Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

07 marca 2020 20:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzięki dziewczyny... Rano poszperam za rodzynkami
07 marca 2020 20:31 / 3 osobom podoba się ten post
A ja lubię selera w tej typowej sałatce Waldorf-seler, jabłko, orzechy włoskie, rodzynki rzadko, bo większość tych, co u mnie czasami jedzą, rodzynek nie lubi - dla mnie dziwne,rodzynek nie lubić?
Sos to śmietana, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Wolę selera i jabłko pokrojonego w słupki, niż startego na tarce, dlatego seler blanszuję krótko, studzę i wtedy kroję. 
Można jogurt zamiast śmietany, ale mnie ze śmietaną lepiej smakuje 
07 marca 2020 20:37 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

A ja lubię selera w tej typowej sałatce Waldorf-seler, jabłko, orzechy włoskie, rodzynki rzadko, bo większość tych, co u mnie czasami jedzą, rodzynek nie lubi :zaskoczenie1:- dla mnie dziwne,rodzynek nie lubić? :-)
Sos to śmietana, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Wolę selera i jabłko pokrojonego w słupki, niż startego na tarce, dlatego seler blanszuję krótko, studzę i wtedy kroję. 

Tylko, że śmietana... wyszła już 
07 marca 2020 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A ja lubię selera w tej typowej sałatce Waldorf-seler, jabłko, orzechy włoskie, rodzynki rzadko, bo większość tych, co u mnie czasami jedzą, rodzynek nie lubi :zaskoczenie1:- dla mnie dziwne,rodzynek nie lubić? :-)

To sałatka ful wypas 
U Luke ma być skromnie, apetycznie, dietetycznie a zarazem bardzo smacznie. Sama jestem ciekawa jak mu ta sałatka a właściwie surówka wyjdzie 
07 marca 2020 20:41 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Nawet nie wiem, czy ma... ta babka jedna:smiech3:

Mogą być ale muszą bo niektórzy jak można sądzić po wpisach nie lubią rodzynek. Moja córka też do takich należy 
07 marca 2020 20:42 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

To sałatka ful wypas :-)
U Luke ma być skromnie, apetycznie, dietetycznie a zarazem bardzo smacznie. Sama jestem ciekawa jak mu ta sałatka a właściwie surówka wyjdzie :-)

Jutro wstawię fotkę
07 marca 2020 20:42 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Dzięki dziewczyny... Rano poszperam za rodzynkami:buziaki1:

Jak znajdziesz to zalej je na trochę gorąca woda  żeby mieciuchne były 
07 marca 2020 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Jutro wstawię fotkę:-)

07 marca 2020 20:55 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Jak znajdziesz to zalej je na trochę gorąca woda  żeby mieciuchne były :-)

Tak zawsze robię
08 marca 2020 10:19 / 3 osobom podoba się ten post
Lax czy jakoś tak , kartofle ,cukinia i papryka z patelni ,wszystko razem .   dla mnie zupka po mojemu.  I znowu extra osobno jemy ???? A tak !!!!!  
08 marca 2020 10:22 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie Rybka w postaci łososia, plus ziemniaki i kapusta 
Robię to co jeszcze mam na stanie 
08 marca 2020 10:34 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem, co dziadkowie, dopiero śniadanie jedzą,, ale ja zjem rosół z pałeczkami z kurczaka. Ze względu na brak śmietany, surówkę przełożę na jutro albo pojutrze, gdy kupię śmietanę
08 marca 2020 10:39 / 4 osobom podoba się ten post
Rosół z makaronem i dużo warzyw .
08 marca 2020 10:57 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś zrobię pycha obiad szaszłyki z piersi kurczaka  z frytkami i wystarczy Przesłała bym wam zdjęcie ale nie umiem zmniejszać chyba że się popołudnia pobawię i popróbuję 
08 marca 2020 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Nie wiem, co dziadkowie, dopiero śniadanie jedzą,, ale ja zjem rosół z pałeczkami z kurczaka. Ze względu na brak śmietany, surówkę przełożę na jutro albo pojutrze, gdy kupię śmietanę:-)

ja też nie mam śmietany i kapustę doprawiłam jogurtem. Jest smaczna