Powitajki przy kawie 69

14 marca 2022 11:30 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%

Witam poniedziałkowo . Pogoda piękna i forsacja zaczęła kwitnąć ?.
Na dobrą wróżbę dla wszystkich ?. Dzień dobry.

Właśnie zauważyłam , że u sąsiadów na ogródku też forsycja już zakwitła 
U mnie na ogrodzie to tak dopiero w kwietniu kwitną forsycje . Trzeba więc będzie trochę poczekać ,ale wczesne tawuły może już niedługo zakwitną .
14 marca 2022 11:52 / 6 osobom podoba się ten post
Kika67

Dusiu nie odbieraj tego tak personalnie  
Pytanie chyba nie do mnie powinno być skierowane . Życzę Ci cierpliwości i absolutnie jest to Twoja sprawa gdzie pracujesz i z kim .Przyznam się jednak szczerze że dziwię się bardzo tym co pracują  z agresywnymi osobami .Firma i rodzina jest daleko i im babka ,guza "nie nabije  .

Ja pracuję z agresywna podopieczna , od końca 2018 roku . Inaczej się pracuje , trzeba o kopułkę zadbać ,  przerwy ,  inne zajęcia.  
Dusia koleżankę zmieniała . I co ,? Też nie powiedziała . Z tego co Dusia pisze. 

14 marca 2022 11:56 / 8 osobom podoba się ten post
Kika67

Dusia nie jest tam pierwsza opiekunką .
Mam nadzieję , że tak jest (co do męczennicrwa).Pisze to tylko dlatego , że też jakieś dwa lata temu miałam taką sytuację . Myślałam ,że 4 tygodnie jakoś da się przetrzymać ,byłam 10 dni . . Jeszcze od firmy usłyszałam , że przy poprzedniej opiekunce było wszystko w porządku czyli dziadek agresywny nie był  Zmienniczka przyznała się , że był ale w rozmowie prywatnej  .Jak firma potrąciła mi za podróż ,to już skontaktować z nią się nie mogłam .Pomijam fakt , że o mało co dziadek mi głowy nie rozwalił doniczką tarasową i suma sumarum został zabrany do psychiatryka po tym jak sąsiad zadzwonił po policję słysząc odgłosy kolejnej awantury .
Jak ktoś chce ryzykować to jego sprawa :bezradny:

Zgadzam się z Tobą, ale piszesz o ekstremalnej sytuacji. Dusi koleżanka tam była i gdyby było choćby tak, jak Dusia zastała, na pewno powiedziałaby o tym. A może ona nie widziała w zachowaniu babci nic niebezpiecznego. 
Nie będę się mądrzyła, bo nigdy z taką sytuacją się nie spotkałam. W pracy, prywatnie tak. Mój ojciec miał demencję i Alzheimera. Agresja pojawiła się praktycznie z dnia na dzień. Natychmiast lekarz psychiatria i oddział psychiatryczny w szpitalu. Po wyciszeniu odpowiednimi lekami, my,dzieci,wspólnie zdecydowaliśmy o domu opieki.

14 marca 2022 11:58 / 7 osobom podoba się ten post
Anka1

Ja byłam w Katowicach więc to ta sama agencja:aniolki:
Trzymam kciuki:-)

Dzien dobry czwartkowo....czy można uzyskać jakiś namiarna  na firmęZ góry dziękuję
14 marca 2022 12:05 / 4 osobom podoba się ten post
Serwus Słoneczka
Nieśmiało, powoli, niespiesznie idzie wiosna. Bociany przyleciały już 1.03.2022r. Miło bylo zobaczyć. Zmęczone ale wytrwałe w budowie gniazda.
Dobrego dzionka

14 marca 2022 12:13 / 5 osobom podoba się ten post
LACH

Serwus Słoneczka
Nieśmiało, powoli, niespiesznie idzie wiosna. Bociany przyleciały już 1.03.2022r. Miło bylo zobaczyć. Zmęczone ale wytrwałe w budowie gniazda.
Dobrego dzionka

" Serwus słoneczka".. Czyżby przypadek? Nie sadze. 
14 marca 2022 12:32 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zgadzam się z Tobą, ale piszesz o ekstremalnej sytuacji. Dusi koleżanka tam była i gdyby było choćby tak, jak Dusia zastała, na pewno powiedziałaby o tym. A może ona nie widziała w zachowaniu babci nic niebezpiecznego. 
Nie będę się mądrzyła, bo nigdy z taką sytuacją się nie spotkałam. W pracy, prywatnie tak. Mój ojciec miał demencję i Alzheimera. Agresja pojawiła się praktycznie z dnia na dzień. Natychmiast lekarz psychiatria i oddział psychiatryczny w szpitalu. Po wyciszeniu odpowiednimi lekami, my,dzieci,wspólnie zdecydowaliśmy o domu opieki:-(.

