Powitajki przy kawie 70

04 maja 2022 19:44 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam  Was serdecznie  w ten szczególny dla mnie  i mojej rodzinki dzień. Pół godziny  temu przyszedł na świat nasz wnuczek. Helenka  ma brata:-)Pozdrawiam, świat jest piekny:najlepszego3:

A to niespodzianka :) Witamy maluszka na tym świecie , niech zdrowo rośnie 

Oraz dobry wieczór forum :)
04 maja 2022 19:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziękuję. :aniolki: Już dzwoniła. Polski łatwizna. Gorszego stresa ma przed jutrzejsza matma. :-( Potem tylko niemiecki, angielski i włoski. I wakacje. :radosc1:
Ps. Do pracy się wybiera od 20 maja żeby nie leżeć, nie jeść i nie tyć i kasę zarobić. :-) na prawo jazdy. I tak by dostała na 18 urodzony ale to dopiero w grudniu będzie świętować. 

Nie ma co się bac matury z matmy. Matematyka abstrakcyjna już dawno została wyrzucona z programów szkół srednich. Na poziomie rozszerzonym zostawili parę elementów i to tyle, co kot napłakał :)
Zda z zamkniętymi oczami :) 
04 maja 2022 22:46 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie ma co się bac matury z matmy. Matematyka abstrakcyjna już dawno została wyrzucona z programów szkół srednich. Na poziomie rozszerzonym zostawili parę elementów i to tyle, co kot napłakał :)
Zda z zamkniętymi oczami :) 

Przed moją maturą matematyk zapowiedział,  żeby nikt się nie ważył ściągać powyżej średniej z 4 ostatnich lat liceum ?? wszyscy zdali ??
04 maja 2022 22:57 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam  Was serdecznie  w ten szczególny dla mnie  i mojej rodzinki dzień. Pół godziny  temu przyszedł na świat nasz wnuczek. Helenka  ma brata:-)Pozdrawiam, świat jest piekny:najlepszego3:

Gratuluję z całego serca 
? Narodziny trzeciego pokolenia to coś czego się nie daje objąć umysłem...? Babciu dziadku zaczyna się dla was właśnie coś zupełnie niewyobrażalnego , wielkie, niczym nieporównywalne  wzruszenie , hektolitry cierpliwości i tolerancji .i... retrospekcje do czasów własnego dzieciństwa ....chwilo trwaj 

05 maja 2022 06:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Okno otworzylam bo ciepło tutaj u mnie, pipi zrobiłam ?  i spowrotem do łóżeczka. . Jeszcze mam chwilę to znaczy około 2 godzin nim dziadek wstanie. Wszystkim życzę spokojnego dnia i aby do przodu. 
05 maja 2022 07:13 / 2 osobom podoba się ten post
1+1=2

Dzień dobry Słoneczka

Abstraktu abstrakt?
05 maja 2022 07:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Okno otworzylam bo ciepło tutaj u mnie, pipi zrobiłam ?  i spowrotem do łóżeczka. :nie wstaje:. Jeszcze mam chwilę to znaczy około 2 godzin nim dziadek wstanie. Wszystkim życzę spokojnego dnia i aby do przodu. 

O to Ty już na nowym miejscu Dobrze tam ?
05 maja 2022 07:51 / 5 osobom podoba się ten post
Witam ☕
05 maja 2022 08:39 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

O to Ty już na nowym miejscu :radosc1:Dobrze tam ?

