Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

10 marca 2020 10:43 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

To musisz sobie zrobić:-) no chyba że ci prześlę,tylko że ja nie umiem wstawiać fotki : :-(, nie mam cierpliwości aby się uczyć na stare lata,ale wyślę ci paczkę albo przez gołębia:hihi:

Odgapie i jutro sobie zrobię. Dzis pizza wlasnej roboty ☺
10 marca 2020 11:13 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

I leniwe i ziemniaki ? Wyrafinowany smak . Dzisiaj wyczytalam , zeby ziemniaki gotowac z marchewka .Karoten zatrzymuje wit C i smakowo ponoc lepsze .

Ja, jeśli mam ,to dodaję do gotowania gałązki pietruszki albo koperku,ogołocone z listków. Też poprawiają smak. Gałązki zbieram i zamrażam.
10 marca 2020 11:19 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie wczorajsza pomidorowa, dzisiaj z ryżem,dla odmiany i kopytka. 
8 miesięcznej wnusi zrobiłam zupę jarzynową. Wczoraj jadła "naszą "pomidorówkę, ale dodałam do tego co zostało w garnku śmietanę, więc nie dla niej-alergia. Starszy ,4,5 letni wnuk, na szczęście już może jeść wszystko. Do 3 lat zero nabiału 
Mam nadzieję, że mała też wyrośnie z tej alergii 
10 marca 2020 13:12 / 3 osobom podoba się ten post
Nie mam jakoś dziś weny do gotowania  Zamawiam pizze a co 
10 marca 2020 13:21 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

I leniwe i ziemniaki ? Wyrafinowany smak . Dzisiaj wyczytalam , zeby ziemniaki gotowac z marchewka .Karoten zatrzymuje wit C i smakowo ponoc lepsze .

I przy okazji dodatek do drugiego dania gotowy. Też często tak robię. Albo do gotujących się ziemniaków dodaję troszkę kucharka czy vegety. Oczywiście, żeby nie przesolić. 
10 marca 2020 14:36 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

I przy okazji dodatek do drugiego dania gotowy. Też często tak robię. Albo do gotujących się ziemniaków dodaję troszkę kucharka czy vegety. Oczywiście, żeby nie przesolić. :-)

Gotuję ziemniaki ( zimą ) z cebulą . Obieram ją i wkładam do garnka, po ugotowaniu utłukę i cebulki nie widać a smakuje . Od wiosny już jest inaczej, mam sporo szczypioru w ogrodzie, koperku, to cos modzę, żeby lepiej smakowało . Lubię ziemniaki pod kazdą postacią .
10 marca 2020 14:50 / 2 osobom podoba się ten post
Na jutro zaplanowałam zapiekankę : makaron , jeden ziemniak , brokuł , boczek wędzony , plastry pomidora , cukinia, papryka czerwona, cebula , czosnek. Tym razem bez sera, ponieważ za tlusto by było . Sosik zagęszczam skrobią kukurydziana .
10 marca 2020 15:02 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gotuję ziemniaki ( zimą ) z cebulą . Obieram ją i wkładam do garnka, po ugotowaniu utłukę i cebulki nie widać a smakuje . Od wiosny już jest inaczej, mam sporo szczypioru w ogrodzie, koperku, to cos modzę, żeby lepiej smakowało . Lubię ziemniaki pod kazdą postacią .

Ja też  Ziemniaki właśnie się gotują, szczypiorek, koperek i natka już posiekane czekają. Będą kotlety ziemniaczane na kolację 
11 marca 2020 07:30 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ja też :-) Ziemniaki właśnie się gotują, szczypiorek, koperek i natka już posiekane czekają. Będą kotlety ziemniaczane na kolację :-)

Kotlety ziemniaczane  lubie z sosem grzybowym . A co tam  lubię, uwielbiam .
11 marca 2020 07:32 / 1 osobie podoba się ten post
Pierś kurczaka z ziemniakami i sałatą.
11 marca 2020 08:43 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki , kotleciki drobiowe , kalafior ,sos jasny .
Wczoraj ugotowałam ziemniaki po żydowsku , pyszne . Z mlekiem i  masłem i kminkiem . 
11 marca 2020 09:01 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Wczoraj ugotowałam ziemniaki po żydowsku , pyszne . Z mlekiem i  masłem i kminkiem . 

Pozwolisz, że skorzystam z Twojego Rezeptu w sobotę Tu mogłem tylko pomarzyć.

A sałatkę porowo-marchewkowo-selerową wymieszaną z jogurtem i śmietaną kwaśną zrobiłem i zjadłem, smaczna.
Dzięki Wam za rady 
Posiłkowałem się znalezionym w necie przepisem, który w innym topiku zamieszczę
11 marca 2020 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Po żydowsku bez czosnku?
11 marca 2020 09:47 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Po żydowsku bez czosnku?:-)

Cebulę zapnialam 
11 marca 2020 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Pozwolisz, że skorzystam z Twojego Rezeptu w sobotę:-) Tu mogłem tylko pomarzyć.

A sałatkę porowo-marchewkowo-selerową wymieszaną z jogurtem i śmietaną kwaśną zrobiłem i zjadłem, smaczna.
Dzięki Wam za rady :-)
Posiłkowałem się znalezionym w necie przepisem, który w innym topiku zamieszczę:-)

Luka jak będziesz nowe zlecenie wybierał to  koniecznie jakiegoś samotnego pdp Ew samotna pdp . No chyba ,że się by Tobie trafiło tak jak mi w Essen nuedosc że smakosze to jeszcze otwarci na nowe smaki 
 . Wolność kulinarna to coś pięknego  ATy w dodatku potrafisz gotować .