Dobranocki 11

23 lutego 2026 23:59
Spokojnej nocy i kolorowych snów 
25 lutego 2026 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Powiem tak,padnięta jestem. Ponad 3 godziny szwendałam się tu i tam. Nad Renem ludzi pełno,w centrum wszystkie miejsca w kawiarnianych ogródkach zajęte. Temperatura podskoczyła do 25! st. Nie dziwota,że zmęczona jestem . No i niestety moje oczy zaczynają już łzawić. Próbowałam już różnych kropli,tabletek na alergię,tych na receptę i bez,i nic. Taka chyba oczu mych uroda 
Dobrej nocy Wam życzę 
25 lutego 2026 21:04 / 3 osobom podoba się ten post
Dobranoc też już jestem zmęczona bo byłam z pdp na spacerze ok.godzinki, była ładna pogoda ale zmęczyło mnie pchanie wózka i ok.75kg.wagi.
25 marca 2026 22:40 / 1 osobie podoba się ten post
Dobranoc kochani
27 marca 2026 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
Kolacja byla dziś póżno , teraz odrabiam zaległości odnośnie newsów wszelakich. Jednak szczegółów przed snem sobie oszczędzę. 
Wam dobrej nocy życzę 
27 marca 2026 22:21 / 2 osobom podoba się ten post
Dobranoc 
28 marca 2026 21:57 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś zrobiłam sernik, który planowałam na wczoraj . I tak miało być , bo mi zaswitało, aby zrobić Boden ( słowo po polsku mi uciekło jak bum bum) - z kakaowego ciasta biszkoptowego z wiórkami kokosowymi i jest REWELACYJNE. A jutro będzie jeszcze lepsze.
Dobranoc :)
28 marca 2026 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
bo dziś krócej śpimy. Nie zapomnijcie przestawić zegarków  bo się spóźnicie na Teleranek 
28 marca 2026 22:21
nincia

:dobranoc: bo dziś krócej śpimy. Nie zapomnijcie przestawić zegarków  bo się spóźnicie na Teleranek :zaskoczenie1:

A na jakim programie grają? Nie gubię się w iluzji własnych uprzedzeń bo ich nie posiadam - chętnie obejrzę :)
12 maja 2026 22:40
Spokojnej nocy. 
12 maja 2026 22:48
tina 100%

Dziś zrobiłam sernik, który planowałam na wczoraj . I tak miało być , bo mi zaswitało, aby zrobić Boden ( słowo po polsku mi uciekło jak bum bum) - z kakaowego ciasta biszkoptowego z wiórkami kokosowymi i jest REWELACYJNE. A jutro będzie jeszcze lepsze.
Dobranoc :)

Ja tam każdy sernik zjem ze smakiem. Lubię robić duży biszkopt w blaszce. Po wystudzeniu przekrajam na pół, robię bitą śmietanę, nakładam w środku, na to owoce, przykrywam, po wierzchu też smaruję bitą, posypuję wiórkami i kawałkami czekolady. Proste i dobre.  Druga wersja jest z bitą śmietaną, zmieszaną z kawałkami galaretki. Ciasto nie ma nazwy, ale dobrze smakuje.