08 sierpnia 2021 17:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978No to chyba dobrze, że chcą Ciebie? W sumie to dobrze, że zgadzają się na krótkie turnusy bo niektóre rodziny jak opiekunka nie chce zostać na min 8 tygodni to od raxu jej dziękują. A urlop w grudniu sobie zrobisz jak swieta i zima ostra będzie a Ty w domku będziesz siedzieć. :-)
Dusiu oni zatrudnili opiekunkę na czas jak wyjeżdżają .Može dlatego mi zaproponowali bo nie mają porównania ??
Teraz będą zbierali winogrona i robili z nich wino ,które musi się odstać do października .W październiku pojadą rozlewać to wino do butelek i znów będą potrzebowali opiekunki tylko na czas wyjazdu ?
Nie lubię jak ktoś pyta czy wrócę .Mam złe doświadczenie w tym temacie .Kiedyś robiłam tak,że nic nie mówiłam będąc na zleceniu i dopiero po przyjeździe do domu dzwoniłam do agencji i pytałam czy mogłabym wrócić w dane miejsce ,o ile chciałam wrócić .
Nie chce się deklarować ,że wrócę bo różnie to bywa i ciężko jest ocenić czy by się chciało wrócič w dane miejsce po 4 dniach pracy .Głupio też powiedzieć ,że nie mam zamiaru wracač ale odpowiedziałam dyplomatycznie ,że o ile będzie mi pasowało terminowo to wrócę?
Niestety z tymi 8 tygodniami to tak jest ,widzę wiele fajnych zleceń ale jest zaznaczone ,że na okres 8 tygodni .Kiedyś nawet dzwoniłam i pytałam czy by się dało na krócej ale teraz odrzucam od razu takie oferty .Wybieram właśnie te krótkoterminowe albo zaznaczam w firmie ,że mogę jechać tylko w tym i tym terminie .Tak to wygląda ,że prawie każdy ma inny system pracy ,jak dla niego jest najwygodniej .