02 lutego 2023 14:52 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67To najpopularniejsza firma przewozowa :-)
Powiem tak raz lepiej, raz gorzej ??
Muszę do firmy dzwonić, bo mi GTV na 15 lutego zarezerwowali i 16 bym była na miejscu około 6 - 7 rano :zaskoczenie1: i co wtedy?, mam zmienniczkę z łóżka wygonić ??
Zawsze te firmy muszą coś namieszać.
Eee tam,6-7 to całkiem przyzwoita godzina. Ja wyrzucę swoją zmienniczkę z łóżka ok 3-4 nad ranem. Za jej zgodą. Nie ma miejsca do spania dla dwóch opiekunek,a ona wyjeżdża ok 6-7 rano. Powiedziała, że i tak nie będzie mogła spać. Dobra z niej dziewczyna tylko bardzo przewrażliwiona ,wszystkie zachowania,opowieści i czasami "złośliwości "podopiecznej odbiera bardzo osobiście. Ostatnie 7 lat opiekowała się jedną babcią , na zmianę ze swoją mamą. Naturalną koleją rzeczy zżyła się z podopieczną i całą jej liczną rodziną. Jak mówi, czuła się tam jak w domu, miała dla kogo gotować, piec, przygotowywać rodzinne przyjęcia. Wszyscy ją chwalili, doceniali, a tutaj przyjęć nie ma, ciast się nie piecze, nawet jak"staje na rzęsach ",to babka nie dziękuje ☹ . Marudna, opowiadająca wkoło to samo, nie słucha, dlatego też nie wróci już tutaj. Została do końca zlecenia tylko dlatego, że nie mogła pozwolić sobie na czekanie na nową ofertę. Szkoda, bo kiedy opowiada o swojej pracy ,widzę że to dobra opiekunka, dobrze zna język (ma niemieckie korzenie ze strony babki),w innym miejscu sprawdzi się na pewno, ale wiem, że "moja "babka nie dla niej. Szkoda jej nerwów, mówi że jest psychicznie wykończona,a przed nią jeszcze 12 dni ☹. Ja wcześniej i nie mogłam, i nie chciałam jechać.