Powitajki przy kawie 75

04 sierpnia 2023 07:00 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.  Całą noc i dalej pada. Prognozy nie są optymistyczne bo tak na być do konca przyszłego tygodnia.  Dobrze, że mam książki, gazety i krzyżówki. Od czasu do czasu zagram z seniorka w jakąś grę ale ona też w swoim świecie bo filmy na tablecie ogląda. 
Dziś trochę i też wrzucę swoje ciuchy do pralki. 
Wszystkim życzę spokojnego dnia. 
04 sierpnia 2023 07:22 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry leje od 3 tygodni pogoda iście listopadowa .Lato w pełni w towarzystwie deszczu.Kurtka przeciw deszczom ,wiatrom i kalosze to podstawa wszak trzeba jakoś funkcjonować i zrobić np.zakupy. Pozdrawiam serdecznie i życzę dobroci dnia.
04 sierpnia 2023 08:20 / 6 osobom podoba się ten post
Dybry.. Na wrzesień w ciepłych krajach taka promka ?Co myślicie? . Kończę przerywnik kawowy i podrywam zadek do lotu , bo dziś będzie ciężko..... Wam smacznej porannej kawy i dobrego dnia ?.

04 sierpnia 2023 09:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  dobrego dnia i całego weekendu 
04 sierpnia 2023 13:19 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,czytam że w Bawarii aura jesienna,a u mnie lato 
Witam w słoneczne,piękne ,piątkowe południe. Piszecie o początku weekendu,ja obecnie jestem tą szczęściarą na urlopie,gdzie weekend trwa cały tydzień. Budzę się i wstaję wcześnie ,chociaż nie muszę. Jak to się dzieje,że kiedy coś musimy,to nam się nie chce,a jak musu nie ma,to cieszy wszystko?. Rozsunięte od rana zasłony,szeroko otwarte drzwi na balkon(mam wyjście z sypialni i z salonu),kawa na balkonie jeszcze w lekkiej piżamie. Gorąco od rana,piżamę zamieniłam na plażowe pareo,nawet cieniutki sznurek na szyi rozwiązałam. I śniadanie na balkonie. Takie może byle jakie,ale miałam ochotę na bułkę z masłem ,dojrzałe ,pachnące ,małe malinowe pomidorki z ogrodu od bratowej i...zimną,naturalną maślankę mrągowską . Jak mi to smakowało,No uczta po prostu . Zmieniłam sobie pościel,wyprałam,suszy się w słońcu,bety się wietrzą a ja przysiadłam na chwilę z książką i tak trwałam do tej pory. Ach,jak dobrze mi,jak dobrze mi. A książka taka z rodzaju na lato,"Plac Literacki 7"Justyny Grosickiej. Zaczytałam się i odpłynęłam. Przeniosłam się do świata książek ,planów i marzeń. Trafiłam przypadkowo na opowieść o tym,co kiedyś było moim marzeniem ,o tym,co chciałabym robić w życiu. Wiele razy wizualizowałam sobie takie "moje miejsce" i ,ku mojemu zaskoczeniu,o takim właśnie jest ta książka . Jak kilka dni temu napisała pod moim postem Mleczko,marzenia nie bolą. To prawda. Nie jeden raz już się przekonałam,że jeśli coś długo "za nami chodzi", kiedy intensywnie o czymś myślimy,to,świadomie lub podświadomie,dążymy do tego. Kto wie,czy myśl o czymś,która towarzyszy mi od lat młodości,nie przekłuje się w działanie? Czy nie będzie mi jeszcze dane mieć w życiu takiego wymarzonego miejsca?  I nie będę słuchać nikogo,kto mi powie że za stara jestem na to czy tamto ?. W życiu nigdy na nic nie jest za późno i zawsze się tego trzymam?. A mam zamiar żyć jeszcze w zdrowiu i chęci na życie,co najmniej przez najbliższe 20 lat!
Pięknego,dobrego dnia Wam życzę . I pięknych marzeń,wiary w siebie ,niezachwianej nadziei na lepsze dni w Waszym życiu. No i niech się nam spełniają nasze marzenia. Takie to przemyślenia,dla siebie i dla Was,mam na dzisiaj 

