Powitajki przy kawie 73

02 lutego 2023 09:09 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry. 
Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich :-)
Luke życzę spokojnego miejsca pracy :-)
Maluda i Gusia na pewniaka jadą, to będzie dobrze :-)
Reszta z tego co przeczytałam bez większych zmian. 
Dammesa i Konwalia jak na Szwajcarię przystało, luz, blus :-)
Tina mam nadzieję, że już zdrowa :-)
Ja 16 lutego wracam na, stare śmieci "czyli na Bawarię, opiekować się Józkiem ????
Wszystkim życzę miłego dnia :najlepszego1:

02 lutego 2023 09:10 / 7 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :chaplin:witam kolejnego lutowego ranka i spokojnego dnia życzę :kawa1::kawa::buziaki2:

Dziękuję :) Ja dzisiaj na pewno będę miała spokojniejszy dzień :) 
02 lutego 2023 09:21 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Trochę pada śnieg, ale nie sypie, jak zawsze. Chyba nawet przemieścił się na zachód. A może i na wschód. Nie wiem.
Busik potwierdzany (Pastrans) i spokojnie dzień minie.
Miłego dnia 
02 lutego 2023 09:39 / 7 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry :chaplin: dla Was bo mój dzień będzie pewnie gorszy od wczorajszego wieczoru i całej nocy. :-(
Milego dnia dla Was a ja muszę tu jakoś przetrwać. :placze1:kilka dni jeszcze. :kawa:
 Ps. Nic więcej napisać nie mogę bo później wychodzi że to ja ta zła. :-(

Dusiu, a co Ty się przejmujesz tym,co inni powiedzą czy pomyślą. Znamy się tutaj tylko wirtualnie, Ty wiesz najlepiej jaka jest sytuacja na miejscu , nikt z nas nie wie, jakby się zachował ,gdyby się tam znalazł. Wyrzuć z siebie żale i złość. Tobie ulży, a my nie będziemy komentować, co najwyżej przytulimy 
Wszyscy się zgadzają na to żeby zachować nasze własne "mądrości " dla siebie?

02 lutego 2023 09:46 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, we wtorek jeszcze zimowa aura, sypał śnieg a dzisiaj bliżej do wiosny, tylko resztki śniegu brudnego zostały. Zaraz biegnę do kosmetyczki, nawet jak nikt nie zauważy jak wypiękniałam, to sama poczuję się lepiej, trochę "jakby luksusowo " ?.
Ja też, podobnie  jak Luke, busa mam potwierdzonego, jakaś firma GTV czy coś podobnego, nigdy z nimi nie jechałam. 
Dobrego, spokojnego dnia życzę, albo szalonego, co kto lubi 
02 lutego 2023 09:46 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, a co Ty się przejmujesz tym,co inni powiedzą czy pomyślą. Znamy się tutaj tylko wirtualnie, Ty wiesz najlepiej jaka jest sytuacja na miejscu , nikt z nas nie wie, jakby się zachował ,gdyby się tam znalazł. Wyrzuć z siebie żale i złość. Tobie ulży, a my nie będziemy komentować, co najwyżej przytulimy :aniolki:

Zgadzam się bardzo
02 lutego 2023 09:48 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, a co Ty się przejmujesz tym,co inni powiedzą czy pomyślą. Znamy się tutaj tylko wirtualnie, Ty wiesz najlepiej jaka jest sytuacja na miejscu , nikt z nas nie wie, jakby się zachował ,gdyby się tam znalazł. Wyrzuć z siebie żale i złość. Tobie ulży, a my nie będziemy komentować, co najwyżej przytulimy :aniolki:

Nie ma o czym mówić. Muszę sama to przegryźć. Agencja działa . 
02 lutego 2023 09:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie ma o czym mówić. Muszę sama to przegryźć. Agencja działa . 

02 lutego 2023 09:50 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

02 lutego 2023 09:50 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, we wtorek jeszcze zimowa aura, sypał śnieg a dzisiaj bliżej do wiosny, tylko resztki śniegu brudnego zostały. Zaraz biegnę do kosmetyczki, nawet jak nikt nie zauważy jak wypiękniałam, to sama poczuję się lepiej, trochę "jakby luksusowo " ?.
Ja też, podobnie  jak Luke, busa mam potwierdzonego, jakaś firma GTV czy coś podobnego, nigdy z nimi nie jechałam. 
Dobrego, spokojnego dnia życzę, albo szalonego, co kto lubi :najlepszego3:

To najpopularniejsza firma przewozowa
Powiem tak raz lepiej, raz gorzej ??
Muszę do firmy dzwonić, bo mi GTV na 15 lutego zarezerwowali i 16 bym była na miejscu około 6 - 7 rano  i co wtedy?, mam zmienniczkę z łóżka wygonić ??
Zawsze te firmy muszą coś namieszać. 

