Powitajki przy kawie 77

18 września 2024 07:21 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Maluda, pytaj się zawsze na początku zlecenia, kiedy i jak często zmieniać pościel. Wówczas w dzień zmieniasz i nie masz takiej wczorajszej sytuacji:-) 

Pytałam Lukę i powiedziała,że strony zmarłego męża mam nie zmieniać. Ona nie lubi jak usiądę na chwilę. 
18 września 2024 11:05 / 4 osobom podoba się ten post
Witam się w ostatni fzień na zleceniu.Zmienniczka przyjechała o 2,30 w nocy i miałam noc zarwaną. Ja wyjeżdżam dopiero ok 18,00 ,to prawie cały fzień jeszcze.Jestem już spakowana tylko jeszcze szczoteczka do zębów i pasta oraz ciuchy w ltótych chodzę po domu,na podróż xakładam inne  Miłego i spokojnego dnia wszystkim  Cieszę się już na wyjazd  choć pewnie tu wrócę bo nie jest tak źle  
18 września 2024 11:10 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Pytałam Lukę i powiedziała,że strony zmarłego męża mam nie zmieniać. Ona nie lubi jak usiądę na chwilę. 

Maluda współczuję ci że tak cię gonią do roboty przecież ty nie jesteś robotem. Pewnie nie było tam jeszcze opiekunki. Na takiej szteli to długo się nie wytrzyma psychicznie i fizycznie ale mam nadzieję że się poprawi,początki zawsze są trudne  Trzymaj się Maluda  🥺
18 września 2024 11:49 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Cóż,zdarzają się pdp którzy lubią spokój i jak nikt nie kręci się przy nich,ale większość to tacy,którzy lubią nas mieć "na oku",kiedy jesteśmy na każde ich zawołanie i kiedy wszystko kręci się wg ich widzimisię. Tym drugim najlepiej schodzić z pola widzenia,jak nas nie widzą,to sami sobie radzą 
Dzien dobry w piękne,słoneczne przedpołudnie. Niestety ,wolnego nie mam,tylko po południu kilka godzin. Córka ma umówione kilka terminów,bank,doradca finansowy,musi się do nich przygotować ,no i mamy zabrać ze sobą nie może . Dobre i 3-4 godziny. Dłużej zostać nie może,jutro po śniadaniu wraca do domu.
Ale mam wolną rękę,jeśli chodzi o wspólne spędzanie czasu z pdp. Jeśli będzie mi się chciało,to mogę z pdp jeździć dokąd będziemy miały ochotę,Kolonia,Bonn czy inne okolice. Nawet możemy sobie gdzie przenocować w hotelu. Tylko że z noclegiem to cała wyprawa,seniorka potrzebuje sporego wyposażenia  a ja popychając wózek,obie ręce mam zajęte . Na jakąś całodniową wyprawę na pewno się wybierzemy. A jak pogoda pozwoli,to pewnie na więcej niż jedną . Zabierzemy ze sobą Barbarę ,będzie można gadać na zmianę .
Spokojnego,przyjemnego dnia wszystkim życzę 
18 września 2024 11:50 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Maluda współczuję ci że tak cię gonią do roboty przecież ty nie jesteś robotem. Pewnie nie było tam jeszcze opiekunki. Na takiej szteli to długo się nie wytrzyma psychicznie i fizycznie ale mam nadzieję że się poprawi,początki zawsze są trudne :-( Trzymaj się Maluda  🥺

Nincia,bezpiecznej drogi do domku i przyjemnego urlopu 
18 września 2024 12:42 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w  środę milego popołudnia 
18 września 2024 13:02 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Maluda współczuję ci że tak cię gonią do roboty przecież ty nie jesteś robotem. Pewnie nie było tam jeszcze opiekunki. Na takiej szteli to długo się nie wytrzyma psychicznie i fizycznie ale mam nadzieję że się poprawi,początki zawsze są trudne :-( Trzymaj się Maluda  🥺

Dziękuję nincia, wytrzymam, będę tu tylko dwa tygodnie a potem wraca poprzedniczka. 
18 września 2024 14:18 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  pozdrawiam opiekunkowo i życzę miłego popołudnia 
19 września 2024 05:22 / 3 osobom podoba się ten post
19 września 2024 09:41 / 3 osobom podoba się ten post
Cześć kochani.. ja dzisiaj się dogrzać nie mogę.. śniadanie zjedzone, herbata wypita, skarpetki naciagniete a mi dalej zimno... coś szybko to lato się skończyło :(
19 września 2024 10:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pogodne,ciepłe i słoneczne. Niebo,podobnie jak wczoraj,błękitne jak w środku lata i ☀️grzeje jak w lipcu. Ach,jak przyjemnie . Trzeba się nacieszyć bo w przyszłym tygodniu pogoda ma się zmienić . Tutaj w domu nie zmarznę,na ogrzewaniu się nie oszczędza ,dzisiaj dostarczą ogromną ilość oleju do ogrzewania. Zamawiają zawsze z dużym zapasem,zbiornik ma być pełny,żeby nie martwić się pod koniec zimy . Nie mam jeszcze planów na dzisiaj,zobaczymy co dzień przyniesie. Na pauzie spotkam się tylko z Barbarą,zaprosiła mnie do siebie,posiedzimy przy kawce na balkonie. A po za tym,zapowiada się zwyczajny dzień.
Spokojnego,przyjemnego czwartku życzę 
19 września 2024 13:51 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  życzę miłego popołudnia 
19 września 2024 15:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłego popoludnia wszystkim 
19 września 2024 18:49 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wieczorową porą już z pieleszy domowych.Podróż miałam szybką i sprawną chociaż z dwoma przesiadkami,towarzystwo sympatyczne.Wyjechałam o 18,30 i na miejscu byłam o 6,10 szybciutko  Zostało zmęczenie .Dziś mam dzień piżamowy  Spokojnego wieczoru wszystkim i dziękuję wszystkim za życzenie spokojnej podróży teraz już mogę bo dotarłam szczęśliwie cała i zdrowa   
19 września 2024 21:07
nincia

Witam wieczorową porą już z pieleszy domowych.Podróż miałam szybką i sprawną chociaż z dwoma przesiadkami,towarzystwo sympatyczne.Wyjechałam o 18,30 i na miejscu byłam o 6,10 szybciutko :radosc: Zostało zmęczenie .Dziś mam dzień piżamowy :lol3: Spokojnego wieczoru wszystkim i dziękuję wszystkim za życzenie spokojnej podróży teraz już mogę bo dotarłam szczęśliwie cała i zdrowa :radosc1:  :hejka:

Witaj. Powiedz, z jakim przewoźnikiem jechalaś😀