Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

27 kwietnia 2020 13:01 / 4 osobom podoba się ten post
Już obiadek zjedzony.  Dziś były piersi z kurczaka duszone w sosie cebulowo śmietanowym z pieczarkami  plus ziemniaczki i sałata że śmietaną. Na jutro już zaplanowany barszcze czerwony z jajkiem i  ziemniaczki odpiekane. 
27 kwietnia 2020 22:43 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie zupa ogórkowa i skrzydełka, na których się gotowała. Ugotowane posypałam przyprawami i podpiekłam 
28 kwietnia 2020 20:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj bardzo prosto. Bratwurst, ziemniaki i sałata. A na deser lody z bitą śmietaną. I na jutro też kupię...
28 kwietnia 2020 20:35 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Dzisiaj bardzo prosto. Bratwurst, ziemniaki i sałata. A na deser lody z bitą śmietaną. I na jutro też kupię...

Czy myśmy czasem dzisiaj przy jednym stole nie siedziały ?tylko że u mnie zamiast sałaty warzywa z patelni były 
28 kwietnia 2020 21:06 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Czy myśmy czasem dzisiaj przy jednym stole nie siedziały ?:hihi:tylko że u mnie zamiast sałaty warzywa z patelni były :-)

Sądzę, że przy podobnym zestawie siedziało sporo osób Sama chętnie jem tutejszy bratwurst z masarni- robią to na miejscu, świeże- dobrze smakuje. Podobnie jak zupy, w tych wałkach z folii. Bez opisów. Jak czasem mamy na którąś ochotę, to wyciągamy z zamrażarki i pokolorze się domyślamy, co to
29 kwietnia 2020 05:15 / 3 osobom podoba się ten post
Zapiekanka makaronowa z piersią kurczaka, pieczarkami . Do tego warzywa polane maselkiem. Na deser albo lody albo gofry. To co już córcia zapragnie. 
29 kwietnia 2020 07:39 / 4 osobom podoba się ten post
A u mnie niewiadoma, jak zwykle. Po śniadaniu omówimy menu. Choć już wiem, co zasugeruję podopiecznemu...
29 kwietnia 2020 07:47 / 5 osobom podoba się ten post
Karkówka, albo jako kotlet, albo duszona. Obejrzę. Ziemniaki, jakaś surówka. Trzeba jeść z zamrażarki, żeby potem świeże kupić. Śniadanie.... Na dole przygotowuję, nie ma, jak ostatnio,, wykładanie i potem chowanie z powrotem tego, czym chata pogata. Dżem i serek na kromkę, dwie połówki, małe kawałki i zanoszę do góry. Super. 
29 kwietnia 2020 08:04 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj grillujemy. Karkówka i szaszłyki będą 
29 kwietnia 2020 10:07 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Karkówka, albo jako kotlet, albo duszona. Obejrzę. Ziemniaki, jakaś surówka. Trzeba jeść z zamrażarki, żeby potem świeże kupić. Śniadanie.... Na dole przygotowuję, nie ma, jak ostatnio,, wykładanie i potem chowanie z powrotem tego, czym chata pogata. Dżem i serek na kromkę, dwie połówki, małe kawałki i zanoszę do góry. Super. 

Miałam nosa, że będzie Ci tam dobrze 
I niech tak zostanie przez cały czas 
A w temacie obiadu-wczorajsza pomidorowa, dzisiaj dla odmiany z makaronem zamiast ryżu i biorę się za chwilę za robienie klopsików w sosie warzywnym, kasza bulgur i sałata mieszana, albo mizeria 
29 kwietnia 2020 10:32 / 4 osobom podoba się ten post
Okazało się, że pdp. jeszcze szparagi przychował Ale uznał, że trochę mało. To zażyczył do nich jajecznicę. Czyli- ziemniaki, szparagi, sos holenderski i jajecznica. Na deser truskawki z bitą smietaną. Wszystko lubię, razem czy osobno- to będzie dobre jedzonko!
29 kwietnia 2020 10:56 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Miałam nosa, że będzie Ci tam dobrze :-)
I niech tak zostanie przez cały czas :-)
A w temacie obiadu-wczorajsza pomidorowa, dzisiaj dla odmiany z makaronem zamiast ryżu i biorę się za chwilę za robienie klopsików w sosie warzywnym, kasza bulgur i sałata mieszana, albo mizeria :gotuje:

Poplanuję obiady na tydzień i przedstawię je pdp. On wszystko je, zwłaszcza ziemniaki. Ale i nudeln mu zrobię. Ustalę  menu i pod tym kątem zawsze zrobię zakup produktów. Oprócz tego, co jest w zamrażarce. Zawsze tak robię. Tu w promieniu 300 m są 4 markety. Można przebierać
29 kwietnia 2020 11:11 / 6 osobom podoba się ten post
Po ciężko strawnych obiadach ...dzisiaj pomidorowa...na podsmażonych ,startych warzywach 
01 maja 2020 10:23 / 5 osobom podoba się ten post
Wczoraj nalepiłam pierogów, więc dzisiaj będą i na obiad i na kolację :)
01 maja 2020 10:38 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj lrpilam pierogi z kaszą i z serem. Niedużo bo tylko dla mnie. Córka nie lubi. Więc ja dziś pierogi plus jakieś warzywna a córka frytki, jajko sadzone i ogórek ze śmietaną. Na deser gofry lub lody.