04 sierpnia 2023 13:44 / 6 osobom podoba się ten post
O to to Gusiu. Wieczorem widze jak grupa pan , w pięknym wieku ale i wysportowanych pod okiem instruktorki biega do bliskiej parkurowej ścieżki. Nie jest to tu jakiś ewenement. Zdrowo a piękna sylwetka to miły skutek uboczny. To jeden z przykładów.
A u mnie dziś jak w lesie podzwrotnikowym. Deszcz i słońce. Przeszła burza, słońce przygrzalo, ale nie przestało kropić. Powinno się pojawić optyczne zjawisko tęcza ? zwane. Rozglądam się , ale nie łapie odpowiedniej perspektywy żeby dojrzeć. Jeśli się pogoda taka utrzyma to wracając z pracy może będzie mi dane się załapać.
04 sierpnia 2023 13:53 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

O to to Gusiu. Wieczorem widze jak grupa pan , w pięknym wieku ale i wysportowanych pod okiem instruktorki biega do bliskiej parkurowej ścieżki. Nie jest to tu jakiś ewenement. Zdrowo a piękna sylwetka to miły skutek uboczny. To jeden z przykładów.
A u mnie dziś jak w lesie podzwrotnikowym. Deszcz i słońce. Przeszła burza, słońce przygrzalo, ale nie przestało kropić. Powinno się pojawić optyczne zjawisko tęcza ? zwane. Rozglądam się , ale nie łapie odpowiedniej perspektywy żeby dojrzeć. Jeśli się pogoda taka utrzyma to wracając z pracy może będzie mi dane się załapać.

Tina,nawet jeśli się nie załapiesz na tęczę na niebie,to ,mam takie wrażenie czytając Twoje posty,ta tęcza jest w Tobie,chociaź nie wszyscy ją może dostrzegają. Ona w Tobie "bucha" czy płonie ,bo cieszysz się tym co masz,jesteś ciekawa życia,głodna nowego . To siła,która pcha nas do przodu,nie pozwala się zatrzymywać chociaż inni mówią "po co ci to,czego ty ciagle szukasz". We mnie też ciagle coś buzuje .
04 sierpnia 2023 14:24 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,czytam że w Bawarii aura jesienna,a u mnie lato :-)
Witam w słoneczne,piękne ,piątkowe południe. Piszecie o początku weekendu,ja obecnie jestem tą szczęściarą na urlopie,gdzie weekend trwa cały tydzień. Budzę się i wstaję wcześnie ,chociaż nie muszę. Jak to się dzieje,że kiedy coś musimy,to nam się nie chce,a jak musu nie ma,to cieszy wszystko?. Rozsunięte od rana zasłony,szeroko otwarte drzwi na balkon(mam wyjście z sypialni i z salonu),kawa na balkonie jeszcze w lekkiej piżamie. Gorąco od rana,piżamę zamieniłam na plażowe pareo,nawet cieniutki sznurek na szyi rozwiązałam. I śniadanie na balkonie. Takie może byle jakie,ale miałam ochotę na bułkę z masłem ,dojrzałe ,pachnące ,małe malinowe pomidorki z ogrodu od bratowej i...zimną,naturalną maślankę mrągowską . Jak mi to smakowało,No uczta po prostu :lol1:. Zmieniłam sobie pościel,wyprałam,suszy się w słońcu,bety się wietrzą a ja przysiadłam na chwilę z książką i tak trwałam do tej pory. Ach,jak dobrze mi,jak dobrze mi:radosc:. A książka taka z rodzaju na lato,"Plac Literacki 7"Justyny Grosickiej. Zaczytałam się i odpłynęłam. Przeniosłam się do świata książek ,planów i marzeń. Trafiłam przypadkowo na opowieść o tym,co kiedyś było moim marzeniem ,o tym,co chciałabym robić w życiu. Wiele razy wizualizowałam sobie takie "moje miejsce" i ,ku mojemu zaskoczeniu,o takim właśnie jest ta książka . Jak kilka dni temu napisała pod moim postem Mleczko,marzenia nie bolą. To prawda. Nie jeden raz już się przekonałam,że jeśli coś długo "za nami chodzi", kiedy intensywnie o czymś myślimy,to,świadomie lub podświadomie,dążymy do tego. Kto wie,czy myśl o czymś,która towarzyszy mi od lat młodości,nie przekłuje się w działanie? Czy nie będzie mi jeszcze dane mieć w życiu takiego wymarzonego miejsca?  I nie będę słuchać nikogo,kto mi powie że za stara jestem na to czy tamto ?. W życiu nigdy na nic nie jest za późno i zawsze się tego trzymam?. A mam zamiar żyć jeszcze w zdrowiu i chęci na życie,co najmniej przez najbliższe 20 lat!:hihi:
Pięknego,dobrego dnia Wam życzę . I pięknych marzeń,wiary w siebie ,niezachwianej nadziei na lepsze dni w Waszym życiu. No i niech się nam spełniają nasze marzenia. Takie to przemyślenia,dla siebie i dla Was,mam na dzisiaj :angel3:

