Jak minął dzień 12

31 stycznia 2022 19:38 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Dzień praktycznie minął. Jeżeli będzie tak jak dziś, to mogę powiedzieć, że wreszcie dobrze trafiłam. Zakupy zrobiłam sama, bo padało i nie chciałam tostac seniorki. Ona jest super mało absorbująca. Tylko śniadanie i obiad jemy razem, podwieczorek i kolację podaję Jej w salonie, zamykam drzwi i do 22 iej spokój. Ona ogląda sobie TV, słuchawki na uszach, a ja u siebie. Potem tylko transport do sypialni i to już wszystko. Raz w tygodniu przychodzi Putzfrau, dwa razy opiekun prawny i co piątek fryzjerka. No, to się mi podoba. 

Bravo bravissssssimo??amore mio?
31 stycznia 2022 20:17 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Dzień praktycznie minął. Jeżeli będzie tak jak dziś, to mogę powiedzieć, że wreszcie dobrze trafiłam. Zakupy zrobiłam sama, bo padało i nie chciałam tostac seniorki. Ona jest super mało absorbująca. Tylko śniadanie i obiad jemy razem, podwieczorek i kolację podaję Jej w salonie, zamykam drzwi i do 22 iej spokój. Ona ogląda sobie TV, słuchawki na uszach, a ja u siebie. Potem tylko transport do sypialni i to już wszystko. Raz w tygodniu przychodzi Putzfrau, dwa razy opiekun prawny i co piątek fryzjerka. No, to się mi podoba. 

31 stycznia 2022 21:31 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

No w końcu i obyś wytrwałą do końca turnusu. 
01 lutego 2022 20:15 / 6 osobom podoba się ten post
Praktycznie to jestem bezrobotna od 18tej,ale coz, trzeba towarzyszyc seniorce o 22iej w drodze do sypialni. Dzien  minal spokojnie, nawet powiem za spokojnie. Wyskoczylam sobie na miasto, kupilam Tiramisu na popoludniu, ale dodatkowo paradowalam z opakowaniem klo papieru. Szkoda, ze  nie  wzielam sobie do wyszywania albo innych robotek. Na jutro tylko powiedziala, ze  razem pojedziemy na rynek.. Hmm, ciekawe  jak Ona to sobie  wyobraza, bo  wieje  jak w kieleckiem. Trzeba unbedingt  znalezc na wieczor  jakis film, bo  opipieje. Uff, nawet nuda  jest  nudna 
01 lutego 2022 21:11 / 5 osobom podoba się ten post
A ja gram w Sudoku, online. Albo jestem na swoich stronkach tematycznych. Też idę niebawem nyny. Podopieczny od 19.20 w łóżku i zawsze od razu zasypia, nie ględzi. Dziś się uparł, że śpi w koszuli dziennej... Ale od czego jest pojęcie... pertraktacji  Widać tę jego chorobę, oj widać. Ale jest bardzo spokojny.Niewyraźnie, szybko mówi, a ja tylko mu przytakuję. Nawet ten Gabriel często go nie rozumie . 
01 lutego 2022 22:51
Maluda i co, jest szakali kinol?
O co wujka Michała albo Felkę jeszcze zapytać?
????

:sięsprawdza11: ❤?

https://youtu.be/_7iwj4UGC54

A może pączusia?!? ???

