Jak minął dzień 13

24 czerwca 2022 21:17 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dzień minął szybko. Popracowałam  trochę w domu, zaczęłam jeszcze w przyjemnej temperaturze, niestety nim skończyłam, zdążyłam się spocić. Słupek rtęci podskoczył znów do 28 st i zrobiło się parno i duszno. Kolacja na tarasie, na którym już zostałam i tak sobie jeszcze siedzę. Trochę tutaj z Wami, trochę czytam. Ciekawa książka-"Słowik "  Kristin Hannah. Podopieczna ,po źle przespanej ostatniej nocy, już przed 21 poszła lulać. Spokojnego wieczoru życzę 
24 czerwca 2022 21:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj przekroczyłam wszelkie granice,  swoich możliwości też .  Odwiedziło nas 44 gości, impreza przeciągnęła się do 21 szej . Było fajnie ale roboty po kokarde .Johanniskraut, u nas po prostu dziurawiec a u tubylców święte ziele . Co ja się dzisiaj nasłuchałam to muszę przetrawić, żeby opowiedzieć . JESTEM PADNIĘTA A JESZCZE ZACHÓD SŁOŃCA MUSIAŁA MOGLĄDAĆ JAKBYM ŁADNIEJSZYCH NIE WIDZIAŁA .sZEFOWA ALBO ZAKOCHANA ALBO ROMANTYCZNA, INNYCH MOZLIWOŚCI NIE WIDZĘ .
24 czerwca 2022 22:16 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj przekroczyłam wszelkie granice,  swoich możliwości też .  Odwiedziło nas 44 gości, impreza przeciągnęła się do 21 szej . Było fajnie ale roboty po kokarde .Johanniskraut, u nas po prostu dziurawiec a u tubylców święte ziele . Co ja się dzisiaj nasłuchałam to muszę przetrawić, żeby opowiedzieć . JESTEM PADNIĘTA A JESZCZE ZACHÓD SŁOŃCA MUSIAŁA MOGLĄDAĆ JAKBYM ŁADNIEJSZYCH NIE WIDZIAŁA .sZEFOWA ALBO ZAKOCHANA ALBO ROMANTYCZNA, INNYCH MOZLIWOŚCI NIE WIDZĘ .

Skoro zachód słońca musiałaś oglądać,świętym zielem się wachlować,  to szefowa jak nic i zakochana i romantyczna 
24 czerwca 2022 22:47 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Prawie na koniec dnia powiem, że mam dość.Moze nie chodzi tu o pracę typowo fizyczną,ale tą drugą, bardziej emocjonalną stronę.Zauwazylam, że dałam się zbytnio manipulować sobą.Na każde zawołanie seniora rzucam wszystko i lecę,myslalam, że dobrze robię.Nie,pozbadl mnie-tylko znajdę się w zasięgu Jego wzroku, już mnie woła, często to błahostka z którą mógłby poczekać.Dzis przyszedł fachman naprawić okno w moim pokoju i ... oczywiście w czasie mojej przerwy.Trudno, pozbędę dłużej pomyslalam sobie.A tu,przed trzecią wołanie z dołu.Zeszlam, nawet nie do nich, nastawiłam automat do kawy i patrzę,fachman siedzi z Nimi.Nosz,kurna,dodatkowa filiżanka i kombinacja z dzieleniem ciastka.A już czarę goryczy przelał Senior.Probowalam strząsnąć resztki jogurtu po Seniorce,a on mi na to, żebym oblizala łyżkę.Nie wytrzymalam,wstalam i wyszlam na chwilę,bo moglabym powiedzieć za dużo.W poniedziałek zadzwonię do firmy, opowiem jak obecnie wygląda sytuacja.A,zapomnialabym-chcieli, żebym spała przy otwartych drzwiach,bo będzie chlodniej.Udalo mi się spokojnie powiedziec, że to mój pokój, chcę czuć się swobodnie i nie mam zamiaru robić wszystkiego, co chcą.Po trochu to moja wina,za bardzo się spoufalilam z pdp a teraz ciężko będzie to wszystko odkręcić.Jaka stara,taka głupia.A o dodatkowy dzień wolny powiem Ellen,gdy przyjedzie Jestem tylko czlowiekiem nie maszyna.Oprocz dwugodzinnej przerwy,jestem od 7mej do wpół jedenastej na nogach.Juz czuję zmęczenie materiału.Nie wiem,czy mi ulżyło,ale rozpisalam się.Cos mam wrażenie,ze ten basen i upominek to forma rekompensaty za brak wolnego dnia...