Wyszło słoneczko. Wyszłam i ja na spacer. Seniorka mnie wyganiają wręcz. ?? Już zrobiłam. 6 tysięcy kroków . Na chwilę przysiadlam ma ławeczce z widokiem na Alpy.  Czytam " altanka pod magnolia" w lesie pracują drwale, nade mną paralotnie się wznoszą a obok konie biegają i krówki z dzwoneczkami na szyi. Boże jaki tu spokój. Aż chce się żyć . Potok szumi nieopodal i zaraz będę koło niego szła wracając do domu. Idę dalej bo minimum codziennie 10 tys kroków sobie zapisałam plan a czasami jest i wiecej. ???Wam wszystkim spokojnego popołudnia.☀️?☕ Z kawka ciachem lub czym tam chce je w ręku. 
04 sierpnia 2023 16:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Wyszło słoneczko. Wyszłam i ja na spacer. Seniorka mnie wyganiają wręcz. ?? Już zrobiłam. 6 tysięcy kroków . Na chwilę przysiadlam ma ławeczce z widokiem na Alpy.  Czytam " altanka pod magnolia" w lesie pracują drwale, nade mną paralotnie się wznoszą a obok konie biegają i krówki z dzwoneczkami na szyi. Boże jaki tu spokój. Aż chce się żyć . Potok szumi nieopodal i zaraz będę koło niego szła wracając do domu. Idę dalej bo minimum codziennie 10 tys kroków sobie zapisałam plan a czasami jest i wiecej. ???Wam wszystkim spokojnego popołudnia.☀️?☕ Z kawka ciachem lub czym tam chce je w ręku. 

Dusiu,przyjemnie jest Ciebie czytać . Myślę ,że to nie tylko wpływ miejsca,dobrego miejsca,do którego trafiłaś. Jesteś chyba też w dobrym momencie swojego źycia. Nie ma w Tobie tej drapieżności,"młodzieńczej buty",rozedrgania sprzed kilku miesięcy. Dostrzegasz otaczające Cię piękno,chce Ci się ,jak sama piszesz,żyć. Wyczuwa się spokój i łagodność. Tak trzymaj?. Jak mówią Niemcy ,"ich freue mich four dich" .
04 sierpnia 2023 16:38 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu,przyjemnie jest Ciebie czytać . Myślę ,że to nie tylko wpływ miejsca,dobrego miejsca,do którego trafiłaś. Jesteś chyba też w dobrym momencie swojego źycia. Nie ma w Tobie tej drapieżności,"młodzieńczej buty",rozedrgania sprzed kilku miesięcy. Dostrzegasz otaczające Cię piękno,chce Ci się ,jak sama piszesz,żyć. Wyczuwa się spokój i łagodność. Tak trzymaj?. Jak mówią Niemcy ,"ich freue mich four dich" :aniolki:.

