Jak minął dzień 12

17 lutego 2022 23:12 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Właśnie minął mi drugi tydzień "na adresie":pisze na forum:, jesteśmy po kolacji:wspolny posilek:, każda swój tv ogląda:ogladam tv:
Jeszcze tylko przy wieczornej toalecie poasystować:myje zeby: i do łóżeczka wskoczyć:ide spac:

Dobrze, że każdy ma swój tv 
18 lutego 2022 20:01 / 6 osobom podoba się ten post
Szybko dzionek zleciał. 3.5godz.rower i zakupy.Ogarnięcie powierzchni płaskich.ugotowałam gulasz  na jutro  i fajrant.PDP już  w łóżku ...Sobota  i niedziela  wolne.Syn przejmuje PDP 
19 lutego 2022 16:16 / 6 osobom podoba się ten post
Cóż, mija w domowych pieleszach, spokojnie i lekko leniwie. Z zaplanowanego wieczoru filmowego chyba nici,z dalszego gotowania też bo...prądu nie ma 
Mam nadzieję że włączą, bo i smartfon i tablet tylko w połowie naładowane ?
Posiedzieć przy świecach mogę, ale poczytać to raczej się już nie da. 
Jak ciemności nie ustąpią, to trzeba się będzie wcześniej do łóżeczka zapakować. 
Jedną ofertę,z firmy na "V", dostałam w środę,na 7 marca,  a wczoraj powiedziano mi, że narazie rodzina robi pauzę i pomyślą od kiedy będą kogoś potrzebować. Specjalnie się nie zmartwiłam, bo dość daleko, na Bawarii i Stella wymagająca, chociaż za bdb stawkę. 
Dzisiaj, tak pracują dzisiaj, zadzwonił Pan rekruter z nową ofertą. Wyjazd miałby być 4 marca. Zgodziłam się, zadzwoniła Pani koordynator ze strony niemieckiej, Polka, ale rozmawiałyśmy po niemiecku. Weryfikację przeszłam, teraz trzeba czekać na akceptację rodziny. 
Pieniądze trochę mniejsze ale za to w NRW, czyli tak jak lubię. 
O szczegółach nie piszę, bo wszystko jeszcze patykiem na wodzie pisane. 
Pożyjom, uwidim co z tego wyjdzie 
20 lutego 2022 18:31 / 5 osobom podoba się ten post
Hej,to znów ja,pisze Gusia pod Gusią ?
Czyżby to,że większość nie lubi niedziel w pracy przyczyniła się do tego, że pisać też w niedziele nie lubicie?
Jak powiedziałam, tak zrobiłam, ruszyłam tyłek z kanapy, ale tylko po to, żeby na innej kanapie wygodnie go usadzić ?. Co by  aktywności nie zabrakło, to na pieszo, 3,5 km, wybrałam się do kina. Żadne multi, moje ulubione, studyjne kino Awangarda, z małymi salami, wygodnymi fotelami a nawet kanapami . Lubię kino francuskie,nie zawsze porywające i pełne akcji,zawsze jednak ciekawe. Tym razem film "Zakochana Anais" też mi się podobał, ale towarzysząca mi przyjaciółka 50% seansu ,a może mawet trochę więcej...przespała 
Jak widać kino francuskie tylko dla koneserów 
Do domu, w myśl zasady nie przemęczajcie się, wróciłam już autobusem. A w domku...kanapa czeka ?
20 lutego 2022 20:14 / 5 osobom podoba się ten post
Leniwe minęła niedziela.Po krótkiej  wycieczce rowerowej zrobilam sobie domowe SPA.Maseczki , pilingi , paznokcie...Obiad  dojechal gotowy. Całe  popołudnie w szlafroku, fajnie. Za oknem wiatr szaleje. 
21 lutego 2022 23:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mają szczęście Ci,którzy już lulają .
Nie chce mi się spać, oglądam specjalne wydania informacji. Nie jest dobrze, Putin wprowadził już swoje wojska do Donbasu.
Ile ludzi na Ukrainie nie zaśnie dzisiaj?
22 lutego 2022 14:57 / 5 osobom podoba się ten post
Przedpołudnie minęło aktywnie i przyjemnie, zakończone drugim śniadaniem ,w wersji wegetariańskiej, w towarzystwie przyjaciółki. 
