Powitajki przy kawie 67

08 listopada 2021 12:25 / 6 osobom podoba się ten post
Pflege dziś, jakiś nowy przyszedl duszować dziadka.... Na zastępstwo... Qcze, mają rozpiskę, co trzeba przy pacjencie zrobić, a ja nigdy nie "kontroluję" ich, bo niby z jakiej racji?
Głowy mu nie umył (chociaż wczoraj córka ostrzygła dziadka), kąpieli na 100 procent nie było, bo za krótko to wszystko trwało... Ech... W piątek będzie ten stały Pflege...
A w Polsce nie za wesoło na granicy z Białorusią  Chodzi mi o siłową próbę wejścia na terytorium RP setek migrantów, wspieranych przez żołnierzy białoruskich... 
08 listopada 2021 12:42 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja 12 stycznia chce tutaj wrócić bo miejsce ok. No chyba żeby coś nie tak na PDP bo w naszej pracy to różnie może być a ma już 88 lat to wtedy pojadę gdzie indziej i to na 3 miechy do Wielkanocy. 

Mój PDP 92 lata...też  może  wszystko  się  zdarzyć. Bez demencji ale bardzo zchorowany....
08 listopada 2021 14:12 / 7 osobom podoba się ten post
witajcie w nowym tygodniu i ostatni  poniedziałek mojej pracy jutro do domku 
08 listopada 2021 14:46 / 6 osobom podoba się ten post
creyzy

witajcie w nowym tygodniu i ostatni  poniedziałek mojej pracy jutro do domku :radosc1:

A no to szerokości Ci zyczęI fajowego urlopowania święta w domu ?
08 listopada 2021 14:48 / 5 osobom podoba się ten post
Agnesssa

Dzien dobry poniedziałkowo:kwiatek dla ciebie2:juz w domu...podróż spokojna....autokar pusty...każdy siedział sam,więc droga ok.Miłego dnia

No proszę cichaczem czmychnęlas z forum ??To fajnego  wypoczynku  zyczę
08 listopada 2021 16:27 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Pflege dziś, jakiś nowy przyszedl duszować dziadka.... Na zastępstwo... Qcze, mają rozpiskę, co trzeba przy pacjencie zrobić, a ja nigdy nie "kontroluję" ich, bo niby z jakiej racji?
Głowy mu nie umył (chociaż wczoraj córka ostrzygła dziadka), kąpieli na 100 procent nie było, bo za krótko to wszystko trwało... Ech... W piątek będzie ten stały Pflege...
A w Polsce nie za wesoło na granicy z Białorusią :-( Chodzi mi o siłową próbę wejścia na terytorium RP setek migrantów, wspieranych przez żołnierzy białoruskich... 

Granica w ogniu a politycy nadal się kłócą. Żeby to się źle nie skończyło. 
08 listopada 2021 16:45 / 5 osobom podoba się ten post
creyzy

witajcie w nowym tygodniu i ostatni  poniedziałek mojej pracy jutro do domku :radosc1:

Szczęśliwej podróży 
08 listopada 2021 17:22 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Granica w ogniu a politycy nadal się kłócą. Żeby to się źle nie skończyło. 

Głośno o nas w De widziałam teraz w Tv
08 listopada 2021 17:41 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Głośno o nas w De widziałam teraz w Tv

W radiu Szwajcarskim też...o 18.g zobaczę  wiadomości....
08 listopada 2021 20:03 / 4 osobom podoba się ten post
creyzy

Szczęśliwej podróży 
08 listopada 2021 20:32
Damessa

W radiu Szwajcarskim też...o 18.g zobaczę  wiadomości....:-(

I co tam w eserefce zapodali o Polsce?
Pokazane były niemieckie podziękowania  dla Polski i Polaków pod Brandenburger Tor?

https://mobile.twitter.com/rh01157/status/1457716975707242507

08 listopada 2021 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
JanOp1979

I co tam w eserefce zapodali o Polsce?
Pokazane były niemieckie podziękowania  dla Polski i Polaków pod Brandenburger Tor?

https://mobile.twitter.com/rh01157/status/1457716975707242507

A kto to zorganizował?
08 listopada 2021 21:53
dorotee

A kto to zorganizował?

Antifa?
08 listopada 2021 23:24 / 8 osobom podoba się ten post
Witam już z domu. Podróż przebiegła bezproblemowo i komfortowo. Michałka już widziałam, ostrożnie wysciskałam, choć miałam go ochotę z miłości zjeść  Szybko się do mnie przyzwyczaił i gaworzył  a nawet nadawał po swojemu machając rączkami :)
Dziś wróciliśmy od dzieciaków ze Szczecina i....znów się będę przyzwyczajać do polskiej rzeczywistości na drogach, gdzie przepisy mamy tam gdzie światło nie dochodzi , bo kto mi tam co kazał, czy narzucał będzie. A dokładniej na dwukierunkowej jedna "pacjentka" -jak ją mój mąż nazwał wyprzedzała sobie nieprzepisowo i przez chwilę pomyslałam, że chce koniecznie z naszym autem na czołówkę pójść. Jednak się jakoś zmiesciła . Ten marny popis został nagrany na kamerkę w naszym aucie. No cóż-tu nie Szwajcaria gdzie takie zachowania leczą wysokie kary i świadomość, że złapią podobnych delikwentów na bank. 
Poza tym wszystko ok - z remontu pańcia zadowolona, bo zdjęcia nie oddawały kolorytu ( zasługa szefa firmy remontowej). 
Już go porwaliśmy i następne przeróbki na wiosnę. Teraz ma być spokój 
Wam życzę spokojnych miejsc i szybko mijających dni :)
08 listopada 2021 23:33 / 3 osobom podoba się ten post
creyzy

Szczęsliwej drogi creyzy