Powiem tak. Miły dziadek ale specyficzny rozklad  dnia. O 7 pierwsze tabletki i jak chce do WC to idziemy. O 8 drugie i on leży i śpi lub tv. Ja śniadanie jem sama bo on około 11-12 dopiero wstaje i kąpiel plus śniadanie przed tv. Wszystko przed tv. Gruby jest, na spacery chodzić nie chce. Ma Parkinsona ale o rolatorze się porusza. Około 
15 kawa plus jogurt lub owoce a kolacja około 17-18 na gorąco. Ostatnie tabletki daje mu o 20 i już siedzi przebrany w piżamie i tv. Kładzie się sam. No niestety potem zajada się słodyczami bo rano tylko puste opakowania koło tv. W takim tempie to jeśli go polozy choroba to potem tylko facet musi być bo nikt mu nie da rady. Zakupy się zamawia mało się dźwiga i kupuje się co chcemy. Córki z nim nie utrzymują kontaktu. Na weekend przyjeżdża przyjaciółka od piątku po południu do niedzieli po południu i ona większość rzeczy wtedy robi. Ja traktuje to tak żeby zrobić swoje, zarobić i wyjazd. 
05 maja 2022 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Powiem tak. Miły dziadek ale specyficzny rozklad  dnia. O 7 pierwsze tabletki i jak chce do WC to idziemy. O 8 drugie i on leży i śpi lub tv. Ja śniadanie jem sama bo on około 11-12 dopiero wstaje i kąpiel plus śniadanie przed tv. Wszystko przed tv. Gruby jest, na spacery chodzić nie chce. Ma Parkinsona ale o rolatorze się porusza. Około 
15 kawa plus jogurt lub owoce a kolacja około 17-18 na gorąco. Ostatnie tabletki daje mu o 20 i już siedzi przebrany w piżamie i tv. Kładzie się sam. No niestety potem zajada się słodyczami bo rano tylko puste opakowania koło tv. W takim tempie to jeśli go polozy choroba to potem tylko facet musi być bo nikt mu nie da rady. Zakupy się zamawia mało się dźwiga i kupuje się co chcemy. Córki z nim nie utrzymują kontaktu. Na weekend przyjeżdża przyjaciółka od piątku po południu do niedzieli po południu i ona większość rzeczy wtedy robi. Ja traktuje to tak żeby zrobić swoje, zarobić i wyjazd. 

O niebo lepiej niż na poprzednim miejscu wiec   wypinamy pierś do  przodu i zaczynamy dzionek 
05 maja 2022 09:18 / 2 osobom podoba się ten post
melania

Przed moją maturą matematyk zapowiedział,  żeby nikt się nie ważył ściągać powyżej średniej z 4 ostatnich lat liceum ?? wszyscy zdali ??

Mądry człowiek, bo czego Jaś się nie najadł, tego się nie naliże( jak mawiał nasz matematyk), a lepiej zdac na tróję, niż się pogrążać pisząc o tym o czym się nie ma pojęcia.
Nasz psorek pozwałał nam na klasówkach korzystac nie tylko z tablic, ale i podręczników, bo wiedział , że jesli ktoś nie rozumie zagadnienia to i tak dobrze zadania nie zrobi. I wyłapywal w ten sposób uczniów, którzy mieli braki. Bardzo się przykładał do tego, aby nas dobrze przygotowac do matury i mogł byc z siebie zadowolony, i inni nauczyciele też, bo w moim liceum wył wysoki odsetek zdawalności. 

To tyle na temat zamierzchłych czasów. Dzień dobry forum w czwartek :) 

05 maja 2022 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
melania

Gratuluję z całego serca 
? Narodziny trzeciego pokolenia to coś czego się nie daje objąć umysłem...? Babciu dziadku zaczyna się dla was właśnie coś zupełnie niewyobrażalnego , wielkie, niczym nieporównywalne  wzruszenie , hektolitry cierpliwości i tolerancji .i... retrospekcje do czasów własnego dzieciństwa ....chwilo trwaj 

Święta racja :) Jestem dość jeszcze świezą  babcią i od razu mnie wzięło :) 
melania

Gratuluję z całego serca 

Święta racja :) Jestem dość jeszcze świezą  babcią i od razu mnie wzięło :) 
Nawet podwójnie 
05 maja 2022 09:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  udanego dnia ? słońce ⛅ tak jeszo nieśmiało kula zza chmur.  Trzeba po obiad wyruszyć? Tylko co?