Powitajki przy kawie 65

22 kwietnia 2021 06:18 / 3 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
Jeszcze mi się oko przymkło
Dobrze, że nie muszę się tu zrywać bladym świtem - do 9-tej zgążę się ogarnąć
Dziś mamy cotygodniowy "besuch" zięcia pedepci z ciastem
Miłego dnia wszystkim
22 kwietnia 2021 07:03 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Witam w czwartek. Jutro lub pojutrze córka z zięciem pojadą i myślę, że ja to inaczej poukładam bo na razie to córka gotuje, ja nie wiem co mam robić w tym czasie, plan dnia rozwalony. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia i jak najmniej stresów. 
22 kwietnia 2021 07:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy kawie. Słońce świeci, to ładny dzień pewnie będzie!
22 kwietnia 2021 08:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego, pogodnego dnia życzę wszystkim 
22 kwietnia 2021 09:36 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry .Witam wszystkich serdecznie 
Wczoraj doła lekkego złapałam 
Wieczorem już wszystko wróciło do normy ,no bo jak tu być smutnym jak pdp mnie rozśmieszyła ?
Przy wieczornej toalecie najpierw zapytała czy ja ze swoją rodziną po niemiecku rozmawiam 
Mówie jej ,że oni to czasami nie rozumieją jak po polsku do nich mówię ,a co dopiero po niemiecku 
Potem to już byłam spłakana ze śmiechu jak pdp mi nawijała ,że jej mąż był komendantem straży pożarnej .
Zażartowałam ,że był starszym sikawkowym .Powiedzialam to po polsku bo nie wiedzialam jak to jest po niemiecku .Pdp pyta z czego się śmieję więc przetłumaczyłam w telefonie i pdp miała też ubaw ?
Miłego i wesołego dnia wam życzę

22 kwietnia 2021 09:39 / 6 osobom podoba się ten post
Przyłączam się do pozdrowień
Witam i życzę miłego dnia
Dziś dalej urlopuję, w planie wizyta u lekarza pierwszego kontaktu. Póki mam czas, ha ha. Za ileś tam dni z pewnością będę pakować walizkę. Plany z majówką wzięły w łeb...Nie uruchomili branży turystycznej, więc mogę sobie tylko pomarzyć. Latem zrobię sobie zaległą wycieczkę i urlop, a co tam... Ewentualnie jakąś jednodniową jeszcze w kwietniu. 
22 kwietnia 2021 09:40 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo czas się wybrać na 
22 kwietnia 2021 09:59 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) czas się wybrać na :lowi ryby:

Zdradź miejsce w tym Rewe 
22 kwietnia 2021 10:19 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Urlop już rozpoczęty-całe dwa miesiącunie  Od niedzieli, kiedy to o godz 18.20 Bombardier Q400 wylądował na szczecińskim lotnisku. A wieczorem otulona w piżamkę i mężowskie ramiona , popijałam łiskiskolom 
Pogoda sprzyja,choć dziś chłodniej. Co do usług zdrowotnych, to się zastanawiam, czy nie korzystać z weterynaryjnych. Dziś z piesem jadę na kontrolę. USG , morfologia i biochemia-wszystko od ręki-plus wczesny marker nerkowy-dla ludzi niedostępny :)
Całe szczeście nic mi jeszcze nie dolega, bo bym miała  dylemat.
Poza tym worek z urodzinami się rozwiązał. Następny w kolejce mój starszy syn. Chciałam do tematu podejść ambitnie i sama tort upiec ( kiedyś to robiłam), ale zleciłam to superzdolnej dziewczynie. Wychodzą z jej ręki istne cudeńka.
No cóż , nie będę odstawiać maniany, bo między chcieć a móc, odległość bywa ogromna i mnóstwo ofiar po drodze zbiera 
Tak, że tak 
Spokojnej pracy życzę, bez niepotrzebnych niespodzianek. Aby podopieczni byli mili , albo choć znośni i porządnej wypłaty w całości 
No i zrymowało mi się tak z kopyta 
Miłego dziona 
22 kwietnia 2021 11:32 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zdradź miejsce w tym Rewe :-)

Ren bliżej
A jeszcze bliżej miły pan z Bremenhafen Podaje adres: Venhausser Alleen. Do 13:00
22 kwietnia 2021 11:47 / 5 osobom podoba się ten post
Heil .....! ?  ? wszystkie folksdojcze ?
Nic ciekawego, ale powoli już mi się nudzi. Zmieniłabym klimat na domowy. Ale wpierw muszę obmyśleć system jak by tu zrobić żeby było najbardziej egoistycznie ???

