Odliczam dni 20

05 czerwca 2020 11:18 / 5 osobom podoba się ten post
Danie i północne rejony Niemiec, ale Polskę  całą...super,duży Mercedes  Sprint...każdy pasażer  siedzi  osobno,tylko na końcu  3 miejsca razem.
05 czerwca 2020 11:26 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Danie i północne rejony Niemiec, ale Polskę  całą...super,duży Mercedes  Sprint...każdy pasażer  siedzi  osobno,tylko na końcu  3 miejsca razem.

Ok dzięki. 
05 czerwca 2020 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

A jakieś namiary możesz podać na nich?
05 czerwca 2020 13:17 / 5 osobom podoba się ten post
To ja już mam kolejno odlicz, do domu marsz.
05 czerwca 2020 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

A jakieś namiary możesz podać na nich?

Damessa już podała w wątku Przewozy
05 czerwca 2020 14:25 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Damessa już podała w wątku Przewozy:-)

Faktycznie, przeoczyłam. I sprawdziłam już- z tego rejonu Niemiec nie zabierają...
05 czerwca 2020 15:19 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i mam nadzieję że za ok 10 dni dołączę do was ale zaznaczam nie nadaję się do odliczania, młodzi niech się tym zajmują,ja nie mam głowy do tego,
05 czerwca 2020 16:48 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Faktycznie, przeoczyłam. I sprawdziłam już- z tego rejonu Niemiec nie zabierają...

Werska, już lata Wizzair   od  15 czerwca, z Dortmundu (masz niedaleko)do Szyman, czyli na lotnisko Olsztyn Mazury . Z Olsztyna do Suwałk to też nie jakos tam strasznie daleko . Na pewno  byłoby dużo  szybciej, tyle że przesiąść się trzeba. Loty są w poniedziałki i piątki. Ja polecę do Dortmundu prawd.pod .22 czerwca. Z Dortmundu też czymś tam na  miejsce dojadę, pewnie jakiś pociąg do Mőnschengladbach i dalej kawałek  autobusem. Ale zajmie mi to kilka godzin ,a nie 20 ,bo tyle jedzie Sindbad z Olsztyna do Dússeldorfu. 
05 czerwca 2020 18:11 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Werska, już lata Wizzair   od  15 czerwca, z Dortmundu (masz niedaleko)do Szyman, czyli na lotnisko Olsztyn Mazury . Z Olsztyna do Suwałk to też nie jakos tam strasznie daleko . Na pewno  byłoby dużo  szybciej, tyle że przesiąść się trzeba. Loty są w poniedziałki i piątki. Ja polecę do Dortmundu prawd.pod .22 czerwca. Z Dortmundu też czymś tam na  miejsce dojadę, pewnie jakiś pociąg do Mőnschengladbach i dalej kawałek  autobusem. Ale zajmie mi to kilka godzin ,a nie 20 ,bo tyle jedzie Sindbad z Olsztyna do Dússeldorfu. 

Z ciekawości sprawdziłam, jak by to wyglądało. 6 przesiadek z dwiema walizkami. Zakładając, że wszystko udałoby się dograć tak, że nie byłoby długiego czekania na kolejny transport, to byłoby kilkanaście godzin, zamiast doby. Nie wiem, co bardziej męczące
05 czerwca 2020 19:49 / 5 osobom podoba się ten post
Werska

Kama i Malgi już mają zmianę kodu- na jednocyfrową!!! My z Dusią 3 tygodnie- co to jest? Jogusia trochę więcej, a reszta właściwie  z gorki...

