Powitajki przy kawie 74

24 maja 2023 09:16 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam serdecznie.Jestem zbulwersowana postepkiem niemieckiej rodziny,bo wczoraj dostałam info od firmy, że wstrzymano mi wypłatę za przepracowane 9dni,a dokładnie miałam zaznaczone,ze pracuje do odjazdu busa,bo będę miała pół dniówki.Tak, że pewnie będę musiała wyjechać wczesniej.Nrak słów ...

To nie tylko rodzina, ale też,a może przede wszystkim,winna jest firma.
Współczuję Ci stresu i mam nadzieję, że jednak zapłacą uczciwie,zgodnie z umową.Ttzymaj się Beatko 
24 maja 2023 09:19 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Przyjemny dzień, już nie tak gorąco, jak dwa dni temu. Ale słonecznie. 
Serdecznie pozdrawiam we wtorek, życząc spokojnego i miłego dnia:buziaki2:

Ale dzisiaj już  środa 
24 maja 2023 09:22 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Ale dzisiaj już  środa :-):chaplin:

No to ja lete po druga kawkę ☕ bo pogoda kiepska ja nieprzytomna że nie zauważyłam , że Luke napisał że wtorek. No chyba że już kolejny to jestem na tak że tak szybko przeskoczył. 
24 maja 2023 09:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

:-)No to ja lete po druga kawkę ☕ bo pogoda kiepska ja nieprzytomna że nie zauważyłam , że Luke napisał że wtorek. No chyba że już kolejny to jestem na tak że tak szybko przeskoczył. :-)

24 maja 2023 09:28 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam serdecznie.Jestem zbulwersowana postepkiem niemieckiej rodziny,bo wczoraj dostałam info od firmy, że wstrzymano mi wypłatę za przepracowane 9dni,a dokładnie miałam zaznaczone,ze pracuje do odjazdu busa,bo będę miała pół dniówki.Tak, że pewnie będę musiała wyjechać wczesniej.Nrak słów ...

Są sytuacje w których jesteśmy bezsilne .To wszystko dlatego , że opieka to wolnoamerykana .Każdy robi co chce , tylko ostatnie ogniwo w tym łańcuszku dostaje w d.......  nie ma nikogo kto by się za nami wstawił, umowy przejrzał , pomógł . Wysyłają nas jak stado baranów . 
Przykra sytuacja , człowiek traci wiarę .
I jak tu zachować się na następnej Stella skoro ziarno nieufności zostało zasiane ?
Wstyd to pojęcie z zamierzchłych czasów.  Oszukac, ograbić , poniżyć to obecny styl 

24 maja 2023 09:42 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Są sytuacje w których jesteśmy bezsilne .To wszystko dlatego , że opieka to wolnoamerykana .Każdy robi co chce , tylko ostatnie ogniwo w tym łańcuszku dostaje w d.......:-(  nie ma nikogo kto by się za nami wstawił, umowy przejrzał , pomógł . Wysyłają nas jak stado baranów . 
I jak tu zachować się na następnej Stella skoro ziarno nieufności zostało zasiane ?
Wstyd to pojęcie z zamierzchłych czasów.  Oszukac, ograbić , poniżyć to obecny styl 

Jesteśmy zatrudnieni przez agencję a nie rodziny czy samych seniorów, do których nas "delegują". Tak,wina leży po stronie agencji. To ona powinna się wstawić za swoim pracownikiem, zapłacić nawet wtedy, kiedy rodzina nie zapłaciła. Dla agencji to mała "strata",dla Maludy(w tym przypadku) brak wypłaty za 9 dni,to duża strata. Maluda nie wyjechała pierwszy raz, zarobiła już dla agencji tyle pieniędzy, że nawet bez informowania jej o sytuacji, pieniądze powinny być na jej koncie. Ciekawa jestem na jakiej podstawie rodzina odmówiła zapłaty. Jeśli bez uzasadnienia którego nie można podważyć,to co jakiś czas możemy usłyszeć,że komuś nie zapłacą,bo rodzina nie płaci. Ja chciałabym "oskarżenie"mieć na piśmie,żebym mogła się do niego odnieść. Może być nawet po niemiecku 
24 maja 2023 09:43 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

To nie tylko rodzina, ale też,a może przede wszystkim,winna jest firma.
Współczuję Ci stresu i mam nadzieję, że jednak zapłacą uczciwie,zgodnie z umową.Ttzymaj się Beatko :aniolki:

Rodzina napisała,ze ja stale paliłam-a jestem osobą niepaląca.Ze tylko iurpowałam się i opalałam.Owszem, gdy bylo slonecznie, kawę z Seniorką piłysmy na tarasie.
24 maja 2023 10:01 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Są sytuacje w których jesteśmy bezsilne .To wszystko dlatego , że opieka to wolnoamerykana .Każdy robi co chce , tylko ostatnie ogniwo w tym łańcuszku dostaje w d.......:-(  nie ma nikogo kto by się za nami wstawił, umowy przejrzał , pomógł . Wysyłają nas jak stado baranów . 

Właśnie, właśnie  .Tylko sąd pracy zostaje 
A kto lubi włóczyć się i przepychać po sądach z agencjami , które mają prawników i umowy na dwoje babka wróżyła " .
24 maja 2023 10:02 / 2 osobom podoba się ten post
To miało być do powodu Gusi 
24 maja 2023 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

To miało być do powodu Gusi :-(

Domyśliłam siey
24 maja 2023 10:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo dzisiaj kijków brak ale kaffka i latanie po Ellerku
24 maja 2023 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) dzisiaj kijków brak ale kaffka i latanie po Ellerku:agent:

Co to Ellerek?
24 maja 2023 10:34 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Ale dzisiaj już  środa :-):chaplin:

Kurcze, fakt. Dzięki 
24 maja 2023 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

A jaki powód napisali że wstrzymują wypłatę. ? Bo napewno cos  musieli napisać. Mnie też raz potracili za busa . 
24 maja 2023 10:40 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Co to Ellerek?:-)

Lokalna Einkaufsmeile nasza ulica zakupowa , wczoraj byłam sama polatać . 
Tchibo , Polak, perfumeria i innev