Powitajki przy kawie 61

11 czerwca 2020 08:42 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo miłego świętowania
11 czerwca 2020 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Kika miło mi że zrobiłam dobry uczynek :radosc: oraz że zostało to docenione:buziaki1: miłego dnia :kwiatek dla ciebie:

11 czerwca 2020 09:56 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, spokojnego dnia :kwiatk dla ciebie2:ja dziś nie gotuję, na obiad córka pdp robi grilla i nas zaprosiła, więc chętnie skorzystam 
11 czerwca 2020 13:29 / 7 osobom podoba się ten post
Dziś posłusznie gotowałam i to obiecane gołąbki dla Pedepcia, bo wsparł mnie materialnie premią sporą, gdyż w ciągu dni ostatnich z dnia na dzień postarzałam się o rok cały 
Zaskórniaki będą na solidną wycieczkę, chyba, że przepuszczę w perfumerii na kosmetyki co się selektywnymi zwą ( szminka z Diora za mną chodzi) .
Dobrego , spokojnego dzionka .
11 czerwca 2020 13:37 / 6 osobom podoba się ten post
Mycha

Dzień dobry wam w ten chłodny i mokrawy dzionek :kwiatek dla ciebie: Mnie akurat taka pogoda nie przeszkadza, oby tylko miesiąc nie trwała. Pooglądałam się wczoraj w lustrze i zauważyłam że mi siekacze wyrosły, ogonka jeszcze nie mam :lol2: Dziadek pielęgnuje sałatki, rzodkieweczki, cebulki. Prawie gada z nimi i zachęca je aby szybko rosły. Sam wszystko robi. No w tym wieku to suuper. Skąd on tyle siły ma, to ja nie wiem. Aaaa no tak, z rzodkieweczek :lol1: Ale tak poważnie to wrócę do PL dowitaminizowana  :lol3:  prawdziwymi witaminami a nie pryskanymi. Jeszcze nie wtranżalam kiełbachy pod kołdrą więc nie jest żle. 

Trzymajjcie się. Życzę wam miłego dnia a pogoda się poprawi 

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Są ludzie u których ciągle pada i gdzieś przecieka . Pisałam niedawno o nowo przybyłej opiekunce w sąsiednim miasteczku. Pojechałysmy do niej z koleżanką. Skarżyła się bardzo i na zmienniczkę i wszystko dookoła. I tak się zadziało, że za tydzień jedzie do domu. Tu nie wystawiają walizek za drzwi- umowa o pracę obejmuje okres próbny . Po tymze okresie konczy się praca tej opiekunki. Pielęgniarka ze Spitexu powiedziała, że jest uzależniona od internetu. Podopieczna była bardziej kumata niż opiekunka sądziła i zonk. No cóż. Bywa i tak.

A warzywka mamy i my. Pierwsza rzodkieweczka już prawie zjedzona, ale rośnie świeza. Sałata , buraczki , "cipiorek" a i pomidorki się dobrze mają. Jednak na te trzeba bedzie poczekać. Warzywka z ogródka są najlepsiejsze 
11 czerwca 2020 13:39 / 6 osobom podoba się ten post
To cała ja. I najczęstsze kc jakie wypowiadam. Zawsze do uszka albo prosto w oczka. Piesowe,konikowe, kociskowe albo królicze    Cały świat w tych mądrym spojrzeniu aż ściska. 

Siemacie! 

11 czerwca 2020 14:03 / 5 osobom podoba się ten post
Mój pieseł i koteł na czułości i wyznania będą musieli do mojego przyjazdu poczekać. Tu nie mam niestety takiego inwentarza. Są tylko ślimaki i mrówki w ogródku- pewnie jakichś parę innych szkodników by się też znalazło, ale te nie chcą w oczy patrzeć, bo są zajęte robieniem korytarzy, znoszeniem jajeczek, albo podgryzaniem sałaty 
A tak w ogóle to czekam na pakiet wyborczy z konsulatu z Berna.
Do wygranej "Czaskoskiego"  się nie przyłożę.

12 czerwca 2020 04:26 / 12 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo.
12 czerwca 2020 05:35 / 11 osobom podoba się ten post
Dzien doberek jeszcze z łóżka, zaraz kawa a potem małe sprzątanko i zakupy, najprawdopodobniej w Rosdmanie Za oknem szaro i ponuro, ale ciepło. No to trzymajcie się ciepło 
12 czerwca 2020 07:02 / 13 osobom podoba się ten post
Czas wstawać
Witam, pozdrawiam i życzę miłego dnia 
12 czerwca 2020 07:04 / 13 osobom podoba się ten post
Witam po krótkiej przerwie Słoneczko wychodzi ,parę dni jakos nijako w pogodzie było a i tu pojawilo się nocne wstawanie, ale i rozmowa z rodzina była i z firmą.I suma sumarum zmienił się troszkę tryb pracy, podział obowiązków i dodatek euraskowy się znalazl .Wczoraj grill ,juz ledwo się przez drzwi przeciskamale nic to za 6 dni zjazd do domu .Bus zaklepany ,zmienniczka w środę a we wtorek no to trzeba by było się pakować już Miłego dnia 
12 czerwca 2020 07:06 / 11 osobom podoba się ten post
Zgadzam się  z przedmówcą Czas wstawać ....kawą   pachnie...Miłego  dnia kochani! Mój  ostatni weekend...szkoda???!!!!
12 czerwca 2020 07:13 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry mnie kawa też już zaprasza do rozpoczęcia nowego dniaspokojnego wieczoru życzę wszystkim 
12 czerwca 2020 07:13 / 8 osobom podoba się ten post
Damessa

Zgadzam się  z przedmówcą:-) Czas wstawać ....kawą   pachnie...:pije kawe:Miłego  dnia kochani! Mój  ostatni weekend...szkoda???!!!!:bezradny:

No bo my razem 
12 czerwca 2020 07:14 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,wszędzie kawa i kawa a gdzie jest herbata, muszę sama sobie zrobić  to pewnie jest herbata i do tego jeszcze dodam cytrynkę ,i mogę iść na balkon  miłego dnia