Witam w słoneczny ,czwartkowy poranek☀️
Pierwszy raz po ponad dwóch tygodniach obudziłam się z "lustem" na kawę:pije kawe:. Niestety,dzisiaj w nocy,ok 3 nad ranem znów wzywałyśmy pomoc:-(. Teraz jestem pewna,że to uboczne działanie tabletki nasennej. Tak,jakby odcinało nogi . Już kilka minut po zażyciu ,wczoraj wieczorem,pdp chciała wstać z fotela i od razu upadła . Głowa jeszcze "nie spała",słuchała moich poleceń i szybko udało mi się podnieść seniorkę. Doprowadziłam ją do sypialni,sama nie dałaby rady przejść kilku metrów,zapakowałam do łóżka i poszłam do siebie. To było ok 23-ciej. Nastawiłam budzik na drugą,bo wiedziałam że szybko zasnę po nieprzespanej nocy i mogę nie usłyszeć wołania pdp w razie "w". Budzik chyba w głowie mi się zainstalował,bo obudziłam się zanim zadzwonił. Idę sprawdzić czy Pedepcia śpi,a ona siedzi na podłodze przy łóżku i nie może wstać :-(.Podobno już jakiś czas:-(. Mnie też nie udało się jej podnieść więc powtórka z poprzedniej nocy .
Znów czekanie,tym razem dłużej to trwało niż ostatnio,dałyśmy radę wstać,dojść do toalety i gdy przyjechał Helfer,było już "po operacji". Wiadomo że od razu nie zasnęłam,mózg przełączył się na "czuwam" i niestety kolejna nieprzespana nocka :-(. Nie umiem się wyłączyć,biegam i sprawdzam czy wszystko w porządku z pdp,jak młoda mama do swojego dzidziusia :oczko:.
A o 9:30 już przyjechała firma do odetkania toalety seniorki. Jeszcze działają. Cóż,ostatnio ktoś wrzucał chusteczki dezynfekujące do kibelka. Seniorka sama z nich nie korzysta,tylko opiekunki. Ja tego nie robię więc chyba wiem,kto to ten "ktoś ". Dwa dni pdp nie mogła korzystać ze swojej toalety a tylko z "mojej", która absolutnie nie jest do niej przystosowana. Jak widzicie , na nudę nie mam czasu :-). Dzisiaj idę do hausartzta powtórzyć leki,porozmawiam przy okazji o tych nowych tabletkach nasennych bo nie może tak być,że każdy wieczór to strach przed nocą . I dla seniorki,i dla mnie.
Przyjemnego,słonecznego dnia Wam życzę :najlepszego3:

Maluda szczęśliwie dojechała do domku i chyba odsypia jeszcze te zerwane nocki

Miłego dnia wszystkim