Rozsądne rozwiązanie ?
14 marca 2022 12:37 / 6 osobom podoba się ten post
LACH

Serwus Słoneczka
Dobrego dzionka

Masz zgodę moderatora żeby tu ponownie pisać ?
Zostałeś wyrzucony za notoryczne łamanie regulaminu !!!
Uważam , że nigdy się nie zmienisz i za dzień lub dwa zaczniesz zachowywać się identycznie jak do tej pory. 

14 marca 2022 12:47 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja pracuję z agresywna podopieczna , od końca 2018 roku . Inaczej się pracuje , trzeba o kopułkę zadbać ,  przerwy ,  inne zajęcia.  
Dusia koleżankę zmieniała . I co ,? Też nie powiedziała . Z tego co Dusia pisze. 

Wspomniała, że od tygodnia zauważyła inne zap chowanie babki  i kazała mi obserwować i pisać do firmy. Ja od razu zauważyłam, że babka jest demencyjna i to z atakami agresji. Obserwuje ja i daje info do agencji na bierzaco. 
14 marca 2022 12:49 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Dusia nie jest tam pierwsza opiekunką .
Mam nadzieję , że tak jest (co do męczennicrwa).Pisze to tylko dlatego , że też jakieś dwa lata temu miałam taką sytuację . Myślałam ,że 4 tygodnie jakoś da się przetrzymać ,byłam 10 dni . . Jeszcze od firmy usłyszałam , że przy poprzedniej opiekunce było wszystko w porządku czyli dziadek agresywny nie był  Zmienniczka przyznała się , że był ale w rozmowie prywatnej  .Jak firma potrąciła mi za podróż ,to już skontaktować z nią się nie mogłam .Pomijam fakt , że o mało co dziadek mi głowy nie rozwalił doniczką tarasową i suma sumarum został zabrany do psychiatryka po tym jak sąsiad zadzwonił po policję słysząc odgłosy kolejnej awantury .
Jak ktoś chce ryzykować to jego sprawa :bezradny:

Póki co donicami nie rzuca.  Nie dam rady wyjadę i koniec kropka. 
14 marca 2022 12:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Póki co donicami nie rzuca.:oczko:  Nie dam rady wyjadę i koniec kropka. 

?
14 marca 2022 13:27 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Wspomniała, że od tygodnia zauważyła inne zap chowanie babki  i kazała mi obserwować i pisać do firmy. Ja od razu zauważyłam, że babka jest demencyjna i to z atakami agresji. Obserwuje ja i daje info do agencji na bierzaco. 

Powodzenia
Ważne abyś dystans zachowała , nie wolno się nakręcać , trochę na luz wrzucić.Nasza nerwowość udziela się dementykom .
Jak moja pdp ma zły dzień , to się prawie nie widujemy . Potem się cieszy na mój widok. 
14 marca 2022 13:29 / 8 osobom podoba się ten post
witam wszystkich w nowym tygodiu milego popołudnia życząc i nie przemęczajcie się
14 marca 2022 13:48 / 5 osobom podoba się ten post
Agnesssa

Dzien dobry czwartkowo....czy można uzyskać jakiś namiarna  na firmę:kwiatek dla ciebie2:Z góry dziękuję

Pflegehilfe Schweiz AG. A gdzie mieszkasz w PL? 

14 marca 2022 14:23 / 9 osobom podoba się ten post
Na zakupy lecę .Woda toaletowa i krem dla dziadka ,a dla siebie upatrzylam sobie cosik i mam nadzieję , że będzie na mnie czekała. 
Potem nad jeziorem się powlócze trochę .
Miłego popołudnia