Kama84  9

Malgi  9

Joanna1983 10

Marta74 11

Damessa 13

Konwalia 13

Dusia 1978 21

Werska 21

Dorotee 25

Luke-  25

Malgoszg 26

Jogusia34 46

05 czerwca 2020 20:16 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Z ciekawości sprawdziłam, jak by to wyglądało. 6 przesiadek z dwiema walizkami. Zakładając, że wszystko udałoby się dograć tak, że nie byłoby długiego czekania na kolejny transport, to byłoby kilkanaście godzin, zamiast doby. Nie wiem, co bardziej męczące:-)

Chyba jednak wolałabym zapakować się raz i te parę godzin dłużej jechać 
Ja do Szyman mam ok 1 godziny jazdy, z Dortmundu, licząc przesiadki, ok 2,5 ,jak wyjadę z domu ok 15 ,to na 21:30 powinnam być na miejscu. To jednak robi różnicę w porównaniu z Sindbadem 
05 czerwca 2020 22:29 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Chyba jednak wolałabym zapakować się raz i te parę godzin dłużej jechać :-)
Ja do Szyman mam ok 1 godziny jazdy, z Dortmundu, licząc przesiadki, ok 2,5 ,jak wyjadę z domu ok 15 ,to na 21:30 powinnam być na miejscu. To jednak robi różnicę w porównaniu z Sindbadem 

Z jedną torbą to kiedyś można rozważać lot- jeśli by się godziny dało dopasować. Ale to trzeba by już z domu to planować. Powrót, zwłaszcza z zakupami- różnymi starociami, butami, i paroma innymi rzeczami- łatwiejszy busem czy Sindbadem, choć znacząco dłuższy. Kiedyś można by się trochę 'poszlajać' po DE i np. polecieć do Dortmundu, pozwiedzać- jeśli jest co, przespać się gdzieś i potem dalej- taka opcja to jeszcze mogłaby wchodzić w grę. To da się zrobić. Ale czy mi się będzie chciało...
05 czerwca 2020 22:53 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Z jedną torbą to kiedyś można rozważać lot- jeśli by się godziny dało dopasować. Ale to trzeba by już z domu to planować. Powrót, zwłaszcza z zakupami- różnymi starociami, butami, i paroma innymi rzeczami- łatwiejszy busem czy Sindbadem, choć znacząco dłuższy. Kiedyś można by się trochę 'poszlajać' po DE i np. polecieć do Dortmundu, pozwiedzać- jeśli jest co:-), przespać się gdzieś i potem dalej- taka opcja to jeszcze mogłaby wchodzić w grę. To da się zrobić. Ale czy mi się będzie chciało...

Ja jeżdżę pociągiem , więc też muszę uważać na bagaż , jak podzsleje zakupowo. To paczkę nadaje .  Ciuchy w większości zostawiam u pdp .
06 czerwca 2020 00:01 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Z jedną torbą to kiedyś można rozważać lot- jeśli by się godziny dało dopasować. Ale to trzeba by już z domu to planować. Powrót, zwłaszcza z zakupami- różnymi starociami, butami, i paroma innymi rzeczami- łatwiejszy busem czy Sindbadem, choć znacząco dłuższy. Kiedyś można by się trochę 'poszlajać' po DE i np. polecieć do Dortmundu, pozwiedzać- jeśli jest co:-), przespać się gdzieś i potem dalej- taka opcja to jeszcze mogłaby wchodzić w grę. To da się zrobić. Ale czy mi się będzie chciało...

W Dortmundzie nocowalam raz, bo lot miałam z rana. Fajny, czysty i niedrogi hotel. Do lotniska spacerkiem ok 15 minut. Zwiedzać nie wiem co można, bo byłam tylko kilka godzin . Na pewno mozna obejrzeć mecz Borussii Dortmund, jesli się w termin wpasuje 
06 czerwca 2020 07:58 / 6 osobom podoba się ten post
Joanna ma zmianę kodu na jednocyfrową. Kto do nas dołączy? Niedługo coraz bardziej pusto tu zacznie się robić Już się parę osób zapowiedziało, ale musżą dojechać...

Kama84  8

Malgi  8

Joanna1983 9

Marta74 10

Damessa 12

Konwalia 12

Dusia 1978 20

Werska 20

Dorotee 24

Luke-  24

Malgoszg 25

Jogusia34 45