i :cimicimi11:!!!
02 lutego 2022 14:44 / 6 osobom podoba się ten post
Pomimo wiatru poszłam na spacer, wiosna prawie - tylko wieje strasznie. 
02 lutego 2022 19:56 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień spokojny, kolejny dzień płatnych wczasów. Była piękna pogoda, ale podopieczny nie chciał iść na spacer. O 15 przyszedł Gabriel, dziadek przespał prawie cały czas. Jutro go zaproszę na spacerek. A teraz słyszę, jak chrapie. Jeszcze zaliczę krótki spacer i później też pójdę spać
02 lutego 2022 21:12 / 5 osobom podoba się ten post
To był bardzo miły dzień ,?tylko  gęba trochę  mnie boli od gadania ????
03 lutego 2022 12:32 / 5 osobom podoba się ten post
Pogoda zmieniła się o 180 stopni, pada i wieje. Zostałyśmy w domu, seniorka wyduszowana a mnie dekiel boli. No i miałam rację, że nic nie wskóram przy zmianie rzeczy po prysznicu, nawet pieluchomajtki kazała zostawić choć miałam uszkowane świeże. Nosz, rynce opadają. Teraz leglam na wyrku, może małe kimono, bo mam nocne zaległości. 
03 lutego 2022 13:16 / 5 osobom podoba się ten post
Chociaż nie ma słonka, ale jest ciepło i bezwietrznie, to mój pdp dziś też nie chciał spaceru. Mówił, że jest zmęczony. Więc gdy zasnął, przeszedłem się na krótki spacer do sklepu. 

Taki bankomat i filię banku na kółkach widzę pierwszy raz. 
A ten najwyższy wieżowiec na osiedlu, za którym jest centrum handlowe i Edeka, remontowany jest przez polskich budowlańców. Co jakiś czas słychać siermiężne k...a 

Teraz już pauza, po naleśnikach..mniam 
03 lutego 2022 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień spokojny, kolejny dzień płatnych wczasów. Była piękna pogoda, ale podopieczny nie chciał iść na spacer. O 15 przyszedł Gabriel, dziadek przespał prawie cały czas. Jutro go zaproszę na spacerek. A teraz słyszę, jak chrapie. Jeszcze zaliczę krótki spacer i później też pójdę spać:radosc1:

Jak na wczasy naprawdziwne pojedziesz, to też będą płatne ,tyle że sam będziesz musiał zapłacić ?
W zamian żadnych dziadków, Gabrieli, Edeki, słowem luz blues 
03 lutego 2022 13:24 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Chociaż nie ma słonka, ale jest ciepło i bezwietrznie, to mój pdp dziś też nie chciał spaceru. Mówił, że jest zmęczony. Więc gdy zasnął, przeszedłem się na krótki spacer do sklepu. 

Taki bankomat i filię banku na kółkach widzę pierwszy raz. 
A ten najwyższy wieżowiec na osiedlu, za którym jest centrum handlowe i Edeka, remontowany jest przez polskich budowlańców. Co jakiś czas słychać siermiężne k...a :smiech3:

Teraz już pauza, po naleśnikach..mniam :smiech2:

Wcale im się nie dziwię ,taki wieżowiec wyremontować to kilka lat może zająć .
03 lutego 2022 13:25 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jak na wczasy naprawdziwne pojedziesz, to też będą płatne ,tyle że sam będziesz musiał zapłacić ?
W zamian żadnych dziadków, Gabrieli, Edeki, słowem luz blues  :radosc:

Też prawda... Żona mi dziś pisze, że chleb staniał o 33 groszy z wyjściowej ceny 6,80 ... Słowem ... powiało optymizmem i nie ważne, że sałata lodowa już 7 złociszy kosztuje, a ceny pomidorów od 13 się zaczynają
W innych miejscach mogą być inne ceny. A właśnie Gusiu, czy Ty odczuwasz te obniżki, czy też drożyznę? 
03 lutego 2022 13:31 / 5 osobom podoba się ten post
Narobiłam się dzisiaj . Pościel pdp zmieniłam ,wypralam tą używana i wysuszylam .Taras pozamiatałam i tym samym sezon wygrzewania się na słonku na tarasie uważam za otwarty.
Ponieważ obiad został już zjedzony w całości to czas na przerwę ?
Pdp to by konia z kopytami zjadł więc niestety muszę do tygodniówki dobierać z pieniądzy domowych .Nie starcza z tych przeznaczonych na jedzenie