Powitajki przy kawie 63

20 grudnia 2020 08:14 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry mi też nie pasują jakoś niedziele tu w pracy,ale minie,jak każdy kolejny dzień, głowa do góry spokojnego dnia życzę wszystkim 
20 grudnia 2020 08:23 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, nie wiem jak u Was, ale ja zrobię sobie brudną niedzielę. Pogoda zapowiada się słoneczna, więc Fraucie wystawię do ogródka niech sobie listki zbiera. Szefunio jak zwykle będzie swoje akta przekładał z miejsca na miejsce, jakąś zapieksę z makaronem na szybko zapodam i ogarnę trochę po kątach, doprowadzę siebie do stanu kobiety zadbanej i jakoś zleci. Byle do końca roku, a potem to już z górki na pazurki hejDobrego dnia Opiekunkowo 
20 grudnia 2020 08:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, widzę że wszyscy już w akcji, to i ja do niej przystępuję. Jajko się gotuje, babcia doleża, a ja się snuję. Też nie lubię niedziel na szteli , szczególnie teraz kiedy i dzień krótki, i w domu cały czas prawie się siedzi. Pracy sporo sobie na dzisiaj zostawiłam i nie ma zmiłuj. 
A noc jak zwykle zarwałam. Choć ja nie Małgośka, to możecie mi zaśpiewać "ej,głupia ty,głupia ty ". Nic to, jeszcze tylko jedną nocka, druga już w podróży i w domku będę. Miłej i spokojnej niedzieli Wam życzę 
20 grudnia 2020 08:49 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, widzę że wszyscy już w akcji, to i ja do niej przystępuję. Jajko się gotuje, babcia doleża, a ja się snuję. Też nie lubię niedziel na szteli , szczególnie teraz kiedy i dzień krótki, i w domu cały czas prawie się siedzi. Pracy sporo sobie na dzisiaj zostawiłam i nie ma zmiłuj. 
A noc jak zwykle zarwałam. Choć ja nie Małgośka, to możecie mi zaśpiewać "ej,głupia ty,głupia ty ". Nic to, jeszcze tylko jedną nocka, druga już w podróży i w domku będę. Miłej i spokojnej niedzieli Wam życzę :angel3:

Witaj, witaj Raczej zaśpiewałbym... Od rana mam (masz) dobry humor...
A to czym wracasz, że druga nocka w podróży? 
20 grudnia 2020 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj, witaj:-) Raczej zaśpiewałbym:piosenki:... Od rana mam (masz) dobry humor...
A to czym wracasz, że druga nocka w podróży? 

