Gusia29Jak byś mogła przepis zamieścić, to bym się cieszyła :-)
Tutaj robić nie będę, ale jak wrócę do domu i dzieci przyjadą, uraczyłabym ich czymś innym niż schabowe ?
Robiłam tylko raz, z jakiegoś przepisu internetowego, ale d.. y nie urywał. Przypraw rozmaitych ci u mnie dostatek, bo mam bzika na ich punkcie
Przepis to wg uznania . Co lubisz to dajesz, ważne bardz,o żeby w czasie gotowania nie mieszać . Musi to być w takim stanie jak ułozysz w garnku . Myślę, że dobra byłaby patelnia typu wok ze szczelną pokrywką . Tu nie mam takich przypraw jakie uzywam w domu i robiłam na kurczaku . Usmazyłam część kurczaka ( pocięty z kością ) dodałam sporo cebuli w piórka pokrojonej ,którą razem z mięsem smazyłam, czosnek, ziemniaki , papryka, cukinia ,pomidory . Użyłam pieprzu, papryki ostrej, soli i przyprawy do mięsa którą pozyczyła mi dziewczyna z Tadżykistanu ( nawet składu nie odczytałam ) . Podlewasz to wodą a najlepiej bulionem i pyrka na gazie dość długo . Wodą podlewsz tylko raz, nie mieszasz . Musisz tyle płynu dodać, żeby wystarczyło na czas gotowania i żeby zostało w dostatecznej ilości jako sos .Od tych wszystkich składników po długim perkotaniu

soso powinien być zawiesisty dość gęsty i aromatyczny .