A po powrocie do domu telefon się grzeje. Oddzwaniam albo do mnie dzwonią. Już był kurier z umową i testem. Muszę go zrobić dzień przed wyjazdem . Zadzwonil do mnie też syn przyszłej podopiecznej. Miłe  zaskoczenie. Seniorka się stresuje, bo będę jej pierwszą opiekunką. Rozmawialiśmy długo, prawie godzinę, bardzo miło i sympatycznie. Wiem że czeka mnie nowe wyzwanie. Podopieczna mobilna ale niewidoma. Tego się domyślałam, bo jak rekruter powiedział że Pani ma problemy ze wzrokiem, to pomyślałam że pewnie niewidoma. Syn opowiedział mi w szczegółach o swojej mamie, o miejscu do którego jadę. Stary dom, ale jest wszystko co trzeba, na osobnym piętrze pokój i mała łazienka z prysznicem dla opiekunki. Duża nie jestem, to pewnie wystarczy ?
W weekend będą odświeżać te pomieszczenia, bo od dawna nikt ich nie używał. Dom na dużej działce, z dużym ogrodem, bliżej ulicy mieszka Seniorka, na drugim końcu działki ma dom jej córka-Altenpfkegerin!. Do sklepów kilka minut pieszo. Podopieczna z jedzeniem nie wymagająca, prosta kuchnia, taka typowo staroniemiecka. Ale otwarta na moje propozycje. Mało mięsa, dużo warzyw i to mi pasuje.
Jak już tak sobie pogadaliśmy, prawie jak znajomi, to poruszyłam temat wolnego dnia. Nie był pytaniem zdziwiony i powiedział, że oczywiście rozumie, że dla psychiki opiekunki jest to bardzo ważne i...na pewno jest to do zorganizowania..
Pierwszy raz zdarzyło mi się, że tyle wiem o tym co mnie czeka, z pierwszej ręki. Podobno mam nette sztime ,pdp mnie słyszała(nie wiedziałam że słucha) i ucieszyła się, że nie jestem hałaśliwa, tylko taka normalna .
Brzmi wszystko ok,ale jak zawsze, na miejscu okaże się jak jest naprawdę. 
22 lutego 2022 16:16 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Przedpołudnie minęło aktywnie i przyjemnie, zakończone drugim śniadaniem ,w wersji wegetariańskiej, w towarzystwie przyjaciółki. 
A po powrocie do domu telefon się grzeje. Oddzwaniam albo do mnie dzwonią. Już był kurier z umową i testem. Muszę go zrobić dzień przed wyjazdem . Zadzwonil do mnie też syn przyszłej podopiecznej. Miłe  zaskoczenie. Seniorka się stresuje, bo będę jej pierwszą opiekunką. Rozmawialiśmy długo, prawie godzinę, bardzo miło i sympatycznie. Wiem że czeka mnie nowe wyzwanie. Podopieczna mobilna ale niewidoma. Tego się domyślałam, bo jak rekruter powiedział że Pani ma problemy ze wzrokiem, to pomyślałam że pewnie niewidoma. Syn opowiedział mi w szczegółach o swojej mamie, o miejscu do którego jadę. Stary dom, ale jest wszystko co trzeba, na osobnym piętrze pokój i mała łazienka z prysznicem dla opiekunki. Duża nie jestem, to pewnie wystarczy ?
W weekend będą odświeżać te pomieszczenia, bo od dawna nikt ich nie używał. Dom na dużej działce, z dużym ogrodem, bliżej ulicy mieszka Seniorka, na drugim końcu działki ma dom jej córka-Altenpfkegerin!. Do sklepów kilka minut pieszo. Podopieczna z jedzeniem nie wymagająca, prosta kuchnia, taka typowo staroniemiecka. Ale otwarta na moje propozycje. Mało mięsa, dużo warzyw i to mi pasuje.
Jak już tak sobie pogadaliśmy, prawie jak znajomi, to poruszyłam temat wolnego dnia. Nie był pytaniem zdziwiony i powiedział, że oczywiście rozumie, że dla psychiki opiekunki jest to bardzo ważne i...na pewno jest to do zorganizowania.:radosc:.
Pierwszy raz zdarzyło mi się, że tyle wiem o tym co mnie czeka, z pierwszej ręki. Podobno mam nette sztime:oczko: ,pdp mnie słyszała(nie wiedziałam że słucha) i ucieszyła się, że nie jestem hałaśliwa, tylko taka normalna .
Brzmi wszystko ok,ale jak zawsze, na miejscu okaże się jak jest naprawdę. 

