Powitajki przy kawie 66

08 sierpnia 2021 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Dusiu Ty młoda dziewczyna jeszcze jesteś to i trudy podróży lepiej znosisz .Ja jeszcze 3 lata temu wskakiwałam do busa jak antylopa :smiech3:
Teraz muszę się kurczowo trzymać uchwytów .W pewnym wieki 5 lat mniej czy więcej to bardzo duża róžnica :bezradny:

Jak antylopa.. Hmm... ?
Ładnie to określiłaś 

08 sierpnia 2021 10:32 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Już się cieszę na tą kasę i powrót :smiech2:

Żeby wracać i kasę liczyć niestety trzeba swoje odsiedzieć w DE  . Szybko zleci. 
08 sierpnia 2021 12:10 / 4 osobom podoba się ten post
Witajcie, jak tam mija Wasza niedziela, jak pogoda w Waszych okolicach? ;) 
08 sierpnia 2021 12:44 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo udanej niedzieli
08 sierpnia 2021 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Jestem jeszcze w PL, pogoda super. A Ty gdzie jesteś? 
08 sierpnia 2021 14:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Żeby wracać i kasę liczyć niestety trzeba swoje odsiedzieć w DE :wiezienie: . Szybko zleci. :-)

Dokładnie 
Ja ledwo przyjechałam ,a oni już pytają czy bym w pażdzierniku też przyjechała na 4 tygodnie 
Kiedy ja mam sobie dłuższy urlop zrobić ?????
Jestem można to określić ,rozrywana "
08 sierpnia 2021 14:08 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Jak antylopa.. Hmm... ?
Ładnie to określiłaś :smiech3:
 :super:

Gnu zapomiałam dodać 
08 sierpnia 2021 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Wolne dzisiaj mam .W Augsburgu bez słoneczka ale bardzo przyjemnie .Jak dla mnie pogoda w sam raz na wycieczkę rowerową 
08 sierpnia 2021 15:38 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Dokładnie :-)
Ja ledwo przyjechałam ,a oni już pytają czy bym w pażdzierniku też przyjechała na 4 tygodnie :kropla potu::wiezienie:
Kiedy ja mam sobie dłuższy urlop zrobić ?????
Jestem można to określić ,rozrywana ":bezradny::smiech3:

No to chyba dobrze, że chcą Ciebie? W sumie to dobrze, że zgadzają się na krótkie turnusy bo niektóre rodziny jak opiekunka nie chce zostać na min 8 tygodni to od raxu jej dziękują. A urlop w grudniu sobie zrobisz jak swieta  i zima ostra będzie a Ty w domku będziesz siedzieć. 
08 sierpnia 2021 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Wolne dzisiaj mam .W Augsburgu bez słoneczka ale bardzo przyjemnie .Jak dla mnie pogoda w sam raz na wycieczkę rowerową :-)

No i ja miałam na rower ?iść ale jak przestanie padać to znowu zaczyna. Dziś sobie odpuszczę. Wczoraj dałam sobie w kość na rowerze i dziś moje nogi to czują. ?
08 sierpnia 2021 17:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No to chyba dobrze, że chcą Ciebie? W sumie to dobrze, że zgadzają się na krótkie turnusy bo niektóre rodziny jak opiekunka nie chce zostać na min 8 tygodni to od raxu jej dziękują. A urlop w grudniu sobie zrobisz jak swieta  i zima ostra będzie a Ty w domku będziesz siedzieć. :-)

Dusiu oni zatrudnili opiekunkę na czas jak wyjeżdżają .Može dlatego mi zaproponowali bo nie mają porównania ??
Teraz będą zbierali winogrona i robili z nich  wino ,które musi się odstać do października .W październiku pojadą rozlewać to wino do butelek i znów będą potrzebowali opiekunki tylko na czas wyjazdu ?
Nie lubię jak ktoś pyta czy wrócę .Mam złe doświadczenie w tym temacie .Kiedyś robiłam tak,że nic nie mówiłam będąc na zleceniu i dopiero po przyjeździe do domu dzwoniłam do agencji i pytałam czy mogłabym wrócić w dane miejsce ,o ile chciałam wrócić .
Nie chce się deklarować ,że wrócę bo różnie to bywa i ciężko jest ocenić czy by się chciało wrócič w dane miejsce po 4 dniach pracy .Głupio też powiedzieć ,że nie mam zamiaru wracač ale odpowiedziałam dyplomatycznie ,że o ile będzie mi pasowało terminowo to wrócę?
Niestety z tymi 8 tygodniami to tak jest ,widzę wiele fajnych zleceń ale jest zaznaczone ,że na okres 8 tygodni .Kiedyś nawet dzwoniłam i pytałam czy by się dało na krócej ale teraz odrzucam od razu takie oferty .Wybieram właśnie te krótkoterminowe albo zaznaczam w firmie ,że mogę jechać tylko w tym i tym terminie .Tak to wygląda ,że prawie każdy ma inny system pracy ,jak dla niego jest najwygodniej .
09 sierpnia 2021 06:50 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w poniedziałek . Wszystkim  życzę udanego dnia jak i całego tygodnia. 
09 sierpnia 2021 07:23 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nowy dzień i tydzień wita wszystkich razem ze mną słoneczko za oknem też sprzyja dobremu nastrojowi, a więc głowa do góry i do przodu, przyjemnego dzionka 
09 sierpnia 2021 07:49 / 6 osobom podoba się ten post
Witam! Zapowiada  się  piękny , słoneczny  dzień   a i cały tydzień... Dzisiaj  wizyta rehabilitantki    a po południu  zakupy..coś będzie się  działo Miłego dnia życzę nam wszystkim 
09 sierpnia 2021 09:09 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry .Witam wszystkich serdecznie i powodzenia w całym nowym tygodniu życzę 
U mnie też zapowiada się ładny dzień chociaż teraz trochę chłodno .Wieczory i ranki już chłodne 
Jeszcze mamy ponad miesiąc kalendarzowego lata ,a i październik bywa często piękny pogodowo .Liczę na piękną ,złotą jesień nie tylko w Polsce