Jak minął dzień 12

03 lutego 2022 13:52 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Też prawda... Żona mi dziś pisze, że chleb staniał o 33 groszy z wyjściowej ceny 6,80 ... Słowem ... powiało optymizmem:smiech3: i nie ważne, że sałata lodowa już 7 złociszy kosztuje, a ceny pomidorów od 13 się zaczynają:nerwowy1::smiech3:
W innych miejscach mogą być inne ceny. A właśnie Gusiu, czy Ty odczuwasz te obniżki, czy też drożyznę? 

Hmm,Luke, co by tu napisać...?
Nie będę ściemniać, tak do końca nie znam cen...
A ,chleb baltonowski w najbliższej piekarni Cymes kosztuje poniżej 4 zł. Dzisiaj kupiłam pół i zdziwiłam się że jeszcze parę groszy  reszty z 2 zł dostałam . Zawsze kupuję z listą zakupów w ręce i szukam tego czego  potrzebuję. Ale wiem np, że owoce luzem(grejpfruty, mango, avocado) są tańsze niż na sztuki . Któregoś dnia pobiegłam tylko po bazylię i kolendrę (te świeże, w doniczkach) to zdziwiłam się że takie drogie ,chyba ok 7zl doniczka 
Mięso w dużych marketach, te paczkowane, to raczej tanie, w typowo mięsnym sklepie dwa razy droższe. Tylko że ja mięso to jem praktycznie raz w tygodniu, to w marketach staram się nie kupować. Chyba że nie chce mi się jechać do mięsnego a mam na coś ochotę i Lidla pod nosem. Piersi z kaczki, jeśli już,to zawsze w Lidlu. 
Na pewno podrożało, bo wydaje mi się że kiedyś za 100zl to większe zakupy robiłam. Teraz przyniosę, rozpakuję i gdyby nie domowe zapasy i dodatki, to nie bardzo wiadomo co z tym i z tego zrobić. Wszystkie te dodatki, przyprawy, oliwy to musiały mocno podrożeć bo też zrobiłam oczy przy kasie, że niby "nic"nie kupiłam a tu 50 zł pani ode mnie żąda. 
No i usługi poszły w górę,dentysta, fryzjer. Jednorazowe kanałowe przeleczenie zęba pod koronkę 400zł,a sama koronka aż 700!.

03 lutego 2022 14:16 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Hmm,Luke, co by tu napisać...?
Nie będę ściemniać, tak do końca nie znam cen...:czerwieni sie:
A ,chleb baltonowski w najbliższej piekarni Cymes kosztuje poniżej 4 zł. Dzisiaj kupiłam pół i zdziwiłam się że jeszcze parę groszy  reszty z 2 zł dostałam . Zawsze kupuję z listą zakupów w ręce i szukam tego czego  potrzebuję. Ale wiem np, że owoce luzem(grejpfruty, mango, avocado) są tańsze niż na sztuki . Któregoś dnia pobiegłam tylko po bazylię i kolendrę (te świeże, w doniczkach) to zdziwiłam się że takie drogie ,chyba ok 7zl doniczka :zaskoczenie1:
Mięso w dużych marketach, te paczkowane, to raczej tanie, w typowo mięsnym sklepie dwa razy droższe. Tylko że ja mięso to jem praktycznie raz w tygodniu, to w marketach staram się nie kupować. Chyba że nie chce mi się jechać do mięsnego a mam na coś ochotę i Lidla pod nosem. Piersi z kaczki, jeśli już,to zawsze w Lidlu. 
Na pewno podrożało, bo wydaje mi się że kiedyś za 100zl to większe zakupy robiłam. Teraz przyniosę, rozpakuję i gdyby nie domowe zapasy i dodatki, to nie bardzo wiadomo co z tym i z tego zrobić. Wszystkie te dodatki, przyprawy, oliwy to musiały mocno podrożeć bo też zrobiłam oczy przy kasie, że niby "nic"nie kupiłam a tu 50 zł pani ode mnie żąda. 
No i usługi poszły w górę,dentysta, fryzjer. Jednorazowe kanałowe przeleczenie zęba pod koronkę 400zł,a sama koronka aż 700!.

