Powitajki przy kawie 71

05 września 2022 09:42 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Witaj kochana:kwiatek dla ciebie::-)

Witaj ?
05 września 2022 12:11 / 4 osobom podoba się ten post
Witaj Gusiu 
05 września 2022 13:39 / 6 osobom podoba się ten post
Lekarz w szpitalu będzie po południu, więc babcię jedziemy odwiedzić o 14. Wcześniej jeszcze zrobić test, żeby wpuścili na oddział. Ale ok.  Zrobiliśmy zakupy w Aldiku, syn pojechał jeszcze swoje sprawy załatwiać, a ja obiad i jeden pokoik, kurze i pościel zmieniłem. Później jeszcze odkurzę i na dziś fertig. 
05 września 2022 14:49 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj Gusiu :oklaski::kwiatek dla ciebie2:

Witaj Luke ?
05 września 2022 16:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam :wstajemy: Nowy tydzień czas start. Dla mnie to 6ty tydzień pracy . Przede mną jeszcze równo 3 tygodnie. :-)
Ja też max do 6 śpię i finito . Chyba trzeba jakieś tableteczki zaaplikować na receptę po powrocie do Polski. W pauzę nie odespie bo dziś pauzy niet. :placze1:
Seniorzy mają terminy poprzestawiane. Rano o 9.45 kardiolog jadą z synem a na 14 i 14.30 z rana właśnie rehabilitacja przeniesiona. No ale jutro i czwartek sobie odbije bo ich zawiozę do Tagespflege i późnym popołudniem odbiorę i finito . Ja wtedy mam wolne.
Dla wszystkich dobrego poniedziałku i całego tygodnia. 

Dusiu, zamiast tableteczek, to Ty się ciesz wczesnym wstawaniem, rano pięknie jest 
No i widno, a wieczory coraz dłuższe, w Polsce o 20tej to już ciemna noc. Trzeba łapać dzień ile się da. Jeszcze trochę i rano, i wieczorem ciemno będzie ?
O dziwo, na urlopie bardzo lubię  wstawać skoro świt , wczesne poranki stały się moją ulubioną porą dnia.
Może dlatego, że wstawać nie muszę 
06 września 2022 02:15 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Idź w las, bo u Was mocno padało i ludzie koszami z lasu wynoszą wszelkie dobroci....:zywoplot:

U nas nie ma grzybów Jeszcze 

06 września 2022 02:28 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry no tak wcześnie to nawet Maluda nie pisze 
 Powinnam o tej porze napisać  dobranoc 
Witojta we wtorek s ja idę spać .Dopiero wrocilam do domu i na pewno na grzybach nie byłam .Dobrego dnia, korzystajcie że słońca, bo od czwartku pada deszcz 

06 września 2022 05:17 / 7 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam wtorkowo zaraz za Mleczko,a swoją drogą to ciekawe,co Ona robiła o tak nieludzkiej porze ??Dzisiaj pracowite przedpoludnie, muszę ogarnąć mieszkanie i wyrychtowac Seniorów,bo o 14tej idziemy na Senior Party do gminy ewangelickiej.A potem wieczorem ma wpaść Ellen na moje Imieniny.Oczywiscie,niechcacy zajrzy do kuchni i pokoji... Jakoś to przeżyję ??.No to narka Kochani.
06 września 2022 06:57 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.. Dziś tylko zawiozę seniorów do Tagespflege i o 17 ich odbiorę a tak to laba na całego.  Co będę robić tego jeszcze nie wiem. Miłego dnia kochani. 
06 września 2022 07:34 / 6 osobom podoba się ten post
Dusiu, jak nie byłaś w Trewirze, to odwiedź to miasto. Masz niedaleko, a jest też piękne. Pół godziny autobusem od Ciebie ?

Witam w słoneczny wtorek
Miłego dnia Opiekunkowo
06 września 2022 08:24 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Dusiu, jak nie byłaś w Trewirze, to odwiedź to miasto. Masz niedaleko, a jest też piękne. Pół godziny autobusem od Ciebie ?

Witam w słoneczny wtorek:chaplin::kawa1:
Miłego dnia Opiekunkowo:buziaki2:

Mam auto i nie będę autobusami się plątać.  Dziś pada deszcz to nici z wycieczki. Czwartki też mam wolne. 
06 września 2022 08:59 / 7 osobom podoba się ten post
Popieram Luke'a . Trewir to gratka dla zwiedzaczy najstarsze niemieckie miasto i cudnie położone nad Mozelą. Wstąpiłam tam kiedyś jak po ogien, ale nie miałam okazji pozwiedzać. Pewnie to kiedyś zrobię.
Witam we wtorek, już jesień daje znaki, choć temperatury jeszcze letnie .
Miłego dnia :) 
06 września 2022 09:33 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z tarasu u przyjaciolki
Tak jak napisała Tina, jesień daje o sobie znać. Pierwszą kawę na tarasie piłam opatulona w dresy i cieplutki szlafrok, a i tak kawa szybko stygła i łapki trochę marzły. Teraz druga już w pięknym słońcu. Wieczory tak chłodne, że wczoraj napaliłyśmy w kominku i rozkoszowałyśmy się zarowno widokiem płonących szczap drewna, jak i błogim ciepełkiem. Jednak u mnie w bloku dużo cieplej.
Dzisiaj mam kilka spraw do załatwienia  a ponieważ w moim mieszkaniu mieszkać się aktualnie nie da, zostaję jeszcze u psiapsióły. Bo to nie Olsztyn, inne, mniejsze ale też urokliwe miasto.
Pogodnego, dobrego dnia życzę  
06 września 2022 10:04 / 5 osobom podoba się ten post

Przygotowuję pokój dla podopiecznej, 3 na 4 metry ???
Syn z żoną pojechali do szpitala, a ja powolutku, etapami sprzątam sobie. Bez pośpiechu. 

06 września 2022 10:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witam! Jesteśmy  po wizycie lekarza domowego...PDP słaby, choć  przy lekarzu grał twardzielaPadlo pytanie gdzie  chce odchodzić  ,w domu czy w szpitalu...zobaczymy co będzie dalej. Spokojnego dnia życzę  nam Wszystkim