Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

18 marca 2023 13:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Szkoda, ze nie mogę wysłać zapachu mojego obiadu . Warzy się, za godzinę siadamy do stołu . Tadzin to tak jak rosól , na małym ogienku pyrka sobie . Inaczej się przypali . Sos jest gęsty, aksamitny to od przypraw .Dodałam parę krążków ostrej papryczki , będzie w sam raz .

Uuhmm,aż tutaj pachnie. Czy widzisz różnicę w smaku,jeśli przygotuje się w naczyniu z kominkiem lub,jak się nie ma takowego,w innym naczyniu,np garnku żeliwnym ?
u mnie dzisiaj były ziemniaki tłuczone z masełkiem,śmietaną i gałką ,posypane szczypiorkiem ,kotleciki z ryżu i soczewicy górskiej,sałata lodowa z pikantnym sosem "nach Mleczko art".
 Jogurt waniliowy z dużą łychą wiśniowego na wierzchu,żeby ładnie wyglądało 😉. Sok-burak,jabłko,trochę selera,trochę mineralką rozcieńczone.
18 marca 2023 14:04 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Uuhmm,aż tutaj pachnie:mniam:. Czy widzisz różnicę w smaku,jeśli przygotuje się w naczyniu z kominkiem lub,jak się nie ma takowego,w innym naczyniu,np garnku żeliwnym ?
u mnie dzisiaj były ziemniaki tłuczone z masełkiem,śmietaną i gałką ,posypane szczypiorkiem ,kotleciki z ryżu i soczewicy górskiej,sałata lodowa z pikantnym sosem "nach Mleczko art":-).
 Jogurt waniliowy z dużą łychą wiśniowego na wierzchu,żeby ładnie wyglądało 😉. Sok-burak,jabłko,trochę selera,trochę mineralką rozcieńczone.

Można w garnku jest różnica może w smaku nie za wielką , ale wizualnie !!!!!!!!  . Sos jest aromatyczny, gęsty , pięknie złocisty . Bardzo smaczny obiad, syty i ważne ,  jednogarnkowy 
Trzeba jednak pilnować, żeby się nie wygotowal i nie przypalił 
Można w piekarniku , można też na kuchence a jak masz jeszcze taka podkładkę pod garnek to już cymes.. 
18 marca 2023 14:05 / 2 osobom podoba się ten post
A jak  sos do sałaty , smakuje ?
18 marca 2023 14:25 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A jak  sos do sałaty , smakuje ?

O tak . Mnie bardzo smakuje,dziewczynom też,ale im to,jak dotąd ,wszystko co zrobię smakuje . Naprawdę przyjemnie jest dla nich gotować. 
18 marca 2023 16:14 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Uuhmm,aż tutaj pachnie:mniam:. Czy widzisz różnicę w smaku,jeśli przygotuje się w naczyniu z kominkiem lub,jak się nie ma takowego,w innym naczyniu,np garnku żeliwnym ?
u mnie dzisiaj były ziemniaki tłuczone z masełkiem,śmietaną i gałką ,posypane szczypiorkiem ,kotleciki z ryżu i soczewicy górskiej,sałata lodowa z pikantnym sosem "nach Mleczko art":-).

Czy to  czasem nie sà Twoje  kotleciki?
18 marca 2023 16:15 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

18 marca 2023 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

A skąd one się tutaj wzięły😅😅😅
Tak,to te które dzisiaj robiłam. Niestety,telefon kaput,no nie tak kompletnie,ale na Forum mogę się zalogować tylko na tablecie,a fotek tutaj wstawiać się nie naumiałam 
19 marca 2023 05:54 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zupa ogórkowa i naleśniki z serem .Co się będę szczypać, niedziela siódmy dzień tygodnia 
19 marca 2023 07:01 / 5 osobom podoba się ten post
Kotlet tłuczony, ziemniaki i surówką z białej kapusty.  , sok pomidorowy. Na deser nic bo chyba się rzeczy w pralce skurczyły 🤣🤣🤣 . Nie aż tak tragicznie nie ma ale te 2 kg trzeba zrzucić . 
19 marca 2023 10:08 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zupa meksykańska w wersji wege. Pachnąca świeżą kolendrą,której piękny pęczek wczoraj kupiłam.Lody z ajerkoniakiem na deser.
19 marca 2023 10:10 / 3 osobom podoba się ten post
Pdp.idzie do restauracji, więc ja dla siebie podgrzeje Linsentopf z Bofrost:do tego trochę boczusia w kostce i ziemniaki, bo tych w tych gotowcach
19 marca 2023 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
Już pachnie ogórkami . Zawsze przed dodaniem do zupy smażę je na maśle . Zupa nabiera innego smaku i koloru . Robi się też zawiesista . A smaczna nad podziw .Dodam małe grzanki i śmietanę z pociętym koperkiem 

19 marca 2023 13:18 / 3 osobom podoba się ten post
Ugotowałam sobie tylko sobie kaszę mannę ,zrobię z sokiem malinowym  .
Przypomniały mi się bezzębne czasy .Szkoda, że mamy nie ma jak za dawnych czasów  .
19 marca 2023 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ugotowałam sobie tylko sobie kaszę mannę ,zrobię z sokiem malinowym  .
Przypomniały mi się bezzębne czasy .Szkoda, że mamy nie ma jak za dawnych czasów  .

Też zdarza mi się tak mocno zatęsknić za mamą ,jak małemu dziecku a nie babci z kilkorgiem wnuków 
19 marca 2023 13:35 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Już pachnie ogórkami . Zawsze przed dodaniem do zupy smażę je na maśle . Zupa nabiera innego smaku i koloru . Robi się też zawiesista . A smaczna nad podziw .Dodam małe grzanki i śmietanę z pociętym koperkiem 

Robię tak samo. Ogórki miękną i nabierają głębszego smaku,zupa żółciutka,zawiesista i aromatyczna,a na wierzchu pływające "oczka" 
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.