Gusia pewnie tak jest. Do niektórych rzeczy , spraw podchodzę szczerze " olewajacą" mówiąc brzydko za co przepraszam. Nie mam na niektóre wpływu. Wiele rzeczy udało mi się poukładać. Odsunęłam się od toksycznych ludzi, ktirzy mnie wyniszczała psychicznie. Jest ok. Nie mówię , że jest extra ale ok. Corka pracuje jako pilot w Sindbad. Jutro jedzye na 4 dni do Paryża. Jest zadowolona. To już kolejny jej wyjazd po zdaniu sesji. Auto sobie kupiłam w lipcu. Teść teraz próbuje z bratem mojego kochanego. Takie jakie chciałam i do takiej kwoty na jaki mnie było stać co by nie tracić wszystkiej kasy. Dla mnie auto ma jeździć spełniać swoje funkcje być niedrogie w utrzymaniu a nie żeby stało i było ozdoba podworka. Siedzi się w nim wysoko i o to mi chodziło bo z niskiego coraz trudniej mi było wysiadać i wsiadać. Po niedzieli rusza budowa domu mojego kochanego. Zaufana firma z którą podpisał umowę i mysle , że za rok wszystko będzie gotowe a napewno przed tą zima stan surowy zamknięty. Mam nadzieję, że zdrowie dopisze i pomieszany jeszcze kilka lat w nowym domu . ☀️
04 sierpnia 2023 18:59 / 5 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór ?
Mnie to się dziś w dół zachciało jechać(Rapperswil )a nie w górę .Wolne dwa dni to wykorzystać trzeba chociaż pogoda w kratkę .A co jutro to się jeszcze zobaczy .Miłego wieczoru ?
04 sierpnia 2023 19:03 / 5 osobom podoba się ten post
Znalazlam sklep z....Piękne jeden już mój 
04 sierpnia 2023 19:28 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tina,nawet jeśli się nie załapiesz na tęczę na niebie,to ,mam takie wrażenie czytając Twoje posty,ta tęcza jest w Tobie,chociaź nie wszyscy ją może dostrzegają. Ona w Tobie "bucha" czy płonie ,bo cieszysz się tym co masz,jesteś ciekawa życia,głodna nowego . To siła,która pcha nas do przodu,nie pozwala się zatrzymywać chociaż inni mówią "po co ci to,czego ty ciagle szukasz". We mnie też ciagle coś buzuje :lol2:.

Ojej , mało nie oszalałam ? Posumowujac- nas nie dogoniat a zresztą niech zjeżdżają 
Nie lobBUZUJAC ? już , to tak, zdolności poznawcze domagają się swego, należy się cieszyć że są. To idzie w parze z chęcią do życia. Słyszałam że można za to oberwać ?
05 sierpnia 2023 05:08 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio,za oknem jeszcze ciemno.Nie chce mi się nawet schodzić na dół i parzyć kawę, zrobię to troszkę później.Dominika jedzie jeszcze z rana po swoje zakupy i muszę dopisać jej rękawiczki jednorazowe.Przeżylam szok,gdy widzialam, że smaruje nogi i głowę Seniorce bez nich,a ta ma na ciele strupki.Dobra, kończę z takimi tematami,grunt,że się wyspałam.Od 13szefuję już sama . Smacznej ☕ lub ?,co kto woli .
05 sierpnia 2023 06:07 / 3 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Zaczynamy weekend - u mnie akurat najbardziej pracowity, bo seniorka zostaje w domu cały dzień
Miłego bezstresowego dnia wszystkim