Powitajki przy kawie 71

20 sierpnia 2022 06:47 / 8 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry, no to dzisiaj zaskoczę,jestem już po kawie a do pracy na 14 tą. Noc była fajna, chłodna i mokra .Temp. 19 st . Malgi pewnie już za grzybami chodzi .Dobrego spokojnego dnia życzę.

Nie chodzę, bo u nas potworna susza - od maja ani kropli deszczu.
Wczoraj byłam na spotkaniu opiekunek i opiekunów w Ustroniu Morskim - tam pięknie popadało, a u nas niestety nie doszła ta chmura. Od kilku dni omijają nas deszcze i burze, chociaż widać i słychać je niedaleko - nawet około 10 km od nas.
A w temacie witam wszystkich sobotnio, urlopowo i sierpniowo.
20 sierpnia 2022 07:09 / 8 osobom podoba się ten post
Witam.  życzę Wam spokojnej i bez upału soboty. 
20 sierpnia 2022 07:48 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry sobotnio weekendowo spokoju i wiele powodów do radości życzę wszystkim 
20 sierpnia 2022 08:23 / 8 osobom podoba się ten post
Dziendoberek wszystkim
nareszcie zaczal padac w nocy deszcz 
kawusia na tarasie , super chlodno i rzezko 
milego dzionka wszystkim 
20 sierpnia 2022 08:39 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Opiekunkowo 
20 sierpnia 2022 10:25 / 7 osobom podoba się ten post
Pochmurny, może i deszczowy a chłodny na 100% ale zawsze to WEEKEND ?Pozdrawiam zatem pół żartem pół serio ?
20 sierpnia 2022 12:48 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Pochmurny, może i deszczowy a chłodny na 100% ale zawsze to WEEKEND ?Pozdrawiam zatem pół żartem pół serio ?

20 sierpnia 2022 13:37 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

:smiech2:

No i czemu zacieszasz? To przez te upały. To , że przybrązowiony i piegowaty, to nic, ale nie spodziewał się tego, że diastema mu się od suszy powiększy 
Witam i zaraz zmykam z Ireną na loda. Cholercia lody  Przez ten gorąc  zapalenia mózgu można było dostać.
Sporo się dzieje u mnie. Od stycznia juz będę prawdopodobnie na etacie ( pdp zyje -nic z tych rzeczy :) ) . Niekoniecznie Spitex, są bardziej interesujące i przynoszące satysfakcję z pracy miejsca. Póki co jestem umówiona na forsztelunggeszpreś w wspólnocie mieszkaniowej dla mieszkanców , którzy są poszkodowani przez los , ale mogą pracować w zakładach pracy chronionej. Pierwsza rozmowa w miejscowosci blisko Zurychu a wszyscy mieszkają na specjalnym osiedlu wesoło nazwanym Sonnenblumen. Poza tym wszystko się toczy swoim rytmem, zapijamy się sokiem pomidorowym, na który zużyłam znaczną częsc zbiorów. Taki zimniutki ze swiezą bazylią wprost cymes na upały i nie tylko. 
Ogórki mamy brzydkie, bo z braku miejsca wysiałi je w skrzynkach. Nawet obfite polewanie wodą nie pomogło, bo schły od korzenia  
Milego weekendu wg upodobań i tego co kto tam ma na podorędziu :) 
20 sierpnia 2022 21:51 / 3 osobom podoba się ten post
witam póżym wieczorem izmykam oglądać film 
21 sierpnia 2022 05:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z porannej zmiany .Wszyscy śpią ile chcą 
 Całą grupą gdzieś jedzie a mnie się nie chce zostanę z ciężko chodzącym  na miejscu .On odpocznie a ja się pobycze  Obiad tylko dla  nas ,coś wymocze w tym królestwie  wege i bio . Pogoda jak ta lala, oby tak dalej 
Spokojnego dnia życzę.
21 sierpnia 2022 05:59 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie,po kawie zostały już tylko fusy a ja rozkoszuję się ciszą w domu.Do późna ogladalam fajny film,ale czuję się wyspana.Wreszcie trochę się ochłodziło i można w miarę normalnie funkcjonować.Zycze Wszystkim pogodnego dnia ☕??☘️
21 sierpnia 2022 07:08 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  się z Wami jeszcze z łóżeczka.  Spokojnego dnia. 
21 sierpnia 2022 07:45 / 6 osobom podoba się ten post
Dzien doberek wszystkim
Dzisiaj kierunek Polska 
Spokojnego dzionka dla was 

21 sierpnia 2022 07:50 / 3 osobom podoba się ten post
7.15 dzwonek do drzwi . Otwieram, a tam robotna ze Spitexu. Nie dojrzała , że ostatni Einzatz był prawie 3 tyg temu 
Spodziewaliśmy się wendetty, ale żeby aż tak wyrafinowanej? :) Szacuneczek :) 

Witam przy kawie teraz, bo potem mnie nie będzie 
21 sierpnia 2022 07:50 / 3 osobom podoba się ten post
Fiore

Dzien doberek wszystkim:-)
Dzisiaj kierunek Polska :flaga Polski:
Spokojnego dzionka dla was :przytula::radosc: