15 lipca 2022 20:02 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%To jednak go ścięło, choć z opóżnionym zapłonem. Neuroleptyki działają sedatywnie przez tydzien, kilka dni. Potem taka reakcja ustaje , ale pacjent jest wyciszony choć niekoniecznie otępiały. Ale tak szybko nasennie nie działają jak benzo. np. Zolpidem.
Nie wiem jak o jakich porach dnia i jak często Melperon dostaje, ale może zapytajcie lekarza czy wieczornej dawki dziadkowi wcześniej nie podawać. Moj stały pdp pierwszą dawkę neurolepytyku dostaje już około 16. Następna o 20 stej. To go trzyma w ryzach . Owszem, czasem i tak się nakręci, ale ma od doraźnego podawania Lorazepam.
Widzisz jak na lek twój pdp reaguje . Gadajcie z lekarzem, może nawet przez tel powie co i jak. Toż jeszcze pobędziesz trochę na tym miejscu. Umęczysz się.
Podaje tylko wieczorem wczoraj o 20. 30 dziś podałam przed chwilą. Może będzie lepiej. Córka chyba ani nie była u lekarza ani nie dzwoniła bo by powiedziała, poczekamy niestety z problemem do poniedziałku może nie miał lekarz czasu jej dziś wysłuchać ?. ?Szkoda że nikt wcześniej nie zacząl z tym coś robić bo problem był wcześniej, to wiem na 100%.A po szpitalu może to się nasiliło. ,,Szczęściara "ze mnie kurde .