Powitajki przy kawie 76

07 marca 2024 22:39 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dobry wieczór :) Wiosna idzie już całkiem szybko. Pomoc domowa okolicznego dochtora muslima już pranie rozwiesza :) A że są ze sobą bardzo zżyci to wiesza obok jego prania swoje spadochrony. Entschuldigung - pantalony :-) No i na tym koniec ekspozycji. Może jeszcze jakaś będzie jeśli taras posprząta, bo póki co to chyba ciężko jej się schylić :zaklopotanie:
Jutro nasz dzień Kobietki :) Jak myslicie, będą rajtuzki na prezent i jakiś kwiatuszek? :-)

Umnie nie będzie rajtuzów ale chyba goździka sama sobie kupię 
08 marca 2024 06:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo miłego dnia 
08 marca 2024 07:23 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry 
Niech ten wasz wyjątkowy dzień otuli Was ciepłem, miłością i szacunkiem, na jaki zasługujecie każdego dnia. Życzę Wam, abyście zawsze czuły się doceniane, kochane i inspirujące. Z okazji Dnia Kobiet życzę Wam tez  – filiżanki gorącego spokoju z kilkoma kroplami relaksu i łyżeczką uśmiechu!  

08 marca 2024 07:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już weekend, u mnie ostatni w pracy przed urlopem  spokojnego dzionka życzę 
08 marca 2024 07:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Dla Pań 🌷🌹🌷🌹🌷z najlepszymi życzeniami 
Miłego dnia
08 marca 2024 08:53 / 2 osobom podoba się ten post
Witam w mroźny poranek.  Dobrego dnia Dla wszystkich. 
Ps. Fiore, Luke dziękuje za życzenia. 
08 marca 2024 09:31 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,prawdziwe święto . Kwiaty od Fiore i Luke na powitanie,za które serdecznie dziękuję,i piękne słońce od rana,niczego  nam dzisiaj więcej nie trzeba.
Kawa na słonecznym tarasie smakowała wyśmienicie,dobry początek dnia. Na dodatek to już ostatni mój weekend w pracy. Zaczynam się trochę denerwować ,jak zawsze przed wyjazdem. Dni upływają szybko i przyjemnie,codziennie jakaś niespodzianka od znajomych,wczoraj syn pdp też mnie zaskoczył upominkiem z przyklejoną do niego kopertą . Nie była pusta . Czuję się jakbym codziennie miała urodziny . Na świętowanie nie ma jednak czasu,ten ucieka a zajęć nie ubywa. Jak chcę zdążyć ze wszystkim co zaplanowałam,czas się wziąć do roboty. Najpierw śniadanie ,zaraz włączę eierkocher,jajka gotują się perfekcyjnie,chyba sobie taki kupię bo kuchenna gadżeciara ze mnie . Po śniadaniu podejdę czy podjadę do ogrodniczego po wiosenne kwiatki. Dzisiaj i jutro jesteśmy tylko we dwie wieczorem przy stole,gotować nie muszę ,wszystko mam. Więcej wolnego czasu dla seniorki ,ta chce się mnąnacjeszyć ile się da,jak co chwilę powtarza,już popłakuje że wyjeżdżam i martwi się,jak to będzie z nową ,obcą opiekunką . Dwa dni i będzie "swoja". Święto czy nie,trzeba wziąć się do pracy. Przyjemnego,radosnego,słonecznego dnia życzę 
08 marca 2024 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w piąteczek  natomiast panom dziękuję za życczenia
08 marca 2024 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
Ale dałem plamę... 🤨
Sąsiadka uświadomiła mnie, że dziś w Brandenburgii i w Berlinie jest święto, haha. Raczej przypomniała mi, bo zapomniałem o tym. Za godzinę chciałem wziąć się za odkurzanie i wynieść szkło do kontenera. Nic, przełożę to na jutro. Dobrze, że nie planowałem jeszcze iść dziś do sklepów 
Słowem, jak dobrze mieć sąsiadkę 
08 marca 2024 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Aż policzyłam :-) masz szczęście Kolego :chaplin:

Dlatego zdążyłem jeszcze edytować posta
08 marca 2024 12:32 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Może nie przy kawie, ale zawsze to powitajki. Witam wieczorem:-)
Po jednym poście jednej z naszych koleżanek pod koniec grudnia, odechciało mi się już tu bywać i się udzielać. 
Przebywam już kilka dni w Berlinie, w dzielnicy Rudow. Z ostatniego pobytu, czwartego w Monachium musiałem zjechać. Ból kolana częściowo  uniemożliwiał mi chodzenie. Po moich staraniach o szybką diagnozę w naszych placówkach służby zdrowia zdiagnozowali mnie. Badanie Dopplera wykluczyło miażdżycę, jednak wykazało tętniaka stawu podkolanowego. Ortopeda się mną zajął i po dwóch tygodniach mogłem bez bólu chodzić, jednak moja sprawność prawego kolana nie jest i może nigdy nie będzie już  stuprocentowa. A wybierałem się jeszcze w małe góry 🙁😂
Na obecnej szteli jestem sam, z 87-letnią podopieczną. Typowy, prawie, leżaczek. Tylko pomagam jej siąść na skraju łóżka, by zjadła posiłki. Poza tym dużo śpi, toaleta w łóżku, pampersy też.
Staram się nie przemęczać kolana, ale tak nie idzie, chociaż tu nie ma już dźwigania 100-kilogramowej babci. Kolega raz dziennie do obiadu ją targał na wózek. Ja to zmieniłem. Sklepy w promieniu 600 metrów, Rossmann 100 metrów od domu. Warunki, geldy, wszystko ok. Dużo wolnego, jednak opcji cały dzień wolny lub dwie połówki tutaj nie ma.
Pracujcie, odpoczywajcie, dbajcie o siebie. 
Pozdrawiam, życząc miłego wieczoru i spokojnej nocy :aniolki:

Witaj Luke!!! Miło zobaczyć na stronach op Twoje wpisy. Dla Ciebie również zdrówka - dbaj o swoje kolano i nie tylko 😁. Pozdrawiam
08 marca 2024 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Dlatego zdążyłem jeszcze edytować posta:smiech2:

08 marca 2024 13:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 udanego świętowania 
Ja dzisiaj już byłam po jaja Jumbo, na kijkach , teraz na kaffke 
09 marca 2024 07:31 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w sobote 
ale szybko czas leci , nie obejrze sie a tu znow weekend
dzisiaj zapalnowane pranie i prasowanie 
milego dzionka wam 
09 marca 2024 07:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ostatnia sobota w pracy przed urlopem  pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dobrego dnia