Co dzisiaj gotujesz na obiad? 18

15 kwietnia 2022 08:14 / 4 osobom podoba się ten post
Śledzie w jogurcie z cebulą, jabłkami i ogórkiem kiszonym , ziemniaki w mundurkach. 
15 kwietnia 2022 08:20 / 4 osobom podoba się ten post
Niestety, babcia ryb żadnych nie je ☹
Sobie kupiłam śledzie w śmietanie, zjem w ciągu dnia i na kolację. 
Na obiad placki ziemniaczane z musem jabłkowym 
15 kwietnia 2022 08:28 / 4 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane z musem jabłkowym albo twarożkiem na jutro planuję.
Niedziela cielęcina morelami , ziemniaki , groszek zielony, sałata .
Poniedziałek szparagi z sosem , ziemniaki, szynką , sałata z malinami .
Wtorek resztki
15 kwietnia 2022 08:48 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym albo twarożkiem na jutro planuję.
Niedziela cielęcina morelami , ziemniaki , groszek zielony, sałata .
Poniedziałek szparagi z sosem , ziemniaki, szynką , sałata z malinami .:gotowanie:
Wtorek resztki:chaplin:

To wszystko masz już zaplanowane ?
Ja nie mam co planować. Szparagi jeszcze za drogie (13,80)dla babci, która owszem, zje, ale fanką nie jest. "Eine Suppe reicht",taka była odpowiedź ,jak zapytałam co będziemy jadły w święta. Jest w lekko  depresyjnym nastroju. Zrobię pewnie sznycle, pierś w jakimś sosie, curry albo paprykowym. W niedzielę i poniedziałek idziemy po poludniu do córki i syna na kawę i ciasto. W niedzielę na 8:30 do kościoła. Później mamy zaplanowane śniadanie u córki, tej mieszkającej za płotem. Szczerze mówiąc, zostałabym w domu. Córka świeżo po covidzie. Od dwóch dni niby negatywna, ale strzeżonego,wiadomo...
Nie wiem, co tam zaserwują. Zrobię sałatkę selerową z ananasem i zabiorę ewentualnie ze sobą ?
Ucieszę się bardzo, jak już będzie wtorek po świętach. A później to już tylko tydzień i do domciu ?
15 kwietnia 2022 08:57 / 2 osobom podoba się ten post
Mój  wczoraj złapał karpia takiego około 3 kg to dziś będzie na, obiado-kolacje q śmietanie i cebuli.  Córcia moja placki kartoflane i ma sobie robić.  
Jutro już po swieceniu bigos sobie spróbujemy. Dziś jeszcze ładuje w piekarniku. 
15 kwietnia 2022 09:13 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

To wszystko masz już zaplanowane ?
Ja nie mam co planować. Szparagi jeszcze za drogie (13,80)dla babci, która owszem, zje, ale fanką nie jest. "Eine Suppe reicht",taka była odpowiedź ,jak zapytałam co będziemy jadły w święta. Jest w lekko  depresyjnym nastroju:-(. Zrobię pewnie sznycle, pierś w jakimś sosie, curry albo paprykowym. W niedzielę i poniedziałek idziemy po poludniu do córki i syna na kawę i ciasto. W niedzielę na 8:30 do kościoła. Później mamy zaplanowane śniadanie u córki, tej mieszkającej za płotem. Szczerze mówiąc, zostałabym w domu. Córka świeżo po covidzie. Od dwóch dni niby negatywna, ale strzeżonego,wiadomo...
Nie wiem, co tam zaserwują. Zrobię sałatkę selerową z ananasem i zabiorę ewentualnie ze sobą ?
Ucieszę się bardzo, jak już będzie wtorek po świętach. A później to już tylko tydzień i do domciu ?

Ja mam jeszcze sporo do popracowania , więc tak jak w domu planuję . Budżet solidny więc można poszaleć. 
15 kwietnia 2022 09:14 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja mam jeszcze sporo do popracowania , więc tak jak w domu planuję . Budżet solidny więc można poszaleć. 

To i święta czujesz ??
15 kwietnia 2022 09:30 / 5 osobom podoba się ten post
A u mnie dzisiaj po rybce panierowanej i usmażonej.Ziemniaki, kiszona z jabłkiem. Otwarta puszka, to trzeba zjeść. Dziadkowi gotuję zupkę. 
W zamrażarce mam dwa udka z kaczki, myślę w niedzielę je w piekarniku zrobić, a jutro Bratwurst i Bratkartoffeln.W poniedziałek mam takie steki na grill, ale chyba dobrze sprawdzą się i na patelni. 
15 kwietnia 2022 09:44 / 4 osobom podoba się ten post
Indyk właśnie  wiechal do piekarnika. Będzie podawany w różnych  kombinacjachSmacznie,zdrowo i szybko
15 kwietnia 2022 09:44 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Indyk właśnie  wiechal do piekarnika. Będzie podawany w różnych  kombinacjach:-)Smacznie,zdrowo i szybko:gotowanie:

15 kwietnia 2022 09:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mi tutaj bardzo brakuje piekarnika właśnie.  Nie nie upiekę . Rzymski gar , zapiekanka , nawet tadżin kupiłam . No i nie będzie .
15 kwietnia 2022 09:47 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Apetycznie i kolorowo 
Smacznego 
17 kwietnia 2022 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
Kaczka, kapusta czerwona Helmuta, ziemniaki tłuczone.

Nóżki kaczuszki (z Bofrostu) czekają na pieczenie
17 kwietnia 2022 11:26 / 3 osobom podoba się ten post
Gulasz cielęcy, ziemniaczki z koperkiem.Salata zielona.Dresing jogurtowy
18 kwietnia 2022 09:01 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Kaczka, kapusta czerwona Helmuta, ziemniaki tłuczone.

Nóżki kaczuszki (z Bofrostu) czekają na pieczenie

Zgrabne nie są ale pewnie dobrze smakują ?