Powitajki przy kawie 69

14 marca 2022 07:37 / 10 osobom podoba się ten post
Pierwsze krople deszczu od dwóch tygodni... Mogłoby popadać, bo i ziemia na polach sucha.
Dzień dobry Opiekunkowo 
Miłego dnia i fajnego, dobrego tygodnia 
14 marca 2022 07:44 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry ☀ w nowym tygodniu. :chaplin: Za oknem jeszcze szarawo ale tutaj pobudka wcześniej bo o 7.30 przychodzi pflege do babki. 
Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia. :kawa:

Dusiu, napiszesz chyba coś więcej, jak Ci tam, na tym wyjeździe?
Morze w takiej odległości,że pospacerować zdążysz w czasie pauzy?
Powodzenia ?
14 marca 2022 08:24 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry U mnie też pada ,tak ma być przez dwa dni .Czyli odpoczywamy od łazikowania ?A tak było jeszcze wczoraj .

14 marca 2022 08:28 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, napiszesz chyba coś więcej, jak Ci tam, na tym wyjeździe?
Morze w takiej odległości,że pospacerować zdążysz w czasie pauzy?
Powodzenia ?

Powiem rąk, że dobrze, że to tylko dwa tygodnie bo dłużej tutaj to nie dla mnie. Babka demencyjna, że masakra. Mówi do siebie, agresywna nawet do pflege . Synowie daleko raz na tydzień wpadają żeby z opiekunka zakupy zrobić i tyle. Niczym się nie przejmują. Wiocha gorsza od mojej w Polsce bo babka na uboczu mieszka. Może mojej koleżance to pasuje ale też już kręci nosem. No napewno nie dla mnie to jest. Tak naprawdę trzeba mieć ja na oku. Niby siedzi w fotelu ale wszystko daleko bo potrafi złapać i rzucać. No dłużej bym tu nie wytrzymała bo bym zwariowała. 
14 marca 2022 08:52 / 11 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dobry ? 
Możecie mi wierzyć ,albo i nie ale za tydzień do domu wracam 
Takiego zlecenia ,albo temu podobnego życzyłbym każdemu opiekunowi 
Chętnie bym tu wróciła ,ale wiadomo , że nie zależy to tylko ode mnie 
Pogoda na Bawarii nadal piękna i właściwie to od miesiąca jest tutaj bez opadów 
Spokojnego poniedziałku wszystkim życzę i tym co w pracy żeby tydzień zleciał szybko i bezproblemowo 
14 marca 2022 09:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Powiem rąk, że dobrze, że to tylko dwa tygodnie bo dłużej tutaj to nie dla mnie. Babka demencyjna, że masakra. Mówi do siebie, agresywna nawet do pflege . Synowie daleko raz na tydzień wpadają żeby z opiekunka zakupy zrobić i tyle. Niczym się nie przejmują. Wiocha gorsza od mojej w Polsce bo babka na uboczu mieszka. Może mojej koleżance to pasuje ale też już kręci nosem. No napewno nie dla mnie to jest. Tak naprawdę trzeba mieć ja na oku. Niby siedzi w fotelu ale wszystko daleko bo potrafi złapać i rzucać. No dłużej bym tu nie wytrzymała bo bym zwariowała. 

Osoba agresywna nie nadaje się do opieki domowej ,powinna być umieszczona w odpowiednim miejscu ,bezpiecznym dla niej i dla jej otoczenia .
Nie przemawia do mnie pisanie ,że a 2 tygodnie to wytrzymam ,bo różnie to może być .No i ciekawa jestem czy firma informuje opiekuna jak naprawdę wygląda sytuacja na tym zleceniu ?
Wiedziałaś o agresji pdp ?
14 marca 2022 09:21 / 6 osobom podoba się ten post
Kika67

Osoba agresywna nie nadaje się do opieki domowej ,powinna być umieszczona w odpowiednim miejscu ,bezpiecznym dla niej i dla jej otoczenia .
Nie przemawia do mnie pisanie ,że a 2 tygodnie to wytrzymam ,bo różnie to może być .No i ciekawa jestem czy firma informuje opiekuna jak naprawdę wygląda sytuacja na tym zleceniu ?

