Powitajki przy kawie 63

11 grudnia 2020 13:58 / 6 osobom podoba się ten post
Evvex

Naprawdę, tak na amen chcesz Nas opuścić :spotkanie: Może ci dłuższa przerwa wystarczy na podratowanie nerwów. Zobaczysz Wolf ci zrobi niespodziankę i będzie jeszcze dłuuugo w formie, dobra miejscówka szkoda zostawiać.

Tutaj zobaczymy jak będzie,  na początku trudno mi wyrokować jak współpraca się potoczy . To tez nie do końca odemnie zależy. 
Wolf skrupulatnie dobiera sobie opiekunki. 
To indywidualista ,samotnik, maruda. Dużo rzeczy mu nie odpowiada , a to ktoś za dużo gada, a to za mało,  a to nie rozumie, a to ma dziwne zachowania opiekunka ( z tego co mi opowiadał ) , czego on nie rozumie .  Uwagi nie zwraca , nie skarży się w trakcie,  tylko kończy wspolprace i szuka następnej. ?
Wiec no zobaczymy ?‍♀️?  
Będzie okej, będę chciała to wrócę, a jak nie to kończę temat. ?
11 grudnia 2020 16:33 / 8 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów po  mojej długiej nieobecnosci na forum. Nadal w opiece , nadal w Szwajcarii ale pewnie już niedługo. A święta raczej  tutaj spędzę . Tym razem pobiłam rekord . Jestem od 13 marca !! 
11 grudnia 2020 23:52 / 5 osobom podoba się ten post
mozah55aM

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów po  mojej długiej nieobecnosci na forum. Nadal w opiece , nadal w Szwajcarii ale pewnie już niedługo. A święta raczej  tutaj spędzę . Tym razem pobiłam rekord . Jestem od 13 marca !! 

Długaśnie :) Ale w tym wypadku dobre strony niwelują dyskomfort. Wracam do Szwajcarii 16 stycznia, a póki co jeszcze przez kilka dni zastępuję naszą wspólną forumową koleżankę w DE.
12 grudnia 2020 05:29 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek, oczywiście już nie śpię i nawet kawa pachnie obok mnie świeżo zmielona.Wszystkim spokojnego i szybkiego dnia w pracy a urlopujacym, żeby się ciągnął jak papier toaletowy.
12 grudnia 2020 05:51 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  już z Polski. Aktualnie Wrocław. Do domciu jeszcze trochę.  Dziękuję za życzenia szerokiej drogi. Wam spokojnej pracy. A teraz czas na kawę. 
12 grudnia 2020 07:37 / 5 osobom podoba się ten post
No dobra, czas kończyć ten tydzień z przytupem. Sobotnie dzień dobry i oby następny tydzień gorszy nie był. Zaraz Fraucie wyrychtuję do przedszkola i to może ostatni raz w tym roku, bo jak wprowadzą od przyszłego tygodnia lockdown to będzie po ptokach. Dzisiaj Pflege potwierdziła że plan mają od 20-tego to poczynić, one się cieszą bo dostaną extra dodatek pieniężny. Nam nikt nic nie dołoży co najwyżej roboty, ale to nic nowego więc na klatę przyjmę i byle do przodu. Miłego dnia całego 
12 grudnia 2020 07:43 / 3 osobom podoba się ten post
mozah55aM

Szacun Mozah  najdłużej siedziałam 8miesięcy i dałam radę, teraz też nie mam terminu i zobaczę może też zabawię czas jakiś. 
12 grudnia 2020 07:48 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek w sobotę
Czas jechać po bułki, no i gazetę
Do 9.30 F., czyli mój pdp Frank, śpi. Rano nie może się nadziwić, że spał "cejn sztunden" 
Potem Markt, jajka kupić, a obok jest, Rossmann, więc nie omieszkam zajrzeć, chyba.. chyba, że znów będzie kolejka, bo też mają ograniczoną liczbę klientów, którzy mogą się w sklepie znajdować. Bo to nie jest ogrooomny sklep, tylko z tych o mniejszej powierzchni.
Bywajcie ludkowie, do późniejszego popisania. Miłego dnia
12 grudnia 2020 07:54 / 6 osobom podoba się ten post
Witajcie witajcie. Na razie dama wypucowana, teraz swój zębiczki odświeża. Zaraz kawka i śniadanko. Spokojnego dnia wam życzę
12 grudnia 2020 07:59 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, jak ja lubię te chwile, kiedy za oknem ciemno, w domu jeszcze cicho, a ja leżę sobie w łóżku i nie muszę z niego wyskakiwać. To już za mną, już zwarta i gotowa, z przytupem, jak napisała Evvex, zaczynam nowy dzień. 
Wczoraj szukałam topiku z listem gończym, ale nie znalazłam. Chciałam poszukiwania Tiny rozpocząć, a tu Ona sama, choć blondi, to jak brunet późną, wieczorową porą się nam objawiła. 
Miłego, spokojnego dnia mili moi 
12 grudnia 2020 08:20 / 6 osobom podoba się ten post
Witajcie sobotnio.
Dziś planów mam co niemiara, ale nie wiem co z nich wyjdzie...
Miłego dnia wszystkim.
12 grudnia 2020 08:34 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, jak ja lubię te chwile, kiedy za oknem ciemno, w domu jeszcze cicho, a ja leżę sobie w łóżku i nie muszę z niego wyskakiwać. To już za mną, już zwarta i gotowa, z przytupem, jak napisała Evvex, zaczynam nowy dzień. 
Wczoraj szukałam topiku z listem gończym, ale nie znalazłam. Chciałam poszukiwania Tiny rozpocząć, a tu Ona sama, choć blondi, to jak brunet późną, wieczorową porą się nam objawiła. 
Miłego, spokojnego dnia mili moi :angel3:

Troszkę się dzialo u mnie, ale w prywatnym życiu. Mój rano obudził się z gorączką, która sobie hulała przez cały dzień, ale nie była zbyt upierdliwa. Dawała się obnizyc lekami. Myśleliśmy , że się załapał na tą wątpliwą premię, którą nam teraźniejsze czasy zafundowały. Test całe szczęscie tego nie potwierdził . Bałam się bo ma Hashimoto, choć wyrównane, ale strach był. Tutaj babcia jeszcze plusowa- może bedzie nawet dość długo. Testy pokazują zmniejszanie się wiremii , ale w wolnym tempie. Na kowidowym ciasno- szukają jej miejsca w Kurzzeitpflege. Jest trudno, bo miejsca pozajmowane. Jeśli niczego nie znajdą , pozostanie w szpitalu dopóki nie wydobrzeje. Teraz jest tu luzik. Nie mam się jak zmęczyć , to i wieczorem zasnąć trudno.Bywam to tu, to tam, ale ogólnie langsam i wszystko się kręci wokół jednego tematu. Jeszcze dwa takie miejsca bym obleciała 
Póki co podlizuję się dziadkowi i dystkredytuję sąsiadkę Beti, bo wkurza mnie ta baba i irytuje samą obecnością .
Dzień dobry wszystkim i idę kuć żelazo póki gorące 

12 grudnia 2020 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Witajcie sobotnio.
Dziś planów mam co niemiara, ale nie wiem co z nich wyjdzie...
Miłego dnia wszystkim.:chaplin:

Jeszcze jesteś na kwarantannie?
12 grudnia 2020 08:44 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry też już w obowiązkach jak na sobotę przystało ale byle do przerwy, później luzik spokojnego dnia życzę 
12 grudnia 2020 09:48 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Troszkę się dzialo u mnie, ale w prywatnym życiu. Mój rano obudził się z gorączką, która sobie hulała przez cały dzień, ale nie była zbyt upierdliwa. Dawała się obnizyc lekami. Myśleliśmy , że się załapał na tą wątpliwą premię, którą nam teraźniejsze czasy zafundowały. Test całe szczęscie tego nie potwierdził . Bałam się bo ma Hashimoto, choć wyrównane, ale strach był. Tutaj babcia jeszcze plusowa- może bedzie nawet dość długo. Testy pokazują zmniejszanie się wiremii , ale w wolnym tempie. Na kowidowym ciasno- szukają jej miejsca w Kurzzeitpflege. Jest trudno, bo miejsca pozajmowane. Jeśli niczego nie znajdą , pozostanie w szpitalu dopóki nie wydobrzeje. Teraz jest tu luzik. Nie mam się jak zmęczyć , to i wieczorem zasnąć trudno.Bywam to tu, to tam, ale ogólnie langsam i wszystko się kręci wokół jednego tematu. Jeszcze dwa takie miejsca bym obleciała :lol1:
Póki co podlizuję się dziadkowi i dystkredytuję sąsiadkę Beti, bo wkurza mnie ta baba i irytuje samą obecnością .
Dzień dobry wszystkim i idę kuć żelazo póki gorące :lol1:

No to wszystko się wyjaśniło, nieobecność usprawiedliwiona.
Całe szczęście że na strachu się skończyło i nadal masz  Swojego bez korony, wszak królowa może być tylko jedna . Myślałam że babcia wróciła ze  szpitala do domu w nie najlepszej kondycji i oswajasz nową sytuację. 
Dobrze Ci tam płacą, to może wzięłabyś sie za jakąś robotę, może  trochę sztelę popsuła a nie zbijasz bąki ,podlizujesz się i intrygi przeciwko Beti obmyślasz . Jeśli to ta sąsiadka o której kiedyś pisałaś, to dobrze jej tak, niech się ma na baczności 
Odpoczywaj jeszcze tych kilka dni, bo w domu robota czeka