Powitajki przy kawie 70

10 czerwca 2022 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Racja , taki jak z upomnieniami jest ? Tutaj przychodzi młody policjant , teraz już rzecznik prasowy. Jeździ do Polski na szkolenia . Mówi że polskie statystyki go przerażaja .  Ile u nas osób ginie a ile w Niemczech. Przepisy to u nas no niby są . Ale z ich prz strzelaniem już gorzej
10 czerwca 2022 11:22 / 3 osobom podoba się ten post
Przepisy mamy unijne. Wysokość mandatów się czasem różni bo za niemanie pasów i u nas i w D jest ta sama stawka. Tyle że policjanci się różnią. U nas występuja wciąż tacy jak ci z dowcipów co to we dwóch muszą jeździć , albo słuchają płyt ...chodnikowych. Tyle dobrego że już teraz sporadycznie. W CH są przepisy już bardziej radykalne i mandaty dużo wyższe. Jeśli coś jest nienakazane prawem ale zalecane to wszyscy to mają na uważnej uwadze. Tak że przeżywam lekki szok przestawiając się z dróg szwajcarskich na polskie. 
10 czerwca 2022 13:38 / 5 osobom podoba się ten post
witam się w piątek piąteczek piątunudnionio początek weekendu miłego popołudnia 
10 czerwca 2022 13:55 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :chaplin:
Gusiu będzie dobrze :-)
Maluda nie złość się za te pasy bo może Tobie przemiły pan policjant życie uratował? Moja koleżanka zginęła przez niezapiete pasy . Jako jedyna w samochodzie. Życie. Pomyślności 

Ale ja się nie zloszcze,a pasy miałam zapiete ale cisly mnie w szyję i przykrylam je ręką,a tego nie wolno.A policjanci byli niemili i chamowaci.
10 czerwca 2022 16:00 / 4 osobom podoba się ten post
Czy mi się śniło, czy ktoś coś niedawno o kawę pytał?
Nie mogę znaleźć tego posta. Mogę jednak polecić kawę, którą niedawno poznałam. Delong się obraził na moją przyjaciółkę, musiała gdzieś go oddać żeby do porządku przywołać, poczęstowała mnie więc kawą rozpuszczalną. Tak mi posmakowała, że aż zapytałam co za jedna. Bardzo mocna, z jednej porcji duży kubek dobrej kawy albo dwa małe, a jak ktoś słabszą lubi, to nawet 3 filiżanki można zrobić. Moją przyjaciółkę ktoś tam zaopatruje, ja zamówiłam sobie na Allegro. 

10 czerwca 2022 16:17 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Czy mi się śniło, czy ktoś coś niedawno o kawę pytał?
Nie mogę znaleźć tego posta. Mogę jednak polecić kawę, którą niedawno poznałam. Delong się obraził na moją przyjaciółkę, musiała gdzieś go oddać żeby do porządku przywołać, poczęstowała mnie więc kawą rozpuszczalną. Tak mi posmakowała, że aż zapytałam co za jedna. Bardzo mocna, z jednej porcji duży kubek dobrej kawy albo dwa małe, a jak ktoś słabszą lubi, to nawet 3 filiżanki można zrobić. Moją przyjaciółkę ktoś tam zaopatruje, ja zamówiłam sobie na Allegro. 

A ja właśnie  jestem w związku  z Delongiem /w domu/Zakupiłam  będąc  na  urlopie.
10 czerwca 2022 16:52 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

A ja właśnie  jestem w związku  z Delongiem :serce:/w domu/Zakupiłam  będąc  na  urlopie.

To masz na długie lata wiernego partnera 
U mojej Krysi po 14 latach się na nią  obraził, ale fachowiec powiedział że go   dokładnie wyczyści i jeszcze parę lat będzie  Jej wiernie służył 
10 czerwca 2022 19:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i wieczór niech dobry będzie Widzę że 2 dziewczyny już w De zadowolone co ważne? a Tina nogi smaruje przed ważna uroczystością ?Gratuluje.My za 2 tyg start na urlop ale z dala od mojej głośnej rodzinki , jeden dzień na baci, baci i finito?Potem niech nas tylko Gondola buja, liczę na serenade? a co z tego wyjdzie to zobaczymy.Skóra mi zrazi płatami tak mi rower dal w d..ę  w CH. Ale warto było bo co zobaczyłam to moje a jeszcze wiele zostało na następny raz . W lipcu startuje na 3 tyg na skoczka do De akceptację już mam koło Monachium więc tereny znane  a co na miejscu zastanę  realnie to się okaże . AC piorun DC czy melancholijny A-ha??
Buziolki dla Was bawcie się dobrze cokolwiek to znaczySpokojnej pracy każdego  dnia ?
10 czerwca 2022 19:53 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Heloł, wyspałam się bardzo dobrze, pdp wczoraj wieczorem sama się sobą zajęła i do łóżka wyszykowała. Obudziłam się o 6-tej, trochę poleżałam,słońce i śpiew ptaków wpuściłam do pokoju otwierając okno na całą szerokość i od  razu lepiej. Niby 20 st na termometrze,ale  rześko jakoś i niebo się chmurzy. Seniorka doleża,kawkę do łóżka dostała, tak jak lubi,Pflege już  była z tabsami,ja kawusię pierwszą na tarasie dopijam,Alexa moją sztime poznała i wszystko gra i bucy. Czas za robotę sie zabrać, śniadanie a później zakupy. Czuję się jakbym po urlopie na jakieś półkolonie przyjechała,z zakwaterowaniem i wyżywieniem, no i oczywiście płatne?
Dobrego, słonecznego dnia życzę :najlepszego3:

