Jak minął dzień 15

28 czerwca 2026 20:44 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Mój podopieczny odszedł dzisiaj ok 16-tej. Spokojnie, bez bólu,zaopiekowany,. Wśród bliskich.
Niech odpoczywa w pokoju 🖤

28 czerwca 2026 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Mój podopieczny odszedł dzisiaj ok 16-tej. Spokojnie, bez bólu,zaopiekowany,. Wśród bliskich.

28 czerwca 2026 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

🫤 
28 czerwca 2026 21:25 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Gusiu bardzo mi przykro. Odszedł spokojnie, bez bólu, zaopiekowany, wśród bliskich. To wielka rzecz na końcu drogi. Niech spoczywa w pokoju.
28 czerwca 2026 21:28 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

28 czerwca 2026 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gusiu bardzo mi przykro. Odszedł spokojnie, bez bólu, zaopiekowany, wśród bliskich. To wielka rzecz na końcu drogi. Niech spoczywa w pokoju.

30 czerwca 2026 11:16 / 2 osobom podoba się ten post
Mam do Was pytanie. 
Przyjechałam tutaj własnym autem, rodzina mnie prosi żeby pojechać z seniorem do fryzjera i na fizjoterapie. Mówią też że jeżeli chce dodatkowej zapłaty i za benzyne to oni chętnie pokryją koszty. Jak myślicie ile pieniążków powinnam wziąść? 
30 czerwca 2026 12:24 / 2 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Mam do Was pytanie. 
Przyjechałam tutaj własnym autem, rodzina mnie prosi żeby pojechać z seniorem do fryzjera i na fizjoterapie. Mówią też że jeżeli chce dodatkowej zapłaty i za benzyne to oni chętnie pokryją koszty. Jak myślicie ile pieniążków powinnam wziąść? 

Powiedziałam że chce tylko zwrot za benzyne. 
08 lipca 2026 10:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dni tutaj mijają spokojnie. Senior nie jest absorbujący. Jego główny cel dnia to dotrwać do 19:30 bo wtedy dostaje butelkę wina . Syn przychodzi raz w tygodniu, rozkłada leki i zostawia pieniadze. Dzisiaj jedziemy na fizjoterapie, jakaś rozrywka 
08 lipca 2026 14:22
Maluda

Nie no a dziś w Heimie odeszła Seniorka.Dwa dni po swoim Mężu.Naprawdę jakieś fatum było nad tą Stellą.Będę się bała zasnàć.

dWA dni po mężu? Przykra sprawa ale z drugiej strony już nie muszą się męczyć. Starość nie radość, coraz ciężej ze wszystkim. Pewnie rodzinie przykro, pochować dwie osoby w tym samym czasie, rzadko się zdarza. Dzień jak co dzień u mnie, siesta a później odwiedziny.
08 lipca 2026 14:25 / 2 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Dni tutaj mijają spokojnie. Senior nie jest absorbujący. Jego główny cel dnia to dotrwać do 19:30 bo wtedy dostaje butelkę wina :szampan3:. Syn przychodzi raz w tygodniu, rozkłada leki i zostawia pieniadze. Dzisiaj jedziemy na fizjoterapie, jakaś rozrywka :radosc1:. 

Nie pisz, że co dnia tak pije?? 
09 lipca 2026 08:48 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaWawka

Tak. Codziennie. 
09 lipca 2026 09:41 / 3 osobom podoba się ten post
BaskaWawka

A kto bogatemu zabroni? 🙈 Może to winko go jeszcze trzyma przy życiu. Ludzie nie piją, nie palą, nie tańcują,  gówno co zjedzą a i tak później wszyscy na cmentarzu kończymy. 
09 lipca 2026 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

A kto bogatemu zabroni? 🙈 Może to winko go jeszcze trzyma przy życiu. Ludzie nie piją, nie palą, nie tańcują,  gówno co zjedzą a i tak później wszyscy na cmentarzu kończymy. 

Tak jak mówisz Dusia, On na te winko zapracował już w swoim życiu  niech korzysta 
09 lipca 2026 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
Malgoszg

Powiedziałam że chce tylko zwrot za benzyne. :ferrari:

Przeczytałam dopiero. Zwrot za benzynę rozumie się samo przez się, ale jeśli to dodatkowe zajęcie, czy odbywa się w ramach twojego czasu wolnego,  to jak najbardziej możesz określić wynagrodzenie za to. Nie pisałaś czy miedzy przywiezieniem a odwiezieniem seniora musisz na niego czekać? Tak czy owak - stawka godzinowa wg płacy minimalnej to taki must have. Taxi kosztuje więcej. Ty też możesz na tym skorzystać, nie tylko krewni dziadka- zwłaszcza, że sami zaproponowali takie rozwiązanie.