Odliczam dni 20

14 marca 2020 10:30 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

Jak zapewne u wszystkich- sytuacja rozwojowa. Jeśli tutaj zamkną szkoły, to możliwe, że pan dyrektor tu przyjedzie i z podopiecznym  będzie siedział... To się nastawiam na wszystko- że np. jutro Sindbadem zjazd, ewentualnie we środę (w takie dni jeździ), że on będzie miał kwarantannę i nie przyjedzie, że granice zamkną i wtedy nie wiem co, jeśli nie byłabym potrzebna (ale tu raczej opiekunkom pracy nie zabraknie), itd., itp.
Maseczki mam, mokre chusteczki mam, ubrania wyprane, pieniądze mam, płyny do odkażania mam. Dobry humor też- jestem w dobrej kondycji, moja rodzina też. Będzie, co będzie. Zostanę- dobrze, bo kasa, bo tu bezpieczniej (chyba). Pojadę do domu- też fajnie. Z chłopakami razem się pokisimy na kwarantannie:-)
Wszystkim dobrych decyzji i zdrowia życzę!

Dopóki.mozesz pracuj . Wiem, że kasa to nie wszystko ale siedzenie z pdp to może najbezpieczniejsze wyjście. A potem w razie czego niech agencja myśli co z Tobą zrobić. Tutaj podobno pani co kiedyś była chciałaby tu wrócić od 25 kwietnia . Obecnie jest w innym.miescie w DE i porusza się własnym autem. Póki co i tak jestem uziemiona więc pracuje. Pdp spoko, mam co jeść nawet za dużo, nie pracuje dużo więc zostaje. Jeśli potem byłaby taka sytuacja, że ona tu przyjedzie a granice granicę będą "zu" to niech agencja się martwi co z tym fantem zrobić. Na ulice mnie chyba nikt nie wyrzuci. Niech główkują. Może do tego czasu to powoli wygaśnie. 
15 marca 2020 04:51 / 7 osobom podoba się ten post
No to liczymy:

Kamaa84 - 5 - ostatnia niedziela
Jogusia34 - 8 - jutro ostatni tydzień
nincia - 11 - 
ewita - 12 - 
dorotee - 13 -
Dusia1978 - 20 - jutro zmiana kodu
Malgi - 21 - "oczko" czyli trzy tygodnie
Werska - 21 - "oczko" czyli trzy tygodnie

Ktoś jeszcze chce do nas dołączyć?
15 marca 2020 07:06 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

No to liczymy::kocha nie kocha:

Kamaa84 - 5 - ostatnia niedziela :brawo1:
Jogusia34 - 8 - jutro ostatni tydzień :niech zyje:
nincia - 11 -  :pisanie na forum:
ewita - 12 -  :podlewanie kwiatkow:
dorotee - 13 - :yeah:
Dusia1978 - 20 - jutro zmiana kodu :radosc1:
Malgi - 21 - "oczko" czyli trzy tygodnie :szampan:
Werska - 21 - "oczko" czyli trzy tygodnie :szampan:

Ktoś jeszcze chce do nas dołączyć? :misiu:

Tylko jak i kedy sie stad wydostaniemy?.JA miałam jechać za tydzień,ale teraz to  już nie wiem kiedy?.
Z Blablacar nie chcą zabierać.
15 marca 2020 07:10 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

No to liczymy::kocha nie kocha:

Kamaa84 - 5 - ostatnia niedziela :brawo1:
Jogusia34 - 8 - jutro ostatni tydzień :niech zyje:
nincia - 11 -  :pisanie na forum:
ewita - 12 -  :podlewanie kwiatkow:
dorotee - 13 - :yeah:
Dusia1978 - 20 - jutro zmiana kodu :radosc1:
Malgi - 21 - "oczko" czyli trzy tygodnie :szampan:
Werska - 21 - "oczko" czyli trzy tygodnie :szampan:

Ktoś jeszcze chce do nas dołączyć? :misiu:

Malgi dzięki. W obecnej sytuacji odliczanie dni i patrzenie jak ilość się zmniejsza nie cieszy mnie bo myślę że tu utknęl na długi czas. 
15 marca 2020 08:02 / 4 osobom podoba się ten post
A ja odliczajki czytam. I się zastanawiam, jak bo będzie się zmieniało. Bo pewie będzie.
15 marca 2020 12:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Malgi dzięki. W obecnej sytuacji odliczanie dni i patrzenie jak ilość się zmniejsza nie cieszy mnie bo myślę że tu utknęl na długi czas. 

Ja jestem swoim autem i nie mam  zamiaru ani jednego dnia dłużej tu zostać.
15 marca 2020 12:39 / 4 osobom podoba się ten post
poznanianka1

Tylko jak i kedy sie stad wydostaniemy?.JA miałam jechać za tydzień,ale teraz to  już nie wiem kiedy?.
Z Blablacar nie chcą zabierać.

