Powitajki przy kawie 63

14 listopada 2020 19:31 / 4 osobom podoba się ten post
Ale dzien bomba pogoda wyborna siedzilelismy z dziadkiem 3 h na tarasie.Ja w krotkim rekawie on w sweterku, ptaszki,rybki w duzym oczku wodnym i co chwila sasiedzi lazili to dzien dobry i dzien dobry bylo.Popoludniu przyjechala rodzina i ogarniala ogrodek,przycinanie drzew i krzewow i liście  bo jest ich tu bardzo duzo.Ja do poludnia male male porzadki a potem laba juz.
Jutro tez ma byc super pogoda to korzystamy ile możemy z powietrza.Caly domu przewietrzylam dzis. Milego wieczorku wam.

14 listopada 2020 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję, Mycha :-)
No węgla nie miałam, ale miałam stoperan. Przeczytałam ulotkę i dałam pedepci tylko jedną tabletkę. Rano, jeszcze w łóżku. Do południa została w łóżku, na śniadanie herbatka rumiankową i kromka chleba z masłem. Raz tylko jeszcze wstała do toalety. 
Ba obiadek zupka dla dzieci . Tak jej smakowała, że aż sama trochę zjadłam :lol3:. Pi południu bułka z masłem zamiast ciacha u herbata miętowa. A pańcia się dąsa, bo kawy chce, bo przecież rano nie piła :-). No to zaserwiwałam hej filiżankę, cienkiej bez kofeiny. Cóż, Pani prosi, Gusia słucha :oczko:. A ok 17 babcia głodna. Został talerz zupy, to ją dokończyla . Nie przekonały ja argumenty ,ze na dzisiaj piwinno wystarczyć. Musual byc jeszcze chleb i to nie z samym masłem czy nawet serem ,tylko jej ulubione salami z pieprzem, tym grubym i kolorowym . Wróciła pedepcia do formy ,póki co, wszystko ok ,zobaczmy co będzie jutro. 
Mam nadzieję, że to jakaś chwilowa niedyspozycja. Przejadła się wczoraj, wg mnie, ale nie oszukasz małą porcją. Jak nie dasz dokladki, to sama znajdzie :lol3:

Swoją drogą to nawet gdybyś miała ten węgiel, to babcia by go nie chciała połknąć. Czarne toto itp. Ale dla innych węgiel może być bardzo ciekawą substancją. 
15 listopada 2020 06:48 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w niedzielę. Miałam plan spać do 8 a tu doopa i o 6.30 koniec spania.  Jakbym nie spała sama to bym wiedziała jak ten czas zapełnić  a tak to zostali mi klikanie na lapku.  Na kawę za wcześnie jak dla mnie ale Wam mogę zrobić.  Dla Wszystkich miłego i bez stresowego dnia. ( a obrazków dalej nie mogę wstawić. Ta administracja to śpi? Od czego jesteście). 
15 listopada 2020 08:02 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim! Dzisiaj wolny  dzień  i dużo  planów Spokojnej niedzieli kochani 
15 listopada 2020 08:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pogodny niedzielny poranek .
Popijam kawę i czekam ze śniadaniem na pedepcię, która jeszcze dosypia. 
Sama też bym jeszcze dospała, bo znów trochę nocy zarwałam. Tym razem przeniosłam się do Francji, razem z "Emily w Paryżu ". A rano ,niestety, wstawać się nie chciało. Będę się bronić sama przed sobą, żeby na pauzie do łóżka nie wskoczyć. 
Miłego dnia Wam życzę 
15 listopada 2020 09:10 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w pogodny niedzielny poranek :-).
Popijam kawę i czekam ze śniadaniem na pedepcię, która jeszcze dosypia. 
Sama też bym jeszcze dospała, bo znów trochę nocy zarwałam. Tym razem przeniosłam się do Francji, razem z "Emily w Paryżu ". A rano ,niestety, wstawać się nie chciało. Będę się bronić sama przed sobą, żeby na pauzie do łóżka nie wskoczyć. 
Miłego dnia Wam życzę :najlepszego3:

