Powitajki przy kawie 74

31 maja 2023 22:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Już napisałam dobranoc ale jeszcze powiem, że ta Gisela albo dużo młodszą od podopiecznej albo bardziej fit że taka ogarnięta. 

Młodsza tylko 5 lat,w tym roku skończyła 81. Tak,nie pomyliłam się . Fit, fizycznie jak to w tym wieku,nie biega ale spaceruje, pływa, dużo jeździ na rowerze. A umysł, życzyłabym sobie takiego, kiedy (jeśli) będę w Jej wieku 
01 czerwca 2023 06:28 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  I po wczorajszym słońcu ani śladu. Znów pochmurno i wiało całą noc. Myślałam też , że pełnia była ( ma być w niedzielę) bo spać nie mogłam. O 1 jeszcze nie spałam a przed 6 już nie spałam. Nerwy? ? Przed powrotem seniorki do domu ? 
Wszystkim życzę spokojnego dnia i ja też tego potrzebuje bo myślę, że będzie ciekawie. Na szczęście to tylko jeszcze 2 dni a dziś dopiero zamierzam się pakować . 
01 czerwca 2023 06:41 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Opiekunkowo!  Zapowiada się piękny letni dzień. Temp.25 st.Pozdrawiam wszystkie  dzieciaczki
01 czerwca 2023 06:50 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Piękny dzień przede mną, 25 stopni ma być. Dzień zleci, jak nic. Podopieczną czeka jeszcze w środę jedna OP, podopieczny ma już mniejsze bóle brzucha. Trochę zmieniłem ramówkę, bo prosił mnie o to... Dużo piję, to fajnie, bo się nie odwodni. Jak się dużo pije, to potem się to wydala. U niego w pampersa. Jak za długo go ma nie zmienionego, to czuje dyskomfort (chyba każdy z nas by go miał). Dlatego przed spaniem o 22 zmieniam mu nowego pampka i o 6 także. Akurat o tych porach nie śpię, więc żadna to dla mnie dolegliwość. Cóż, czasami zdarzają się nam "pampersowi" Podopieczni, którymi się trzeba zająć. Taki nasz obowiązek, za to nam płacą.
Życzę Wam pogodnego i miłego dnia 
01 czerwca 2023 06:53 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam serdecznie Opiekunkowo!  Zapowiada się piękny letni dzień. Temp.25 st.Pozdrawiam wszystkie  dzieciaczki:serce:

I te duże, i te małe 
01 czerwca 2023 08:20 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry radośnie bo radosny dziś dzień. Myślę że każdy z nas ma w sobie coś z dziecka. I nie mylić ze zdziecinnieniem .
Zachowajmy  tę dziecięcą szczerość, wiarę i ciekawość świata jak najdłużej.
Słońca u mnie jeszcze brak, trochę chłodny wietrzyk zawiewa. Dobry dzień na prace domowe. Przyjemnego, spokojnego czwartku życzę 
01 czerwca 2023 08:44 / 7 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dobry wieczór ludziom pracy do których jutro dołączę skoro świt bo o 7 rano☺️?

Witamy na pokładzie ?
01 czerwca 2023 09:56 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo właśnie tak jak Gusia pisze zChwajmt trochę z dziecka
01 czerwca 2023 10:59 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam i pozdrawiam w piękny dzień, Dzień Dziecka 
01 czerwca 2023 12:28 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Młodsza tylko 5 lat,w tym roku skończyła 81. Tak,nie pomyliłam się :-). Fit, fizycznie jak to w tym wieku,nie biega ale spaceruje, pływa, dużo jeździ na rowerze. A umysł, życzyłabym sobie takiego, kiedy (jeśli) będę w Jej wieku :-)

Krótszy post
U Margaretki i jeszcze u poprzednich pdp było ciekawe rozwiązanie w postaci teczki z dokumentacją medyczną dot odp . 
My nie jesteśmy tam na stałe . Trudni ci kilka tygodni zapoznawać nowa nowa  . Tak rozkład leków i ostatni wypis , teraz paszport szczepień zawsze do wglądu w razie pogotowia . 
Rozpiska leków i tak tylko dla pogotowia bo nam nie wolno rozkładać leków . 
Ja na wizyty lekarskie chodzę bądź jestem obecna takie standardowe, kontrolne .  Czy też dzwonię do domowego jak się zmienia działanie leków . Spędzam z M najwięcej czasu . Są tutaj leki w przypadku zwiększonej aktywności. 
Chociaż spotkałam już lekarzy domowych którzy nie rozmawiali z pomocą domowa . 

W innym przypadku, szpital czy zmiana leczenia idzie sekretarka M , która ma upoważnienie do podejmowania decyzji .
Finanse podobnie , sekretarka zarządza kontem . Ja dostaję na wydatki . 
01 czerwca 2023 14:12 / 7 osobom podoba się ten post
Witam, witam .Wiatr może coś nawieje, bo to wstyd tak bezproduktywnie szaleć .Troszkę się przespałam po nocnej pracy i zabrałam się za porządki .Łazienka lśni, kuchnia też 
Wszystko pomyte łącznie z odkurzaczem 
Zjadłam śledzika i chleb z maselki teraz kawe walne    Otrzymałam pensje i śmiechnir ogarnął jest to  1/4 pensji w opiece 
A i tak koleżanki mówią, że szef mnie wyjątkowo docenia . I tak się życie kreci , żeby tylko zdrowie było  .
Wam też życzę zdrówka i spokoju .
Dobrego dnia .
01 czerwca 2023 14:18 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Pierdoły wypisuje mój smartek napisało mi się rozgrzalas a miało być rozgryzać w ustach??

Nie martw się bez smartka też się pisze nie zawsze jak się myśli .
Nie,nie rozgryzalam  tabletek, bo to nie moje 
01 czerwca 2023 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Młodsza tylko 5 lat,w tym roku skończyła 81. Tak,nie pomyliłam się :-). Fit, fizycznie jak to w tym wieku,nie biega ale spaceruje, pływa, dużo jeździ na rowerze. A umysł, życzyłabym sobie takiego, kiedy (jeśli) będę w Jej wieku :-)

Tak bywa, że jedni kapcanieja za młodu a inni żyją pełnią życia do późnej starości 
Ja chyba należę do tej drugiej grupy ( na razie )  .Wprawdzie alkohol mogę kupić bez  okazywania dowodu ale przy załatwianiu spraw urzędowych muszę powtórzyć PESEL 
Jeżdżę rowerem do pracy przy dobrej pogodzie, chodzę z kijkami , kopie w ogrodzie, plewie , tańczę .Mój lekarz rodzinny mówi do mnie ' ty się chyba zamrozilas " 
Niech tak będzie jak najdłużej .
01 czerwca 2023 15:10 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tak bywa, że jedni kapcanieja za młodu a inni żyją pełnią życia do późnej starości 
Ja chyba należę do tej drugiej grupy ( na razie )  .Wprawdzie alkohol mogę kupić bez  okazywania dowodu ale przy załatwianiu spraw urzędowych muszę powtórzyć PESEL 
Jeżdżę rowerem do pracy przy dobrej pogodzie, chodzę z kijkami , kopie w ogrodzie, plewie , tańczę .Mój lekarz rodzinny mówi do mnie ' ty się chyba zamrozilas " 
Niech tak będzie jak najdłużej .:-)

I tego się trzymaj ?
01 czerwca 2023 17:33 / 8 osobom podoba się ten post
Witam popołudniową porą.O ile po raz czwarty nie zmienią mi zlecenia,w poniedziałek dołączę do Was.Narazie wiem tylko, że nad jakieś jezioro ,tym razem do Pana.