Samolotem, ale lot dopiero o 22. W Gdańsku o 23:30, a bus transferowy z lotniska do Olsztyna  o 0:20. W domu więc ok 3 nad ranem. Dobrze że pod drzwi mnie dostarczą 
20 grudnia 2020 09:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawa właśnie się pije.  może to pomoże na mój ból głowy. Migrena mnie dopadła . Moi domownicy jeszcze śpią ja z bolu głowy musialam już wstać. Miłego dnia ludziska i aby do wieczora Wam szybko szło. 
20 grudnia 2020 10:44 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo miłej 4 niedzieli Adwentu ja dzisiaj mile spotkanie na mieście . jakoś kawę trzeba będzie przemycić
21 grudnia 2020 05:41 / 7 osobom podoba się ten post
Doberek Opiekunowo.Zaczynam czwarty tydzień turnusu.Po wczorajszej,nerwowej niedzieli czeka mnie sporo nerwów.Bede dzwonić do firmy o ostateczne wyjaśnienie,co z internetem, którego na górze praktycznie nie mam .Do niemieckiego koordynatora już wczoraj wysłałam,czekam na odzew.Jest jeszcze kilka kwestii,ale o tym później.Zabieram się za kawę, życząc wszystkim spokojnego poniedziałku.
21 grudnia 2020 06:52 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i ja poniedziałkowo.
Wczoraj do późna filmy oglądałam i teraz pospało by się jeszcze.
Miłego dnia wszystkim
21 grudnia 2020 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani, ostatni raz z tego miejsca w tym turnusie .
Ciemno, cicho, ale zaraz zacznę szurać walizkami i odkurzaczem. Ostatnie śniadanie, gotowanie, porządki i przed 18-tą wypad. Cieszę się bardzo, pierwszy raz mówię, że wyczekiwałam tego dnia już od tygodnia. Pierwszy raz zmęczyły mnie te ostatnie dni. Babcia zawłaszczyła mnie sobie, a że żal mi było patrzeć jak się miota, jaka jest zdezorientowana, jak nie może zrozumieć gdzie jest, tego że wraca przecież znajoma opiekunka, to w dużej mierze pozwoliłam jej na to. Dlatego dzisiaj mam trochę więcej pracy niż myślałam że mi zostanie. 
Miłego, spokojnego poniedziałku życzę  
21 grudnia 2020 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry kochani, ostatni raz z tego miejsca w tym turnusie :-).
Ciemno, cicho, ale zaraz zacznę szurać walizkami i odkurzaczem. Ostatnie śniadanie, gotowanie, porządki i przed 18-tą wypad. Cieszę się bardzo, pierwszy raz mówię, że wyczekiwałam tego dnia już od tygodnia. Pierwszy raz zmęczyły mnie te ostatnie dni. Babcia zawłaszczyła mnie sobie, a że żal mi było patrzeć jak się miota, jaka jest zdezorientowana, jak nie może zrozumieć gdzie jest, tego że wraca przecież znajoma opiekunka, to w dużej mierze pozwoliłam jej na to. Dlatego dzisiaj mam trochę więcej pracy niż myślałam że mi zostanie. 
Miłego, spokojnego poniedziałku życzę :angel3: 

Gusiu, szczęśliwego powrotu do domu, odpoczywaj i ciesz się Rodziną 
21 grudnia 2020 07:54 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Gusiu, szczęśliwego powrotu do domu, odpoczywaj i ciesz się Rodziną :moje_wakacje:

Dziękuję, Maluda
Rodziny w tym roku mało, zagraniczne dzieci nie przylecą, najstarszy syn z rodziną w Polsce, spędzi święta z teściową. Rozumiem, bo to dużo starsza ode mnie osoba, więc synowa nie wyklucza, że może to być ostatnie, wspólne  BN.  Siostra samotnie w wigilię, bo wirus ją ukoronował. Na szczęście dobrze się trzyma. Ja więc z bratem,hego rodziną i jego teściową. Puerwszy raz zasiądziemy do wieczerzy tylko w piątkę. Jak bardzo sie wszyscy cieszymy ,że w ubieglym roku świętowaliśmy gromadnie ,ponad 20 osób, plus wszystkie nasze wnuki.
Maluda, trzymaj się i nie daj się dziadkowi. Spokojnych świąt 
21 grudnia 2020 08:10 / 6 osobom podoba się ten post
Cześć Wam  Kolejny tydzień czas zacząć mój 8-my, a ile jeszcze to się zobaczy. Dzisiaj ostatnie zakupy i jak do tej pory wszystko idzie gładko i zgodnie z planem. Wczoraj wideo konferencja rodzinna, dobrze że wszyscy zdrowi i powodów do zmartwień nie mam. Chłopaki nagrali mi kolędy w czapkach mikołajkowych, więc pomyliłam własne wnuki i mieli radochę  że babcia-gapcia jest. Zatęskniło mi się za tym rozgardiaszem i chaosem świątecznym, ale mam nadzieję że następne Święta będą takie jak kiedyś. Wszyscy tęsknimy za tym co było takie oczywiste i znajome, ale wierzę że jak wszystko wróci do normy, to jeszcze bardziej docenimy siłę i wartość posiadania rodziny i uzbieramy nowe piękne wspomnienia. Tego Wam i sobie z całego serca życzę 
21 grudnia 2020 08:16 / 5 osobom podoba się ten post
Gusiu  szczęśliwego powrotu, udanego urlopu, pięknych i rodzinnych Świąt 
21 grudnia 2020 08:18 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim Mój  ostatni dzień  na tym turnusie. Życzę spokoju kochani