:-):super:Wolny dzień to jest to !!!!!:smiech3:
Do twarzy Ci z tym wiatrem 😊😘
Dzień minął bardzo przyjemnie. Zabrakło tylko słońca. Kilka wspólnych godzin z siostrą pdp. Dzięki niej zobaczyłam najladniejsze miejsca na Blankenese. Po obiedzie pojechałam bliżej centrum, latte w kafejce z widokiem na port i filharmonię. Za późno już było na godzinną rundę jednym ze statków po Łabie, zostawiam sobie ten rejs na następne wolne, o ile pogoda dopisze.
Mam też w planach właśnie filharmonię i muzeum ziół i przypraw. No i jeszcze,na spokojnie, po tej długaśnej galerii się pokręcić. Innym razem znów gdzieś dalej się wybiorę. Miła niespodzianka,bo i Tageskarte i Taschengeld na wolne dni ,to bonus od siostry pedepci.
Napstrykałam zdjęć ale nie będę tutaj zaśmiecać. Wstawię tylko jeszcze jedno z bazarku, bo pierwszy raz widziałam, że tak sprzedaje się brukselkę . No i figi na gołym drzewie 😉
Pranie rozwieszone, obiad zjedzony, ale nie chce mi się jakoś narazie wychodzić. Sjesta na kanapie. Wyszłam przed chwilą na Iqosa a tu nowy, taki piękny gość zawitał Nowy, bo kotka sąsiadów codziennie rano czeka aż ją wpuszczę i swoje smakołyki dostanie. Grubaska jedna, pewnie chodzi po chałupkach na żebry :-).
A ten, to prawdziwy piękniś :oczko:
Idę na spacer nad jezioro :-)
Parę rzeczy pokupowałem do tutejszego domu, czas wolny zleciał fajnie. Odwiedziłem też KIK, Rossmanna, Woolworth. Trochę przecen jest. Ale ciuchy czy buty to jednak nie ta dziedzina zakupów, która mnie bardzo interesuje. Polukałem, pogadałem z polską ekspedientką. A potem autobusem wróciłem, bo już mnie nogi bolały. Prawny wziął teraz pdp do jego pokoju i o 18 jedzą kolację. Sami. A ja sam. Takie tu ustalenia.
Przykro mi 🤗
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.