To musisz sobie zrobić:-) no chyba że ci prześlę,tylko że ja nie umiem wstawiać fotki : :-(, nie mam cierpliwości aby się uczyć na stare lata,ale wyślę ci paczkę albo przez gołębia:hihi:
To musisz sobie zrobić:-) no chyba że ci prześlę,tylko że ja nie umiem wstawiać fotki : :-(, nie mam cierpliwości aby się uczyć na stare lata,ale wyślę ci paczkę albo przez gołębia:hihi:
I leniwe i ziemniaki ? Wyrafinowany smak . Dzisiaj wyczytalam , zeby ziemniaki gotowac z marchewka .Karoten zatrzymuje wit C i smakowo ponoc lepsze .
I leniwe i ziemniaki ? Wyrafinowany smak . Dzisiaj wyczytalam , zeby ziemniaki gotowac z marchewka .Karoten zatrzymuje wit C i smakowo ponoc lepsze .
I przy okazji dodatek do drugiego dania gotowy. Też często tak robię. Albo do gotujących się ziemniaków dodaję troszkę kucharka czy vegety. Oczywiście, żeby nie przesolić. :-)
Gotuję ziemniaki ( zimą ) z cebulą . Obieram ją i wkładam do garnka, po ugotowaniu utłukę i cebulki nie widać a smakuje . Od wiosny już jest inaczej, mam sporo szczypioru w ogrodzie, koperku, to cos modzę, żeby lepiej smakowało . Lubię ziemniaki pod kazdą postacią .
Ja też :-) Ziemniaki właśnie się gotują, szczypiorek, koperek i natka już posiekane czekają. Będą kotlety ziemniaczane na kolację :-)
Ziemniaki , kotleciki drobiowe , kalafior ,sos jasny .
Wczoraj ugotowałam ziemniaki po żydowsku , pyszne . Z mlekiem i masłem i kminkiem .
Ziemniaki , kotleciki drobiowe , kalafior ,sos jasny .
Wczoraj ugotowałam ziemniaki po żydowsku , pyszne . Z mlekiem i masłem i kminkiem .
Po żydowsku bez czosnku?:-)
Pozwolisz, że skorzystam z Twojego Rezeptu w sobotę:-) Tu mogłem tylko pomarzyć.
A sałatkę porowo-marchewkowo-selerową wymieszaną z jogurtem i śmietaną kwaśną zrobiłem i zjadłem, smaczna.
Dzięki Wam za rady :-)
Posiłkowałem się znalezionym w necie przepisem, który w innym topiku zamieszczę:-)