Co tam się zadziało w tym klo??Ja ostatnio seniorce naprawiałam umywalkę☺
10 czerwca 2022 19:58 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Rozerwało jak nic
10 czerwca 2022 20:24 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Działo się pewnie, bo cały kibelek rozwalony ?
11 czerwca 2022 05:34 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio.Spalam ciut dłużej,bo aż do wpół piątej.No i wykrakalam,mówiłam że nie chwali się dnia przed zachodem słońca...Takie wczoraj peany wyspiewywalam o mojej seniorce a dzisiaj... Schodzę sobie po tych trzeszczących schodach do kuchni, już czuję zapach pitej kawy a tu zonk-ni ma czajnika bezprzewodowego tylko ta za...na Kaffemachine.O,nie,moja cwana demencjo, myślę sobie-poswiece się i ugotuję wodę w garnuszku, żadnych filtrowanych!!!A wczoraj słyszałam jak dyskutowała z mężem i schodziła na dół.Nosz mi z rana cisnienie podniosła.A za oknem powtórka z rozrywki samochody pitaszki swiergola i dzień znowu zapowiada się upalny.Pomimo wszystko życzę Wam bezstresowej soboty mało roboty,narka,Wasz opiekunkowy Wincenty Kadłubek (mam nadzieję, że miał poczucie humoru i się nie obrazi)☕??☘️
11 czerwca 2022 06:31 / 5 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Miłej soboty i mało roboty
11 czerwca 2022 06:51 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo ?,dzień piękny się zapowiada, słońce świeci, ptaszki świergolą ale najglośniejsze gołębie. I wcale słodko nie brzmi te ich gruchanie. 
O 6-tej siku mnie obudziło i musiałam na dół je wyprowadzić ?. Schodzę, a tam już kawą Maludy pachnie. Za mało wody w tym  garnuszku zagotowała, to włączyłam czajnik, bo mam ?,i też kawę, rozpuszczalną sobie zrobiłam i zabrałam ze sobą na górę. Maluda sugeruje, że kto rano wstaje, ten się nie poznaje. No nie wiem, bo w lustrze się jeszcze nie przeglądałam, ale wiem, że wieczorem jest wcześniej zmęczony
Coś mi się poprzestawiało, o 6-tej  się budzę i już przed 23 zasypiam. A całe życie  myślałam, że ja sowa jestem, widocznie w słoneczne, letnie dni, w skowronka się zmieniam. 
Teraz mam godzinę jeszcze dla siebie, później Pedepcia będzie się duszować, ja będę pilnować żeby krzywdy jakiejś sobie nie zrobiła, śniadanie, gotowanie i większa część dnia, na tarasie pewnie przeleci. W krótkie spodenki może wskoczę,blade nogi do słońca wystawię bo nie bylo jeszcze w tym roku ku temu okazji. To dopiero dzień drugi,mam jednak nadzieję, ze tak spokojnie,na luzie,bez spinki i nerw do końca turnusu zleci.
Słonecznego, spokojnego i dobrego dnia życzę 
11 czerwca 2022 07:00 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry bardzo ?,dzień piękny się zapowiada, słońce świeci, ptaszki świergolą ale najglośniejsze gołębie. I wcale słodko nie brzmi te ich gruchanie. 
O 6-tej siku mnie obudziło i musiałam na dół je wyprowadzić ?. Schodzę, a tam już kawą Maludy pachnie. Za mało wody w tym  garnuszku zagotowała, to włączyłam czajnik, bo mam ?,i też kawę, rozpuszczalną sobie zrobiłam i zabrałam ze sobą na górę. Maluda sugeruje, że kto rano wstaje, ten się nie poznaje. No nie wiem, bo w lustrze się jeszcze nie przeglądałam, ale wiem, że wieczorem jest wcześniej zmęczony:lol1:
Coś mi się poprzestawiało, o 6-tej  się budzę i już przed 23 zasypiam. A całe życie  myślałam, że ja sowa jestem, widocznie w słoneczne, letnie dni, w skowronka się zmieniam. 
Teraz mam godzinę jeszcze dla siebie, później Pedepcia będzie się duszować, ja będę pilnować żeby krzywdy jakiejś sobie nie zrobiła, śniadanie, gotowanie i większa część dnia, na tarasie pewnie przeleci. W krótkie spodenki może wskoczę,blade nogi do słońca wystawię bo nie bylo jeszcze w tym roku ku temu okazji. To dopiero dzień drugi,mam jednak nadzieję, ze tak spokojnie,na luzie,bez spinki i nerw do końca turnusu zleci.
Słonecznego, spokojnego i dobrego dnia życzę :najlepszego3:

Trza było dać cynka, że chcesz kawy,dolalabym wody.A tak wogole to już czekam az zleci na dół Seniorka i niech odda czajnik,bo będzie kontynuacja-Jak rozpetalem II wojnę...