Póki co chłodno wróciło to będę spać pod pierzyną a nie na ławkach po parkach. 

Menu zatwierdzone- rosół z kostki z wczoraj,  jutro ryba z paczki, sb jajko , nd pielmienie z rewe i szpinak z pon bo został.  I dziękuje. 

22 kwietnia 2021 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry. Urlop już rozpoczęty-całe dwa miesiącunie :-) Od niedzieli, kiedy to o godz 18.20 Bombardier Q400 wylądował na szczecińskim lotnisku. A wieczorem otulona w piżamkę i mężowskie ramiona , popijałam łiskiskolom :lol2:
Pogoda sprzyja,choć dziś chłodniej. Co do usług zdrowotnych, to się zastanawiam, czy nie korzystać z weterynaryjnych. Dziś z piesem jadę na kontrolę. USG , morfologia i biochemia-wszystko od ręki-plus wczesny marker nerkowy-dla ludzi niedostępny :)
Całe szczeście nic mi jeszcze nie dolega, bo bym miała  dylemat.
Poza tym worek z urodzinami się rozwiązał. Następny w kolejce mój starszy syn. Chciałam do tematu podejść ambitnie i sama tort upiec ( kiedyś to robiłam), ale zleciłam to superzdolnej dziewczynie. Wychodzą z jej ręki istne cudeńka.
No cóż , nie będę odstawiać maniany, bo między chcieć a móc, odległość bywa ogromna i mnóstwo ofiar po drodze zbiera :tak:
Tak, że tak :-)
Spokojnej pracy życzę, bez niepotrzebnych niespodzianek. Aby podopieczni byli mili , albo choć znośni i porządnej wypłaty w całości :-)
No i zrymowało mi się tak z kopyta :lol3:
Miłego dziona :gra na gitarze:

Masz rację. Tort zamów. Niech ktoś też zarobi a nas stać na kupno. W lipcu będę potrzebować ale sama nie mam zamiaru robic bo po pierwsze nie chce mi się a po drugie to mam sąsiadkę jutra robi to rewelacja ufam jej zarobić z moich ojro Urlopuj się. Ja otwarłam szkole, babka zaskoczona że opiekunkę ma i narazue jest mix wszystkiego. Jeszcze jest córka do jutra może jak pojedzie inaczej to będzie. No zobaczymy. 
22 kwietnia 2021 12:17 / 4 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Heil .....! ?  ? wszystkie folksdojcze ?
Nic ciekawego, ale powoli już mi się nudzi. Zmieniłabym klimat na domowy. Ale wpierw muszę obmyśleć system jak by tu zrobić żeby było najbardziej egoistycznie ???

Póki co chłodno wróciło to będę spać pod pierzyną a nie na ławkach po parkach. 

Menu zatwierdzone- rosół z kostki z wczoraj,  jutro ryba z paczki, sb jajko , nd pielmienie z rewe i szpinak z pon bo został.  I dziękuje. 

Witaj Mistrzyni  patelni i Miss  ciepłego podkoszulka ??
22 kwietnia 2021 12:20 / 4 osobom podoba się ten post
witam serdecznie w sloneczny czwartek 
dziadzia po obiadku najedzony a ja do pracy w ogrodek 
czas sie troche po opalac 
22 kwietnia 2021 12:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Masz rację. Tort zamów. Niech ktoś też zarobi a nas stać na kupno. W lipcu będę potrzebować ale sama nie mam zamiaru robic bo po pierwsze nie chce mi się a po drugie to mam sąsiadkę jutra robi to rewelacja ufam jej zarobić z moich ojro :smiech3:Urlopuj się. Ja otwarłam szkole, babka zaskoczona że opiekunkę ma i narazue jest mix wszystkiego. Jeszcze jest córka do jutra może jak pojedzie inaczej to będzie. No zobaczymy. 

Dusiu-ja tej dziewczynie zaszczytu nie robię u niej zamawiając. Ledwo się dopchałam , zamawiając tort jeszcze jak byłam w pracy. Ma własną działalność, znalazła swoją niszę w tej trudnej sytuacji, pozyskała klientów i jest dobra w tym co robi. Znałam ją jeszcze jako uczennicę gimnazjum ( córka fryzjerki) . To jedna z jej prac.Zamówiłam podobny, tylko syn jako programista będzie miał wycyzelowany słodki komputer .