02 lutego 2023 10:31 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Wszystkim jadącym szerokości życzę oraz trafionych miejscach pracy .?U mnie dalej szaro,...?,,Rok przemocy" chyba sobie zapodam na pauzie może coś chrupnę do tego?
02 lutego 2023 14:08 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :chaplin:
Trochę pada śnieg, ale nie sypie, jak zawsze. Chyba nawet przemieścił się na zachód. A może i na wschód. Nie wiem.
Busik potwierdzany (Pastrans) i spokojnie dzień minie.
Miłego dnia :buziaczki:

Przejmiesz odliczajki, bo ja już się napracowałam  - niedługo do domku ruszam
02 lutego 2023 14:52 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

To najpopularniejsza firma przewozowa :-)
Muszę do firmy dzwonić, bo mi GTV na 15 lutego zarezerwowali i 16 bym była na miejscu około 6 - 7 rano :zaskoczenie1: i co wtedy?, mam zmienniczkę z łóżka wygonić ??

Eee tam,6-7 to całkiem przyzwoita godzina. Ja wyrzucę swoją zmienniczkę z łóżka ok 3-4 nad ranem. Za jej zgodą. Nie ma miejsca do spania dla dwóch opiekunek,a ona wyjeżdża ok 6-7 rano. Powiedziała, że i tak nie będzie mogła spać. Dobra z niej dziewczyna tylko bardzo przewrażliwiona ,wszystkie zachowania,opowieści i czasami "złośliwości "podopiecznej odbiera bardzo osobiście. Ostatnie 7 lat opiekowała się jedną babcią , na zmianę ze swoją mamą. Naturalną koleją rzeczy zżyła się z podopieczną i całą jej liczną rodziną. Jak mówi, czuła się tam jak w domu, miała dla kogo gotować, piec, przygotowywać rodzinne przyjęcia. Wszyscy ją chwalili, doceniali, a tutaj przyjęć nie ma, ciast się nie piecze, nawet jak"staje na rzęsach ",to babka nie dziękuje ☹ . Marudna, opowiadająca wkoło to samo, nie słucha, dlatego też nie wróci już tutaj. Została do końca zlecenia tylko dlatego, że nie mogła pozwolić sobie na czekanie na nową ofertę. Szkoda, bo kiedy opowiada o swojej pracy ,widzę że to dobra opiekunka, dobrze zna język (ma niemieckie korzenie ze strony babki),w innym miejscu sprawdzi się na pewno, ale wiem, że "moja "babka nie dla niej. Szkoda jej nerwów, mówi że jest psychicznie wykończona,a przed nią jeszcze 12 dni ☹. Ja wcześniej i nie mogłam, i nie chciałam jechać. 
02 lutego 2023 15:14 / 6 osobom podoba się ten post
Kika67

To najpopularniejsza firma przewozowa :-)
Muszę do firmy dzwonić, bo mi GTV na 15 lutego zarezerwowali i 16 bym była na miejscu około 6 - 7 rano :zaskoczenie1: i co wtedy?, mam zmienniczkę z łóżka wygonić ??

Oj, oj. To o tej porze jeszcze śpi w dniu przyjazdu zmienniczki? 
Ja o tej porze już na nogach, gdy zmiennik przyjeżdża, czy to rano, czy po południu. A Gusia chyba aż na Dolny Śląsk zajedzie na przesiadkę z GTV. Kiedyś pisałem, że po przesiadce jechałem do Niemiec z opiekunką z Olsztyna. Tak więc szmat drogi przed nią, ale pozwiedza sobie Ojczyznę naszą Gdzieś czytałem, że kierowcy z GTV jeżdżą szybko..., za szybko. Można się bać. 
02 lutego 2023 15:21 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Oj, oj. To o tej porze jeszcze śpi w dniu przyjazdu zmienniczki? :smiech3:
Ja o tej porze już na nogach, gdy zmiennik przyjeżdża, czy to rano, czy po południu. A Gusia chyba aż na Dolny Śląsk zajedzie na przesiadkę z GTV. Kiedyś pisałem, że po przesiadce jechałem do Niemiec z opiekunką z Olsztyna. Tak więc szmat drogi przed nią, ale pozwiedza sobie Ojczyznę naszą:smiech2: Gdzieś czytałem, że kierowcy z GTV jeżdżą szybko..., za szybko. Można się bać. 

No to mnie pocieszyłeś 
Szybkiej jazdy busami się boję ☹
Mam nadzieję że na Śląsk nie pojadę, byłabym odbierana raczej w nocy, wyjeżdżam ok 13-14tej to może na Śląsku rozpoczną trasę.