Jak minął dzień 12

14 lutego 2022 18:46 / 5 osobom podoba się ten post
moi Panowie  jak zwykłe  staneli na wysokości zadania 
14 lutego 2022 19:43 / 4 osobom podoba się ten post
A ja to za to mam przechlapane. Po jaką cholere są te blokady w płytach kuchennych. Gdzieś omsknął mi się paluch no i zablokowałam płytę grzejną, gdy włączam, świecą się wszystkie diody, łącznie z tą z kluczykiem blokady, a potem zaczyna piszczeć. Wyłączyć wyłączę, ale gdy ponownie chcę włączyć, od nowa to samo. Spociłam się jak mysz, nie wiem, jak sobie z tym poradzić??? ??
14 lutego 2022 20:04
Maluda

A ja to za to mam przechlapane. Po jaką cholere są te blokady w płytach kuchennych. Gdzieś omsknął mi się paluch no i zablokowałam płytę grzejną, gdy włączam, świecą się wszystkie diody, łącznie z tą z kluczykiem blokady, a potem zaczyna piszczeć. Wyłączyć wyłączę, ale gdy ponownie chcę włączyć, od nowa to samo. Spociłam się jak mysz, nie wiem, jak sobie z tym poradzić??? ??

14 lutego 2022 20:05 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Trochę dłużej przytrzym ta z kluczykiem. To pewnie zabezpieczenia dla dzieci . U mnie tak działa tzn u Margaretki
14 lutego 2022 20:13
JanOp1979

https://youtu.be/l3jQJKYu42k

Nie da rady, ta jest całkiem inna, Kuppersbusch - marka, ale dzięki. 
14 lutego 2022 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Nie da rady, ta jest całkiem inna, Kuppersbusch - marka, ale dzięki. 

https://youtu.be/HCauOTJUjAg

Wklikaj w szukajkę na YT. Jest wiele modeli. Znajdziesz swój.
14 lutego 2022 20:19 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Trochę dłużej przytrzym ta z kluczykiem. To pewnie zabezpieczenia dla dzieci . U mnie tak działa tzn u Margaretki

A jak też nie załapie, rzadko ale zdarza się, to po prostu wyłączam bezpieczniki, te dotyczące płyty, i po chwili włączam ?. To zawsze działa. 
Mnie też ta blokada wkurza. Mam tak czułą płytę indukcyjną że wystarczy że coś wykipi na panel z włącznikami czy przejadę po nim zbyt wilgotną ścierką, to zaraz się blokuje. Wnerwiające 
14 lutego 2022 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
JanOp1979

https://youtu.be/HCauOTJUjAg

Wklikaj w szukajkę na YT. Jest wiele modeli. Znajdziesz swój.

Wpisz:

küppersbusch induktionskochfeld blokade
14 lutego 2022 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Instrukcja obsługi w PDF. Strona 15 kody błędów i co robić. Sprawdz czy jak włączasz jakies dodatkowe oznaczenia sie nie pokazują.
https://www.kueppersbusch.de/fileadmin/downloads/bedienungsanleitung_EKI-848_0-F_de.pdf

Poleciałam do siebie sprawdzic-nic nie piszczy, chyba że errora zrobie. Próbuj. 
14 lutego 2022 20:40 / 5 osobom podoba się ten post
Ich habe geschafft ?!!! Wreszcie wyłączyłam i nie piszczy i po ponownym włączeniu jest ok. Oby tak zostało, bo nerwa mam, że hej. Dzięki Wszystkim za porady ???
16 lutego 2022 19:25 / 8 osobom podoba się ten post
Kończąc dzień...Pogoda była wspaniała, przejechałem się dziś super pociągami , osobowymi, naszego samorządowego przewoźnika. Wizyta u jakiegoś dr nauk medycznych z dziedziny kardiologii przebiegła szybko i konkretnie. I planowo. Po moim powrocie w kwietniu mam od niego zaproszenie na usg serca. A jutro jeszcze dodatkowe badanie...spirometria. W piątek wyjazd w trójkę na zaplanowany "łykend". Tak czas mija. Wszystko zgodnie z planem. 
16 lutego 2022 19:54 / 7 osobom podoba się ten post
Odwiedziny  ,, ekipy" a w drodze powrotnej  starsi panowie  dwaj postanowili  pokazać  mi kilka  urokliwych miejsc.Schaffhausen
17 lutego 2022 13:30 / 7 osobom podoba się ten post
Piękna pogoda , niebo błękitne , śnieżnobiałe chmury , słońce ☀️ świeci. Tylko ten wiatr . Poszłyśmy na chwilę na kijki , ale dmucha niesamowicie. W lesie to nazbyt niebezpieczne.
17 lutego 2022 18:30 / 7 osobom podoba się ten post
Już po badaniu. EEG nic alarmujacego nie wykazało . Nieliczne fale theta, ale w przypadku dziadka - stosowne do jego stanu. Żadnych przesłanek do tego, aby robic np. badania obrazowe. 
Z czynników zewnetrznych, to prędzej chore króliki ze Spitexu dziadka szybciej wykończą . Kilka nam tu podwiesili. Żadnej rzetelnosci, tylko patrzą się na drzwi, aby szybciej nawiać. Chyba wiosnę poczuły i się spieszą, aby powycierać kąty przymierzalni w jakichś dyskontach 
Ale dziś była niespodzianka. Obiad był pózniej i gdy siedzielismy przy stole , zawitała do nas fajna babeczka. Dowodząca ze Spitexu. Czasem dyzuruje i odwiedza pacjentów. Wypytywała o to jak się wczoraj wysliznął dziadek młodemu w łazience. Zdecydowała , że uczniowie jednak będą musieli z opiekunem przychodzic- a młody okazał się w porządku, bo nie ukrył tego co się wydarzyło. 
17 lutego 2022 20:31 / 8 osobom podoba się ten post
Właśnie minął mi drugi tydzień "na adresie", jesteśmy po kolacji, każda swój tv ogląda
Jeszcze tylko przy wieczornej toalecie poasystować i do łóżeczka wskoczyć