Wygląda  ok.
22 lutego 2022 16:45 / 4 osobom podoba się ten post
 Robota bobrów 
22 lutego 2022 16:50 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Wygląda  ok.:-):super:

Okaże się 
Ostatnio też super wyglądało ?
Podchodzę z umiarkowanym entuzjazmem. Ale ten dzień wolny pozwoli na złapanie oddechu. 
Po ostatnim miejscu już nic nie jest mi straszne, gorzej być nie może 
22 lutego 2022 17:09 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Okaże się 
Ostatnio też super wyglądało ?
Podchodzę z umiarkowanym entuzjazmem. Ale ten dzień wolny pozwoli na złapanie oddechu. 
Po ostatnim miejscu już nic nie jest mi straszne, gorzej być nie może :-)

Tak Ci się Gusiu tylko wydaje . Czytałam o Twoim ostatnim miejscu  ,no ròżowo nie było ale jakoś dałaś radę .Z tego co napisałaś to miejsce zapowiada się dobrze .Ja bardzo lubię zaczynać pracę jako pierwsza opiekunką u danego pdp.
Ostatnio zmiany z ,królowymi " jakoś mi nie pasowały ,ale tym razem jestem mile zaskoczona .Zmienniczką do mnie nie wydzwania ,nie podpytuje co robię ,a i z rodziną pdp nie ma chyba częstego kontaktu ,bo bratowa mojego pdp , kiedyś pytała czy mam kontakt z nią  i czy wszystko u niej w porządku .Taką zmienniczka to mi się podoba .
To kiedy dokładnie masz wyjazd ?
22 lutego 2022 17:25 / 1 osobie podoba się ten post
Kika67

Tak Ci się Gusiu tylko wydaje . Czytałam o Twoim ostatnim miejscu  ,no ròżowo nie było ale jakoś dałaś radę .Z tego co napisałaś to miejsce zapowiada się dobrze .Ja bardzo lubię zaczynać pracę jako pierwsza opiekunką u danego pdp.
Ostatnio zmiany z ,królowymi " jakoś mi nie pasowały ,ale tym razem jestem mile zaskoczona .Zmienniczką do mnie nie wydzwania ,nie podpytuje co robię ,a i z rodziną pdp nie ma chyba częstego kontaktu ,bo bratowa mojego pdp , kiedyś pytała czy mam kontakt z nią  i czy wszystko u niej w porządku .Taką zmienniczka to mi się podoba .
To kiedy dokładnie masz wyjazd ?

W nocy z 3 na 4 marzec, czyli z czwartku na piątek  w przyszłym tygodniu
22 lutego 2022 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

W nocy z 3 na 4 marzec, czyli z czwartku na piątek  w przyszłym tygodniu

To jeszcze cały tydzień urlopu
22 lutego 2022 18:06 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

To jeszcze cały tydzień urlopu :-)

Tak,ale zabiegany 
22 lutego 2022 18:14 / 7 osobom podoba się ten post
Zaraz będę miała gościa na kolacji i...śniadaniu, nocuje u mnie 
Siostra prosto z pracy przyjedzie, jutro pilnuje chorego wnusia. Ode mnie to tylko dwa bloki dzielą ją od syna, rano musiałaby jechać przez całe miasto. Ale się cieszę, nagadamy się przed moim wyjazdem. A że lubi moje makarony, to będzie miała. Wino białe  też już się chłodzi