Może nie uwierzysz, ale też tak czasami robię, szczególnie jeśli dzieci mają ją jeść. W poniedziałek wlaśnie z kaszą manną była :mniam:Kiedyś zrobiłam z lanymi kluseczkami, też była smaczna :-)
Może nie uwierzysz, ale też tak czasami robię, szczególnie jeśli dzieci mają ją jeść. W poniedziałek wlaśnie z kaszą manną była :mniam:Kiedyś zrobiłam z lanymi kluseczkami, też była smaczna :-)
Stare:-) kucharki mają swoje myki :mniam:
Chociaż dziś piątek, to akurat nie ryba na obiad ( jutro będzie), to coś takiego dziś na obiad miałem. I uwierzcie mi na słowo, że tak mniej więcej to wyglądało. Ale to tylko dla dwóch osób, moje chłopaki zjedli pierogi.
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zapiekanka-z-kaszanki-i-ziemniakow-3
Dziś u mnie zupa pomidorowa z makaronem odmrażania bo mi pojemnik zawadzał w zamrażarce. :-):gotuje: Na jutro mam już krokiety z kapustą i pieczarkami zrobione. Tylko obtoczyć w jajku i bułce i na patelnię. Ciekawa jestem czy pdp to zjedzą. Dziadek jest otwarty na nowe smaki z babcia gorzej. Spróbujemy. Tylko myślę co do tych krokietów podać . Wiem, że barszcz czerwony byłby ok i mogę zrobic ale co jeszcze? Sos? Surówką? Czekam na propozycje. :-)
Dla mnie barszczyk wystarcza. A jak nie mam, to z surówką zjadam. Z sosem? Hmm,niekoniecznie :-)
Ale jaka surówką do tego? Proszę o propozycje. Ja chyba wezmę sobie ogórki korniszony.
Młody robi omlety z pieczarkami i szczypiorkiem.