Zakupy

05 lutego 2014 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

ojej !!! a czemu w aptece kupujesz ´???

Ja kupuje w Penny lub edece - cena    niecale 1€. biore 3 tablteki musujace na raz i mi pomaga!  a mam skurcze lydek, stop , i troche w dloniach .

napisz mi sklad tych swoich za 12€ , bitte

Magnesium 365 mg ( firma Biolectra) zawiera magnesiumcarbonaat i magnesiumoxid czyli sam magnez. A kupiłam z głupoty, bo się rozglądałam za gazetką a Pani spytała czego sobie życzę to sobie przypomniałam o magnezie :) :) :) 
05 lutego 2014 10:06
Z Doppelherz za jakieś 3,5 euro magnez z witaminami B6, B12 i kwas foliowy.
A chyba jest różnica w przyswajaniu różnych magnezów. Ktoś mi to kiedyś tłumaczył. Moja siostra kupuje magnez tylko w aptece.
05 lutego 2014 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
A ja chciałam koniecznie musujący :) Zawsze brałam z edeki ale mój doktorek mi właśnie powiedział, że ten z apteki lepszy i zasługuję na odrobinę luksusu ;-):):)
05 lutego 2014 11:21
wichurra

I mówisz, że w Familii dobra jakość jest? Bo tak ciuszki ze supermarketu to bym nie była przekonana. 
No ale że mam ten sklep niedaleko, to i się rozejrzę:) 

I jak tam -kupiłaś cos fajnego?
05 lutego 2014 13:02
No właśnie nie, bo niestety nic w promocji nie było. Ale rzeczywiście ciuszki mają tam dobre gatunkowo i można wybrać fajne wzorki. Ceny kształtowały się w przedziale 6-10 euro. Zależy, czy to dwupak podkoszulek był, czy trzypak śpioszków. To w sumie chyba i tak nie jest drogo, no ale poczekam może na promocje.
05 lutego 2014 13:10
kasia63

Dobra:) Dzis nawet oglądałam co pokupowały,piękne rzeczy,bawełna inna zupełnie niz u nas ,nie taka gówniana na 1 pranie:)Wykończenie też jak trzeba .Te z supermarketów ciuchy ,nie tylko dla dzieci to w ogole nie sa szyte w D,tylko w krajach azjatyckich-szajs!Zajrzyj do sklepu -sam sie przekonasz:)

Kasiu, teraz wszystko jest szyte w Azji. Raczej nie znajdziesz firmy, która ma szwalnie w Europie :/.
05 lutego 2014 13:15
Aha - dodam, że przejrzałam właśnie też gazetkę z Famili i były w niej przeceny ciuchów, a ciuszków dla dzieci nie było. Myślę więc, że jak będą przecenione to umieszczą to w gazetce i wtedy dopiero pójdę. Bo tak to zawsze kupię coś, czego nie planowałam. Tym razem chipsy. Ale je uwielbiam, a u nas w Polsce już ich nie ma. Chio Tortillas Nacho Cheese jakby ktoś ciekawy był:)
05 lutego 2014 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Trzeba sprawdzać,ile jest tego magnezu tzn. jaki procent zalecanej dawki dziennej zawiera jedna tabletka.ja kupuje zawsze w Polsce w aptece ,prosze o najkorzystniejszą opcje cenową.... dla klienta... .ostatnio kupiłam w promocji 100tabl.za niecałe 5 zł,ale jedna tabletka pokrywa tylko w 20% dzienne zapotrzebowanie organizmu na magnez.....no ale jak ktoś chce pławic sie w luksusie... haha
05 lutego 2014 13:32
Mnie w aptece polecono Chela-Mag B6. Podobno ma skład, który powoduje najlepsze przyswajanie magnezu, ale ja ogólnie z suplementami nie jestem za pan brat ;).
05 lutego 2014 16:22
Cali

Kasiu, teraz wszystko jest szyte w Azji. Raczej nie znajdziesz firmy, która ma szwalnie w Europie :/.

A nieprawda:)Ja akurat na to uczulona i zawsze oglądam metki jak coś tutaj kupuję,w PL zresztą też:)Nie wszystko jest z Azji,wiele ciuchów jest szytych w D.Wiadomo to co jest np.w KIK czy NKD TO 90% nie jest niemieckie ,Chiny i Bangladesz najczęsciej ,ale w FAMILII  są rzeczy niemieckie.Nawet w ALDI czy LIDLu.
09 lutego 2014 22:16 / 2 osobom podoba się ten post
Ale Ty taką juz masz,ale cvzerwoną...Hmmmmmmmm,a na alegro szukałaś?
09 lutego 2014 22:17
Oj nie doczytałam ,że szukałaś
W sklepach z akcesoriami rockowymi szukaj:)
09 lutego 2014 22:25
Cali

Mnie w aptece polecono Chela-Mag B6. Podobno ma skład, który powoduje najlepsze przyswajanie magnezu, ale ja ogólnie z suplementami nie jestem za pan brat ;).

Ten jest dobry,to magnez w postaci chelatu.Chelaty i cytryniany są najlepiej przyswajalnymi postaciami magnezu.Reszta w dużej ilości po prostu "przelatuje"przez  organizm.
09 lutego 2014 22:31
300 E ZA SKÓRZANA NOWA KURTKE,TO ZA DROGO???????????????????????????????????????????????Noż wzjeła i zdureła bab jedna:;D;D;D;D;D;DD;

Teraz poważnie,cieżko Ci będzie znaleść taniej "NOWĄ":(  Zostją Ci szmateksy ,ale musisz mieć duzo szczęścia:)
09 lutego 2014 22:38 / 2 osobom podoba się ten post
Sklep  internetowy PROSPEED , tutaj masz linka ;  http://sklep.prospeed.pl/