A ja przeniosłam się  w świat  szachów....,,Gambit Królowej ,,  
15 listopada 2020 09:11 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i ja niedzielnie, słonecznie i rozbawiona do łez. Generalnie miałam zawsze ''dzień świstaka'' teraz mam ''50 pierwszych randek'' Dzisiaj przy śniadaniu dziadek znów zapytał o której przyjechałam, czy dobrze mi się spało i jak długo zostanę Wszystkie kwestie mam obryte jak na klasówkę, chciałam ubiec pozostałe pytania ale to żadna zabawa dla dziadka, więc czekałam cierpliwie na dalszy zestaw pytań. Fraucia się nie wtrąca, no chyba że za szybko gadamy i dziadek musi jej powtarzać  Teraz mam koniecznie odpocząć po podróży , ale zapewniłam że spałam jak dziecko i mogę spokojnie wziąć się za obiad. Miłego dnia i niech szybko przeleci
15 listopada 2020 09:13 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

A ja przeniosłam się  w świat  szachów....,,Gambit Królowej ,,  :-):-):-)

Ja kończę ''Upadek Królestwa'' super i polecam też na Netflixie.
15 listopada 2020 09:14 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Ja kończę ''Upadek Królestwa'' super i polecam też na Netflixie.

Już  szukam...
15 listopada 2020 09:22 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piękny, słoneczny dzień.
Zakupy zrobione, babcia je śniadanie,, a ja dopijam drugą kawę na tarasie przy pokoju pdp, w oczekiwaniu na porę wstawania pdp. Qcze, wczoraj nasz lift przestał działać. Szczęście w nieszczęściu, że przestał funkcjonować z chwilą przyjazdu pdp na górę. Do końca krzesełko się nie obróciło, ale daliśmy radę przesadzić go na wózek. Za10 minut musimy versuchen, jak zdecydowała babcia. Na górze jest pokój, reha pokój i jest możliwość przydządzić posiłek i tv oglądać. Babcia po śniadaniu w razie, gdyby dalej lift był kaput, będzie dzwonić do firmy.
Życzę Wam spokojnego i dobrego dnia
15 listopada 2020 09:33 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

A ja przeniosłam się  w świat  szachów....,,Gambit Królowej ,,  :-):-):-)

Przez tę królową dwie noce zarwałam ,ale warto było, na zapas przecież się nie wyśpię 
15 listopada 2020 09:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Pogoda ładna, chmurki się rozeszły więc spacerek po obiadku będzie. Miłego dnia wam życzę. 
15 listopada 2020 10:07 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich leniwej spokojnej  pogodnej niedzieli 
15 listopada 2020 10:20 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry w piękny, słoneczny dzień.:chaplin:
Zakupy zrobione, babcia je śniadanie,, a ja dopijam drugą kawę na tarasie przy pokoju pdp, w oczekiwaniu na porę wstawania pdp. Qcze, wczoraj nasz lift przestał działać. Szczęście w nieszczęściu, że przestał funkcjonować z chwilą przyjazdu pdp na górę. Do końca krzesełko się nie obróciło, ale daliśmy radę przesadzić go na wózek. Za10 minut musimy versuchen, jak zdecydowała babcia. Na górze jest pokój, reha pokój i jest możliwość przydządzić posiłek i tv oglądać. Babcia po śniadaniu w razie, gdyby dalej lift był kaput, będzie dzwonić do firmy.
Życzę Wam spokojnego i dobrego dnia:kwiatek dla ciebie::buziaczki:

Niedawno miałam  przeboje  z liftem,  ponieważ  odlaczylam  z kontaktu bo odkurzałam i się bateria  prawie rozladowala . 
15 listopada 2020 10:27 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie,  u mnie 3 noc  koszmarna,  dziś wzywane  pogotowie o 7 rano, dziadek  zaczął  wymyślać  przeróżne  symptomy,  córka   jeszcze jest. Ciśnienie  w normie,  do szpitala nie chce  więc odjechali . Jutro mamy wizytę  u lekarki. No, zobaczymy  co to  dalej będzie.  Dzis został  w łóżku. Życzę Wam lepszej niedzieli od mojej.