O co chodzi właściwie z tym 5 G? Takie teorie spiskowe krążą?
Tylko i wyłącznie.
Dobra wiadomość , po 19 kwietnia rząd zacznie odmrażać gospodarkę .
Wakacje raczej należy skreślić w tym roku . Tyle wyspany minister Szumowski:-)
Już od jakiegoś czasu. Dusia więcej wie na ten temat, ale znikła. Nie bardzo się tym interesuję, ale podobno skutki przypisywane koronawirusowi wywołują próby 5 G- tak to chyba w ogromnym skrócie wygląda. Jeśli się mylę, proszę poprawić. Nie twierdzę, że nie jest to szkodliwe, ale do wszelkich teorii spiskowych ostrożnie podchodzę.
Takie rozsądne osoby na to wpadają . Torpedują mnie naaila i FB . Koszmar
Qrcze, Tina, Ty to mądra kobieta jesteś :-) Gdyby w liceum tak pan profesor tłumaczył, to może nawet fizykę bym polubiła?:lol2:
Czy ktoś z Was słuchał, oglądał , Phila Koniecznego, na Youtube?
Moim zdaniem ma dużo racji w temacie koronawirusa, ale,zaznaczam, to tylko moje zdanie.
Czytamy czy słyszymy codziennie i tym,ile osób zmarło na skutek zakażenia. A mnie się taka refleksja nasunęła, że kiedy spacerowałam choćby po swoim mieście ,przy każdym kościele pełno nekrologów, znajoma kwiaciarka codziennie ma zamówienia na wieńce na pogrzeb, prawie codziennie w każdym kościele pogrzeb. Czy dziwilo nas to wcześniej? Mnie nie ,nie zastanawiałam się nad tym, co najwyższej spojrzałam na wiek zmarłej i pomyślałam-szkoda ,taka (i) młoda osoba, mogłaby pożyć jeszcze :-(
Qrcze, Tina, Ty to mądra kobieta jesteś :-) Gdyby w liceum tak pan profesor tłumaczył, to może nawet fizykę bym polubiła?:lol2:
Czy ktoś z Was słuchał, oglądał , Phila Koniecznego, na Youtube?
Moim zdaniem ma dużo racji w temacie koronawirusa, ale,zaznaczam, to tylko moje zdanie.
Czytamy czy słyszymy codziennie i tym,ile osób zmarło na skutek zakażenia. A mnie się taka refleksja nasunęła, że kiedy spacerowałam choćby po swoim mieście ,przy każdym kościele pełno nekrologów, znajoma kwiaciarka codziennie ma zamówienia na wieńce na pogrzeb, prawie codziennie w każdym kościele pogrzeb. Czy dziwilo nas to wcześniej? Mnie nie ,nie zastanawiałam się nad tym, co najwyższej spojrzałam na wiek zmarłej i pomyślałam-szkoda ,taka (i) młoda osoba, mogłaby pożyć jeszcze :-(
Gusiu w moim prawie rodzinnym miasteczku odbywa się dziennie jeden pogrzeb .Również młode osoby . 40 latkowie . Nowotwór , a w tym roku już trzy! osoby popełniły samobójstwo .
W zeszłym roku wiem tylko ! o dwóch samobójcach .
Zanieczyszczenie środowiska , tempo życia , atomizacja rodzin , zamknięte grupy . Słowem społeczeństwo dobrobytu .
Kwarantany narodowe mają za zadanie uchronić najsłabszych poprzez spowodowane rozwoju wirusa . Żeby dla każdego było miejsce na intensywnej terapii . Po kolei . Wtedy i 80 latek otrzyma szansę .
Poza tym mamy jeszcze inne schorzenia niż koronawirus. Stany nagłe- zawały, udary, rozlane wyrostki robaczkowe. Ci ludzie też potrzebują pilnej pomocy. Załamanie służby zdrowia z powodu przybywających w szpitalach chorych na koronawirusa i tych ludzi pozbawi szansy przeżycia .
Nie słuchałam Phila Koniecznego- zobacze któż zacz :-)
Co do reguł, jakim podlegaja poszczególne rodzaje fal, już w szkole podstawowej były objete programem.
To prawda - lubię fizykę- może dlatego, że była pasją mojego taty- wykładał również ten przedmiot. Poza tym i chemia i fizyka były przedmiotami na rozszerzonym poziomie- jeszcze w liceach medyczych- kiedyś tam.
Prosty przykład - fala dzwiękowa. Znienawidzony przez wielu sąsiadów subwoorfer- głosnik wytwarzający bas- dżwięk o niskiej częstotliwości. Ze względu na długość fali potrafi wprawić cały pion w wibracje i uszczęśliwic dudnieniem tych, co łomotu słuchać nie chcą. Dzwięki o wyższych rejestrach nie posiadają takich zdolności. To nie jest specjalnie skomplikowane- dlatego ówczesne teorie wprawiają mnie w oslupienie.
Fakt faktem- że zwłaszcza teraz głoszący takie opinie jutuber jest w stanie sporo zarobić-znają ludzką chłonność sensacji. Plotkarskie portale zresztą też.
Tak na marginesie, wielka szkoda że nie ma już liceów medycznych. Bardzo dobrze przygotowywały pielęgniarki do zawodu. Chyba o niebo lepiej niż obecne szkoły - jakieś tam. Skasowanie tych "medyków" było według mnie wieelkim błędem.
W liceach medycznych przekazywana była uczennicom wiedza ogólna , jak i zawodowa. Nie było łatwo się dostać do takiej szkoły, a i sporo uczennic wykruszało się w trakcie. Szybko było widać, kto źle trafił. Nie było łatwo. Napisze więcej- wymagany pózniej licencjat był tylko formalnością i stratą czasu- dla tych osób , które wcześniej takie liceum skończyły.