Na razie Sindbady jeżdżą i można też poszukać połączenia pociągiem do granicy, a stamtąd to już ktoś musi odebrać.
15 marca 2020 13:00 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Na razie Sindbady jeżdżą i można też poszukać połączenia pociągiem do granicy, a stamtąd to już ktoś musi odebrać.:ferrari:

16 marca 2020 06:10 / 7 osobom podoba się ten post
No to liczymy:

Kamaa84 - 4 - ostatni poniedziałek
Jogusia34 - 7 - ostatni tydzień
nincia - 10 -  jutro zmiana kodu
ewita - 11 - 
dorotee - 12 -
Dusia1978 - 19 -  zmiana kodu na jedyneczkę z przodu
Malgi - 20 - jutro zmiana kodu
Werska - 20 - jutro zmiana kodu

16 marca 2020 06:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dołączę ten kto dojedzie na zlecenie , o ile dojedzie. Obawiam się, że ta wyliczanka się może zmienić. 
16 marca 2020 11:11 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

No to liczymy: :umowa:

Kamaa84 - 4 - ostatni poniedziałek :niech zyje:
Jogusia34 - 7 - ostatni tydzień :szampan:
nincia - 10 -  jutro zmiana kodu :oklaski:
ewita - 11 -  :robie na drutach:
dorotee - 12 - :kotek:
Dusia1978 - 19 -  zmiana kodu na jedyneczkę z przodu :szampan:
Malgi - 20 - jutro zmiana kodu :radosc:
Werska - 20 - jutro zmiana kodu :czysci okulary:

Ktoś jeszcze chce do nas dołączyć? :ksiaze na rumaku:

Ja wyjeżdzam planowo mąż po mnie przyjeżdza, a wrazie problemów rodzina podopiecznej dowiezie mnie do granicy walizki mam na kółkach to granicę przejdę pieszo :)
16 marca 2020 11:40 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

No to liczymy: :umowa:

Kamaa84 - 4 - ostatni poniedziałek :niech zyje:
Jogusia34 - 7 - ostatni tydzień :szampan:
nincia - 10 -  jutro zmiana kodu :oklaski:
ewita - 11 -  :robie na drutach:
dorotee - 12 - :kotek:
Dusia1978 - 19 -  zmiana kodu na jedyneczkę z przodu :szampan:
Malgi - 20 - jutro zmiana kodu :radosc:
Werska - 20 - jutro zmiana kodu :czysci okulary:

Ktoś jeszcze chce do nas dołączyć? :ksiaze na rumaku:

Za chwilę nie będzie co odliczać bo wszyscy zakończą zlecenia. Życzę zdrowia i szczęśliwego powrotu do domów. Nie idźcie na rękę firmom bo i tak oni mają nas gdzieś. Są w miarę bezpieczni i dbają i martwią się tylko o własne dupy. 
16 marca 2020 12:47 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Za chwilę nie będzie co odliczać bo wszyscy zakończą zlecenia. Życzę zdrowia i szczęśliwego powrotu do domów. Nie idźcie na rękę firmom bo i tak oni mają nas gdzieś. Są w miarę bezpieczni i dbają i martwią się tylko o własne dupy. 

Raczej dłużej będę odliczać, niż te 20 dni. Idę na rękę sobie- po przemyśleniu wszystkich za i przeciw raczej mi się opłaca zostać tu dłużej, niż wcześniej wracać. I nie tylko pieniądze mam na myśli...
16 marca 2020 13:39 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Ja tego tak nie uważam. Kto chce jechać niech jedzie, kto chce zostać zostaje. I to nie tylko chodzi tutaj o to , że jestem tutaj to zarabiam ale o to, że w moim przypadku powrot nic mi nie da. Mieszkam sama na wsi , psy dupami szczekają tam. Wszędzie do sklepu daleko więc muszę autem się poruszać. Zakupy muszę zrobić bo w lodówce tylko światło zostało. Córka nie zjedzie bo może szkoła ruszy więc musi wrócić do szkoły a jeśli nie to po co mam ja narazac. Jeśli nawet pojadę jakimś cudem do sklepu to mnie znają i wiedza wiedz pracuje i zaraz bym moze miała większe kłopoty . Po co mi to. Moja firma wyszła do każdego z propozycją że jak komuś zabraknie leków to nie ma sprawy. Ja będę w takiej sytuacji. Zamówienie złożyłam i leki będą bo bez nich nie dalsbym rady bo to leki na tarczycę. Więc nie można mówić że oni maja nas w dupie. Przez to świństwo zawaliły się plany wielu ludziom a i agencje są w kropkach bo jeśli można byłoby przyjść na nogach to każdy by wracał na nogach. Niestety jesteśmy i też zmuszeni tutaj pozostać że względu na brak możliwości podróży..
17 marca 2020 06:46 / 5 osobom podoba się ten post
No to liczymy:

Kamaa84 - 3 - ostatni wtorek
Jogusia34 - 6 - ostatni wtorek
nincia - 9 - zmiana kodu na jednocyfrówkę
ewita - 10 -  jutro zmiana kodu
dorotee - 11 -
Dusia1978 - 18 - 
Malgi - 19 - zmiana kodu na jedyneczkę z przodu
Werska - 19 - zmiana kodu na jedyneczkę z przodu