Powitajki przy kawie 75

18 września 2023 04:42 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo.Noc kiepsko przespana,Erika schodzila mi na dół i musiałam trochę poczekać,aż zaśnie.Ranki już coraz chłodniejsze,okno przymknełam na chwilę.Dzis już normalny,roboczy dzień i tak cały tydzień.Wszystkim pogodnego poniedziałku ?☕?
18 września 2023 06:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  w nowym tygodniu. Za oknem szaro i buro i chłodno bo okno otworzyłam i zamknęłam. 
Maluda- Erika chyba babcia z demencja? Może tablety na sen by tu coś podziałały. ? 
Wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 
18 września 2023 06:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: w nowym tygodniu. Za oknem szaro i buro i chłodno bo okno otworzyłam i zamknęłam. 
Maluda- Erika chyba babcia z demencja? Może tablety na sen by tu coś podziałały. ? 
Wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 

Ona czasem tak ma,że schodzi na dół jeszcze coś przekąsić.Tabletki ma,a demencję w tym wieku też.
18 września 2023 07:57 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  dobrego dnia i całego tygodnia nam wszystkim 
18 września 2023 11:46 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry prawie w południe,ale u nas dzień przed dziesiątą się nie zaczyna. Też chłodniej tutaj,jednak temperatura przyjemna,23 st. Wieczorem już zanosiło się na deszcz,a nawet burzowo się zapowiadało. Burzy nie było a deszcz popadał w nocy. Długo siedziałam wieczorem na tarasie,było ciepło i wiał przyjemny,ciepły wiatr. Zaraz wybieram się na zakupy a później zobaczymy,co tam do głowy seniorce przyjdzie i dokąd będzie chciała iść. Jeszcze w piżamie ogląda telewizję,ubiera się dopiero ok 13tej,jak już obejrzy swoje seriale
Dobrego,spokojnego dnia życzę n
19 września 2023 05:29 / 4 osobom podoba się ten post
Miłego wtorku Wszystkim życzę.Jaka pogoda,to jeszcze nie wiem,bo ciemno wszędzie,głucho wszędzie... Wczoraj do późna ogladałam film,potem drugi odcinek,ale gdy już na siłę przecierałam oczy,to uznałam,że czas spać.Nie wiem co dzisiaj wymysli Erika,oby nie spacer wokół tych kilometrowych łanów kukurydzy.No,to narka, pędzę na kawę.
19 września 2023 06:13 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  U mnie też jeszcze grobowe ciemności za oknem. Sąsiad z góry schodził po schodach i cos mu upadło i ...koniec spania. Wszystko na klatce schodowej się rozlega. Na dziś większych planow nie mam jedynie ostatni raz moje pranko wstawię  i może zacznę się pakować. O tak to jest dobra myśl. 
Maluda- spacery dobre na rwe kulszowa pamiętaj o tym. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
19 września 2023 06:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: U mnie też jeszcze grobowe ciemności za oknem. Sąsiad z góry schodził po schodach i cos mu upadło i ...koniec spania. Wszystko na klatce schodowej się rozlega. Na dziś większych planow nie mam jedynie ostatni raz moje pranko wstawię :pranie: i może zacznę się pakować. O tak to jest dobra myśl. 
Maluda- spacery dobre na rwe kulszowa pamiętaj o tym. 
Wszystkim spokojnego dnia. 

Taak...tylko nie po kilka kilometrów ?
19 września 2023 06:21 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Ja robię dziennie ( nie za jednym zamachem bo nie mam jak ) około 5-6 km i dopiero widzę teraz jakie byłam drewno przed tymi spacerami. ?? i naprawdę powiem , że dolby odcinek kręgosłupa boli mnie mniej. 
Seniorce wytłumacz , że spacer tak ale krótki. O jakbym tutaj babkę słyszałam oba tyłek na wózek posadzi a Ty ją pchaj bo ona akurat se umysłu tu czy tam. Dobrze, że to już koniec tego turnusu. 
19 września 2023 07:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnego dnia życzę i pozdrawiam serdecznie 
19 września 2023 09:12 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Spacery,stopniowo wydłużane,na pewno pomagają na bóle pleców. Sama wiem coś o tym,tutaj robię ok 6 km dziennie,samego marszu,nie liczę tego dreptania w i wokół domu. Ale masz rację,pchanie ciężkiego wózka,rwie raczej nie sprzyja. To już inne mięśnie obciąża i ból może się nasilać.
I dzień dobry wszystkim. Jak się budzę,to już jasno albo przynajmniej szaro za oknem. Wczoraj wieczorem, nagła burza wygoniła mnie z tarasu. Ulewa,wiatr ,grzmoty i błyskawice. Przyszła nagle i szybko minęła. Dzisiaj też zachmurzone i deszczowo ma być. Urozmaiceniem będzie A.,młoda Polka,która tutaj sprząta. Na weekend była w Polsce,dzisiaj zapas Heetsów mi uzupełni. Zawsze to ok 2 euro taniej na paczce. Jak będzie padać to ,niestety,seniorka uwięziona w domu zostanie ,a to dla niej dramat. Dobrego dnia życzę i kończę,bo kawa na tarasie szybko stygnie. Spokoju i przyjemności życzę 
19 września 2023 11:19 / 2 osobom podoba się ten post
Jutro 20 września jest dniem wolnym w Turyngii. Sklepy będą zamknięte. 
19 września 2023 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
Witam, może piszę nie w tym dziale . Przepraszam , mam jedno pytanie,a mianowicie chciał bym się dowiedzieć ile obecnie wynosi minimum hause geld tygodniowo na szteli w Niemczech . Pozdrawiam.

19 września 2023 15:14 / 3 osobom podoba się ten post
Artur

Witam, może piszę nie w tym dziale . Przepraszam , mam jedno pytanie,a mianowicie chciał bym się dowiedzieć ile obecnie wynosi minimum hause geld tygodniowo na szteli w Niemczech . Pozdrawiam.

Nie ma czegoś takiego
19 września 2023 15:49 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Nie ma czegoś takiego

Tak umownie,bez jakichś podstaw prawnych,to chyba 100 euro minimalnie na tydzień ,na dwie osoby. Wszystko zależy od portfela seniorów i od tego,jak są szczodrzy