Wierzę , że odkręcisz i z dziadkiem i z dniem wolnym .Tak bywa, że jak komus podasz palec to chce całą rękę. Czasem nie widzi tego co robi, a czasem widzi. Jesteś na miejscu to sama wiesz jak jest. Zaczynaj, bo trzeba już . Trzymam kciuki. Obydwa . 
25 czerwca 2022 14:12 / 3 osobom podoba się ten post
Mam tu w pobliżu sklep Guess pięknie sukienki , rzeczy bardzo eleganckie, mogą być na wyjście i na codzień .Upatrzylam sobie piękną suknię , zwiewna 
Kurcze blade przecież kupilam 2 sukienki na  ślub i potem do przebrania na wesele syna.Raz przymierzyłam i jest świetna ,tylko po co mi trzecia.
Trudno Idę.Bede się kłócić w przymierzalni sama ze sobą.
Zobaczymy kto ma większą siłę perswazji.Ja czy odbicie w lustrze 
25 czerwca 2022 16:06 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Mam tu w pobliżu sklep Guess pięknie sukienki , rzeczy bardzo eleganckie, mogą być na wyjście i na codzień .Upatrzylam sobie piękną suknię , zwiewna :walka plci:
Kurcze blade przecież kupilam 2 sukienki na  ślub i potem do przebrania na wesele syna.Raz przymierzyłam i jest świetna ,tylko po co mi trzecia.
Trudno Idę.Bede się kłócić w przymierzalni sama ze sobą.:lol3:
Zobaczymy kto ma większą siłę perswazji.Ja czy odbicie w lustrze :lol3:

Czekam na wynik kto wygrał ??? 
25 czerwca 2022 23:26 / 2 osobom podoba się ten post
magmab

Anka chyba dalej w lustrze się przegląda?
26 czerwca 2022 08:48 / 4 osobom podoba się ten post
...pójdę boso....spacerkiem po rosie zaczęłam wczoraj dzień.Potem wygrzewalam stare kości  na gorących  kamieniachSpotkałam się  z koleżanką  z sąsiedniej  wsi.Wspolny spacer po górach. Integracja z naturą  w 100%.
26 czerwca 2022 09:07 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

...pójdę boso....spacerkiem po rosie zaczęłam wczoraj dzień.Potem wygrzewalam stare kości  na gorących  kamieniach:-)Spotkałam się  z koleżanką  z sąsiedniej  wsi.Wspolny spacer po górach. Integracja z naturą  w 100%.

Uhmmm,sielsko-anielsko ,piękny  dzień, piękne fotki ?
26 czerwca 2022 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
magmab

Wiadomo że skorpion ma bardzo mocną siłę perswazji  ale niestety muszę powiedzieć że mojego rozmiaru już nie było.Ktos mnie ubiegł.A większy rozmiar musiałby być do przeróbki a to już nie.
Także lustro wygrało tym razem 

26 czerwca 2022 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

...pójdę boso....spacerkiem po rosie zaczęłam wczoraj dzień.Potem wygrzewalam stare kości  na gorących  kamieniach:-)Spotkałam się  z koleżanką  z sąsiedniej  wsi.Wspolny spacer po górach. Integracja z naturą  w 100%.

Kapelusz masz boski
26 czerwca 2022 09:46 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Kapelusz masz boski:aniolki:

Co? Do Twoich sukienek  pewnie by pasował? 
26 czerwca 2022 11:49 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Co? Do Twoich sukienek  pewnie by pasował?:-) 

Na szczęście mam
26 czerwca 2022 11:51 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Kapelusz masz boski:aniolki:

Dziękuję! Bardzo stary, podarowany przez  dawną  PDP  znad morza 
26 czerwca 2022 11:58 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Na szczęście mam:-)

To taktycznie masz szczęście ?
Jak byś nie miała, to czekałabyś pewnie aż sklepy jutro otworzą i szukalabyś takiego zajefajnego ?