Powitajki przy kawie 73

24 lutego 2023 07:05 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Piątek weekendu początek.  Zaraz muszę wstać i zebrać mocz z cewnika do kubeczka seniorki bo synowa zawozi do laboratorium.  Ja jeszcze szybko wyskoczę do netto. Dziś w planie zupa pomidorowa. Tak seniorka mówiła a czy ona cokolwiek zje? O 9 przychodzi sprzątaczka to sobie po polsku pogadamy  i Pflege. I czas do południu zleci. Później swoje włości muszę ogarnąć i pranie zrobić. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
24 lutego 2023 07:41 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich z początkiem weekendu i pozdrawiam 
24 lutego 2023 08:34 / 5 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo miłego i spokojnego dnia wszystkim 
24 lutego 2023 09:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) I ja wstałam wczesnie jak do roboty , pierogi już się gotują, a ja mam wolny?  dzień 
24 lutego 2023 09:29 / 7 osobom podoba się ten post
Życzę wszystkim miłego dnia :) Kolejny dzień bliżej powrotu
24 lutego 2023 09:33 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Dawaj na ryby do DE 
24 lutego 2023 10:11 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w pochmurny piątek
Dziś wstali już o wpół do ósmej.
Spokojnie, muszę się spytać, o której zakupy. Bo dziś dzień zakupów.
Spokojnego dnia 
24 lutego 2023 10:16 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - jestem po okropnym szoku i stres mnie trzyma do tej pory  A przyczyną prawie wagi państwowej było to,l że wnuczka zgubiła telefon  O matko święta co to było . Prawie żałoba w domu 
Dzięki Sw.Antoniemu znalazł się w liceum w szatni . Odżylam i jest szansa, że wszystko wróci w mieście do normy .
A więc witam Was szczęśliwa z dobrą perspektywa na przyszłość 
24 lutego 2023 11:19 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry - jestem po okropnym szoku i stres mnie trzyma do tej pory :lol3: A przyczyną prawie wagi państwowej było to,l że wnuczka zgubiła telefon :-( O matko święta co to było . Prawie żałoba w domu 
Dzięki Sw.Antoniemu znalazł się w liceum w szatni . Odżylam i jest szansa, że wszystko wróci w mieście do normy .
A więc witam Was szczęśliwa z dobrą perspektywa na przyszłość :lol3::lol3::lol3:

Faktycznie, masz stresującą sztelę 

24 lutego 2023 12:54 / 4 osobom podoba się ten post
Pauza w pokoju i w łóżku. O 15.30 jedziemy na zakupy. A przed obiadem odwiedził nas EISMANN. 
Zachęcili Ute do zakupu ciastek z BN, z upustem, haha. No i trochę mrożonek. 
Jutro po obiedzie jadę nad morze. 
A dziś dzień minie spokojnie. 

24 lutego 2023 13:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry . I już pauza,i już pod kocykiem na kanapie,pogoda taka że nawet przez okno wyglądać się nie chce. Dzisiaj w południe wszystko stanęło na minutę . Pewnie nie tylko w Hamburgu. To już rok minął od wybuchu wojny na Ukrainie. Chyba nikt nie myślał że tak długo będzie ta wojna trwała. O 16tej na placu przed ratuszem będzie miała miejsce demonstracja-solidarność z Ukrainą i protest przeciwko działaniom Rosjan. Gisela idzie i większość sąsiadów. Pytała czy mam ochotę iść ale nie chcę za często zostawiać Pedepci samej. Środę miałam wolne,wczoraj wieczorem koncert i jutro wieczorem też mam wychodne. To byłoby juź wykorzystywanie sytuacji z mojej strony. Przyjemnego popołudnia życzę
24 lutego 2023 16:21 / 4 osobom podoba się ten post
A ja właśnie  wróciłam z pauzy. Pogoda piękna, cieplo i słonecznie. W drodze powrotnej zakupiłam małe co nieco.,Gołąbeczki  wcinają  swoje  ulubione  Kirchetorte i  maliny Zajmują  się  piękne  sobą. Zajże do nich za godzine
24 lutego 2023 17:15 / 5 osobom podoba się ten post
A w Düsseldorfie  nie dość że pada to i zimno. Objechalam obeszlam pół miasta ?, książkę na prezent odebrałam . Perfumy zamówiłam. Teraz zjadamy rybkę. 
24 lutego 2023 17:18 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

A w Düsseldorfie  nie dość że pada to i zimno. Objechalam obeszlam pół miasta ?, książkę na prezent odebrałam . Perfumy zamówiłam. Teraz zjadamy rybkę. 

Jakie perfumki zamówiłaś?
24 lutego 2023 18:08 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Jakie perfumki zamówiłaś?:piekna::-)

Chanel Coco mademoiselle  , taki orientalny zapach z nutą pomarańczy vcytryny.