Powitajki przy kawie 78

01 kwietnia 2025 15:12 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ale fajnie,Ty zdążysz swoją trzynastkę wydać,a ja jeszcze nawet jej nie dostanę . Muszę poczekać ,chyba do 19 czy 20 kwietnia :-).
A jak to z tymi  trzynastkami,wszyscy dostają po równo,czy od wysokości emerytury zależy?

He he he trzynastkę płacą tylko do 15 tego po tym terminie ulega deprecjacji  
01 kwietnia 2025 15:19 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

He he he trzynastkę płacą tylko do 15 tego po tym terminie ulega deprecjacji  :yahoo::yahoo:

Gusia PRIMA APRILIS 
01 kwietnia 2025 15:21 / 3 osobom podoba się ten post
Kiedyś dawno temu zrobiłam w prima aprilis taki wpis na forum ,że zawrzało jak w garncu 
 To chyba tylko Tina pamięta .
01 kwietnia 2025 16:07 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Kiedyś dawno temu zrobiłam w prima aprilis taki wpis na forum ,że zawrzało jak w garncu 

Pamiętam :) Nikt tego nie przebił i długo nie przebije  Poszukam w czeluściach, może znajdę :)

No i dzień dobry wam . 
01 kwietnia 2025 16:12 / 4 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Ładny obraz, wygląda na wiekowy. Za czasów moich rodziców mieliśmy podobne w domu.

Oryginał to obraz Rafaela, a ten to kopia, albo rekonstrukcja kopii. Czy wiekowej, czy nie - nie wiadomo. Teraz starocie modne - wszędzie mnóstwo fałszywek krąży w sprzedazy. Czy to o obrazy , czy o biżu, czy jakies srebrne zastawy. Naprawdę trzeba się dobrze znac aby nie wyrzucic kasy w błoto. A swego czasu owszem- kopie bądz rekonstrukcje obrazow Rafaela często wisialy w domach. U nas gdzies jest jeszcze Madonna Sykstynska. 
01 kwietnia 2025 16:26 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mam  " Z dzisiejszej prasy-data jak data-wyczytałam w Regionazeitung Westdeutsche,że na wniosek Min.Finansów Herr Wolfganga Schouble zostaną dodrukowane banknoty w nominale 10 OJRO,które posłużą tylko i wyłącznie na wypłatę wynagrodzenia dla BETREUER/IN.Na awersie banknotu jest zdjęcie VORDERTIEL von OPA a na rewersie HINTRETEIL von Oma tym oto sposobem mają ułatwic pracę ZOOL-om w wyłapywaniu pracownic na czarno,ktore będą miały tylko normalne banknoty."

01 kwietnia 2025 16:52 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mam :lol3: " Z dzisiejszej prasy-data jak data-wyczytałam w Regionazeitung Westdeutsche,że na wniosek Min.Finansów Herr Wolfganga Schouble zostaną dodrukowane banknoty w nominale 10 OJRO,które posłużą tylko i wyłącznie na wypłatę wynagrodzenia dla BETREUER/IN.Na awersie banknotu jest zdjęcie VORDERTIEL von OPA a na rewersie HINTRETEIL von Oma tym oto sposobem mają ułatwic pracę ZOOL-om w wyłapywaniu pracownic na czarno,ktore będą miały tylko normalne banknoty."

O tym zapomniałam , myślałam o obywatelstwie niemieckim po 10 latach pracy jako opiekunka . Nawet powołałam się na Eryke S .
Ja pierniczę, było wesoło .
Dzięki , że mi przypomniałaś.
01 kwietnia 2025 16:58 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

O tym zapomniałam , myślałam o obywatelstwie niemieckim po 10 latach pracy jako opiekunka . Nawet powołałam się na Eryke S .
Dzięki , że mi przypomniałaś.:serce:

Ten bardziej mi utkwil w pamięci bo sie dalysmy nabrac prawie wszystkie. A nasza kolezanka odpisala i zapytala czy to nie chore króliki te Niemce  
Ten drugi tez gdzies był ale nie w tym samym wątku. 
01 kwietnia 2025 17:00 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ten bardziej mi utkwil w pamięci bo sie dalysmy nabrac prawie wszystkie. A nasza kolezanka odpisala i zapytala czy to nie chore króliki te Niemce :lol3: 
Ten drugi tez gdzies był ale nie w tym samym wątku. 

A ta nasza koleżanka to ma humor myślę , że jej nie opuści .
01 kwietnia 2025 17:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gusia PRIMA APRILIS :-):-):-)

Udał Ci się żart . Ciągle tyle zmian w tych emeryturach,że skłonna byłam uwierzyć 
01 kwietnia 2025 17:02 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Udał Ci się żart :-). Ciągle tyle zmian w tych emeryturach,że skłonna byłam uwierzyć :smiech3:

Lubię żarty bezbolesne 
01 kwietnia 2025 17:05 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Lubię żarty bezbolesne :-)

I całe szczęście,jakby ten się prawdą okazał ,to trochę by zabolało 
01 kwietnia 2025 17:06 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mam :lol3: " Z dzisiejszej prasy-data jak data-wyczytałam w Regionazeitung Westdeutsche,że na wniosek Min.Finansów Herr Wolfganga Schouble zostaną dodrukowane banknoty w nominale 10 OJRO,które posłużą tylko i wyłącznie na wypłatę wynagrodzenia dla BETREUER/IN.Na awersie banknotu jest zdjęcie VORDERTIEL von OPA a na rewersie HINTRETEIL von Oma tym oto sposobem mają ułatwic pracę ZOOL-om w wyłapywaniu pracownic na czarno,ktore będą miały tylko normalne banknoty."

O matko i córko ,aż się popołudniową herbatą zachłysnęłam 
01 kwietnia 2025 17:21 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzięki , że mi przypomniałaś.:serce:

Ten też mam - pod twoim wpisem był wpis jednej z forumowiczek, że wiele opiekunek pewnie i tak do związku wypędzonych nie wstąpi 
"Frau Erika Steinbach zaproponowała rozważenie możliwości przyjęcia opiekunek z ponad 10-letnim stażem w poczet członkow Stoważyszenia Wypędzonych.Zostając członkiem nabywa sie prawa w trybie natychmiastowym do pobierania zasiłku socjalnego dla bezrobotnych,Witwe-rente i na starość opiekunkę pod warunkiem,że Polkę.Tym samym zlikwiduje się nadwyżkę budżetową.W razie nie przyjęcia propozycji nadwyżka będzie przekazana na Cypr." 

01 kwietnia 2025 17:50 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ten też mam - pod twoim wpisem był wpis jednej z forumowiczek, że wiele opiekunek pewnie i tak do związku wypędzonych nie wstąpi :lol2:
"Frau Erika Steinbach zaproponowała rozważenie możliwości przyjęcia opiekunek z ponad 10-letnim stażem w poczet członkow Stoważyszenia Wypędzonych.Zostając członkiem nabywa sie prawa w trybie natychmiastowym do pobierania zasiłku socjalnego dla bezrobotnych,Witwe-rente i na starość opiekunkę pod warunkiem,że Polkę.Tym samym zlikwiduje się nadwyżkę budżetową.W razie nie przyjęcia propozycji nadwyżka będzie przekazana na Cypr." 

Dzięki . Erinnerungen .....