Tylko jakoś się nie mogę dopatrzeć wyższych stawu dla opiekunów. Wręcz mi się zdaje, że są niższe. kochane agentirki oby tak dalej, oby.... 
03 lutego 2022 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Tylko jakoś się nie mogę dopatrzeć wyższych stawu dla opiekunów. Wręcz mi się zdaje, że są niższe. :-(kochane agentirki oby tak dalej, oby.... 

Dokładnie tak. Dzwonią do mnie z różnych agencji z ofertami. Parę lat temu aplikowałam do różnych firm i mają moje dane w swoich bazach.Dzisiaj np Medicare 24 czy jakoś tak ,z "bardzo atrakcyjną ofertą "za 1350 euro 
03 lutego 2022 15:12 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dokładnie tak. Dzwonią do mnie z różnych agencji z ofertami. Parę lat temu aplikowałam do różnych firm i mają moje dane w swoich bazach.Dzisiaj np Medicare 24 czy jakoś tak ,z "bardzo atrakcyjną ofertą "za 1350 euro :-(

no rzeczywiście bardzo atrakcyjna oferta. Tylko brać, 

Ty Gusia znasz super język to startuje na Szwajcarię. Ja póki co  muszę poczekac az moje dziecko skończy 18 lat i może wtedy? 
03 lutego 2022 18:34 / 6 osobom podoba się ten post
 Super dzionek, takie wygłupi  hihi
03 lutego 2022 19:02 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Że tak blisko do centrum podchodzą ?, muszą być głodne, hmm...

A tak ogólnie, to super fotki 
03 lutego 2022 19:20 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Że tak blisko do centrum podchodzą ?, muszą być głodne, hmm...
:smiech3:
A tak ogólnie, to super fotki :super::aniolki:

03 lutego 2022 22:10
"Kogo witam, kogo goszczę?", kiedyś padało, chyba w soboty takie pytanie.
To przy czwartku, może:
"komu chwilę, komu dwie?".
Będzie rafandynka ☝️????

:mamchwiltrzy11: ??⏳
03 lutego 2022 22:16
Damessa

:guziec11:!!@ ????

https://youtu.be/xMF22jK71fE

osioł?
Ktoś mówił ooo...sioł?!? ?***
03 lutego 2022 22:24
Jeszcze
:mamchwildwie11:
??❤
04 lutego 2022 14:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dobre wieści z domu, przyszło pismo, że hipoteka jest czysta i po powrocie będę mogła sprzedać w końcu swoje mieszkanie na wsi, przyszłego właściciela już mamy. Wreszcie pozbędę się reszty zadłużeń i wypłata już tylko będzie na Kanary daj Boże 
04 lutego 2022 14:23 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda  a jak Piotr? 
04 lutego 2022 14:26 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Maluda :super: a jak Piotr? 

Dziękuję, że pytasz. W przyszłym tygodniu mają ustalić datę koronografii, tak że będę tu nietomna z nerwów. Ale trzeba, bo inaczej wrócę do pustej chaty... 
04 lutego 2022 14:26 / 8 osobom podoba się ten post
Oglądamy z dziadkiem ceremonię rozpoczęcia ZIO w Pekinie
Mówię Wam, niektóre... ech, te sportsmenki wow , a faceci to też... niezłe ciacha  Ubrani w zimowe stroje, a co pod nimi, to aż wyobraźnia człowieka rozpala... Też tak macie? 
04 lutego 2022 14:29 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Dziękuję, że pytasz. W przyszłym tygodniu mają ustalić datę koronografii, tak że będę tu nietomna z nerwów. Ale trzeba, bo inaczej wrócę do pustej chaty...