Kika,firma informuje o tym, co sama wie od rodziny. A rodzina często nie informuje o wszystkim. Pewnie o demencji powiedzieli, ale o agresji już nie ,bo trudno by było znaleźć chętnego do opieki. Nie sądzę żeby Dusia zdecydowała się pojechać, gdyby o tym wiedziała. Po jednym dniu za dużo nie można powiedzieć. Może agresja nasiliła się w związku ze zmianą opiekunki?
Dusia nie należy do męczennic, jak zobaczy że nie da się pracować, to nie będzie się zmuszała, żeby dwa tygodnie wytrwać. 
14 marca 2022 09:28 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszytskim, dzisiaj wstałam zadowolona, wyspana, także to będzie dobry dzień. Życzę Wam, by Wasz też był dobry :) 
14 marca 2022 09:50 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo same terminy dzisiaj , leniuchuje dalej 
14 marca 2022 09:50 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo same terminy dzisiaj , leniuchuje dalej 
14 marca 2022 09:59 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Nie wytrzymam- wyjadę. To już problem rodzi g co będzie potem. Nie, nie wiedziałam. Zresztą od zmiany się dowiedziałam, że to zaczęło się jakieś 10 dni temu. Firma wie wszystko i syn też i co? I nic nie robią. 
14 marca 2022 10:03 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Kika,firma informuje o tym, co sama wie od rodziny. A rodzina często nie informuje o wszystkim. Pewnie o demencji powiedzieli, ale o agresji już nie ,bo trudno by było znaleźć chętnego do opieki. Nie sądzę żeby Dusia zdecydowała się pojechać, gdyby o tym wiedziała. Po jednym dniu za dużo nie można powiedzieć. Może agresja nasiliła się w związku ze zmianą opiekunki?
Dusia nie należy do męczennic, jak zobaczy że nie da się pracować, to nie będzie się zmuszała, żeby dwa tygodnie wytrwać. 

Dokładnie. Zresztą powiem tak jestem tylko te dwa tygodnie i wjecej nie. Obiecałam koleżankę zastąpić i tylko tyle. Ona też mi kiedyś pomogła. Rodzina to czeka jak babka się przekręci bo majątek do podziału. Ona ma już końcówkę życia. 
14 marca 2022 10:15 / 10 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo . Pogoda piękna i forsacja zaczęła kwitnąć ?.
Na dobrą wróżbę dla wszystkich ?. Dzień dobry.
14 marca 2022 11:08 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusia nie jest tam pierwsza opiekunką .
Mam nadzieję , że tak jest (co do męczennicrwa).Pisze to tylko dlatego , że też jakieś dwa lata temu miałam taką sytuację . Myślałam ,że 4 tygodnie jakoś da się przetrzymać ,byłam 10 dni . . Jeszcze od firmy usłyszałam , że przy poprzedniej opiekunce było wszystko w porządku czyli dziadek agresywny nie był  Zmienniczka przyznała się , że był ale w rozmowie prywatnej  .Jak firma potrąciła mi za podróż ,to już skontaktować z nią się nie mogłam .Pomijam fakt , że o mało co dziadek mi głowy nie rozwalił doniczką tarasową i suma sumarum został zabrany do psychiatryka po tym jak sąsiad zadzwonił po policję słysząc odgłosy kolejnej awantury .
Jak ktoś chce ryzykować to jego sprawa 
14 marca 2022 11:14 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie wytrzymam- wyjadę. To już problem rodzi g co będzie potem. Nie, nie wiedziałam. Zresztą od zmiany się dowiedziałam, że to zaczęło się jakieś 10 dni temu. Firma wie wszystko i syn też i co? I nic nie robią. 

Dusiu nie odbieraj tego tak personalnie  
Pytanie chyba nie do mnie powinno być skierowane . Życzę Ci cierpliwości i absolutnie jest to Twoja sprawa gdzie pracujesz i z kim .Przyznam się jednak szczerze że dziwię się bardzo tym co pracują  z agresywnymi osobami .Firma i rodzina jest daleko i im babka ,guza "nie nabije  .