Może mało niedzielny dxis obiad ale gotuje co córcia lubi najbardziej i żeby jej spakować do słoika. :hihi: więc kuchnia dzis podaje: barszcz czerwony plus odpiekane ziemniaczki :gotuje:oraz naleśniki z serem :je babeczke:.

Może mało niedzielny dxis obiad ale gotuje co córcia lubi najbardziej i żeby jej spakować do słoika. :hihi: więc kuchnia dzis podaje: barszcz czerwony plus odpiekane ziemniaczki :gotuje:oraz naleśniki z serem :je babeczke:.
A to udokumentowane w/w sałatki :-)
No co, podoba mi się ta zabawa że zdjeciami :lol1:
Mniam :-) A sosiki jakie?
A u mnie... Pójść na łatwiznę mi się zachciało. Co tam będę ekstra dzisiaj pichcił. Wczoraj w PL jedliśmy schab po sztygarsku i zostało... Więc spakowałem trzy plastry i gotowe. Tylko ziemniaki, sosik i mizerię zrobiłem i pasowało.
Mam też słoik bigosu domowego,może przemycę na talerz dziadka pojutrze trochę tego bigosu, z ziemniaczkami. Lubi i trochę pikantne i kwaśne. Jutro z kolei żurek z polskim składnikami. A potem już to, co mi do głowy przyjdzie, w oparciu o tygodniowe menu:smiech3: taki ze mnie nieszkodliwy wariat :smiech2::zawstydzony:
Witaj Luke, fajnie że wróciłeś i od razu aktywnie na Forum :-)
Z takimi zapasami, to sobie jeszcze kilka dni pojesz po polsku :-)
W zanadrzu mam i pietruszkę i kiszoną, co by też sałatkę naszą zrobić. A później wezmę się za Twoje sałatki ze zdjęć:radosc1:
Ja miałam dziś ryż z warzywami i trochę szynki dałam,zdjęć nie wstawię bo nie potrafię zmniejszać,nie chce mi się bawić i kombinować,jeszcze telefon popsuję :zly komputer:co by to było :lol3:,bez telefonu to teraz jak bez ręki zwłaszcza tutaj :-)
Nincia, ja też z elektroniką na bakier ,ale w telefonie sobie rach-ciach poradziłam.
Właściwie to telefon sam wszystko zrobił. W sklepie w wyszukiwarkę wpisałam-zmniejszanie zdjęć ,wyskoczyły różne aplikacje,zainstalowałam pierwszą jaka sie u mnie pokazała,LitFoto czy Photo sie nazywa i tyle. Teraz jak chcę coś zmniejszyć to w nia wchodzę, klikam zmniejszanie zdjęć, wybieram te które chcę, klikam zacznij zmieniać czy zmniejszać, nie pamiętam, trwa parę sekund, zatwierdzam i to wszystko. Jak chcę zamieścić zdjęcie w swoim poście, klikam dodaj zdjęcie, klikam przeglądaj, klikam na zdjęcie które chcę dodać, klikam dodaj i jest dodane. A telefon jak komputer, ciężko popsuć, chyba że mechanicznie, więc się nie bój, dasz radę. Babcia Gusia się naumiała, bez pomocy, to i Ty się naumiesz :-)