Ale fajnie,Ty zdążysz swoją trzynastkę wydać,a ja jeszcze nawet jej nie dostanę . Muszę poczekać ,chyba do 19 czy 20 kwietnia :-).
A jak to z tymi trzynastkami,wszyscy dostają po równo,czy od wysokości emerytury zależy?

Ale fajnie,Ty zdążysz swoją trzynastkę wydać,a ja jeszcze nawet jej nie dostanę . Muszę poczekać ,chyba do 19 czy 20 kwietnia :-).
A jak to z tymi trzynastkami,wszyscy dostają po równo,czy od wysokości emerytury zależy?
He he he trzynastkę płacą tylko do 15 tego po tym terminie ulega deprecjacji :yahoo::yahoo:
Kiedyś dawno temu zrobiłam w prima aprilis taki wpis na forum ,że zawrzało jak w garncu
To chyba tylko Tina pamięta .
Ładny obraz, wygląda na wiekowy. Za czasów moich rodziców mieliśmy podobne w domu.
Kiedyś dawno temu zrobiłam w prima aprilis taki wpis na forum ,że zawrzało jak w garncu
To chyba tylko Tina pamięta .
Mam :lol3: " Z dzisiejszej prasy-data jak data-wyczytałam w Regionazeitung Westdeutsche,że na wniosek Min.Finansów Herr Wolfganga Schouble zostaną dodrukowane banknoty w nominale 10 OJRO,które posłużą tylko i wyłącznie na wypłatę wynagrodzenia dla BETREUER/IN.Na awersie banknotu jest zdjęcie VORDERTIEL von OPA a na rewersie HINTRETEIL von Oma tym oto sposobem mają ułatwic pracę ZOOL-om w wyłapywaniu pracownic na czarno,ktore będą miały tylko normalne banknoty."
O tym zapomniałam , myślałam o obywatelstwie niemieckim po 10 latach pracy jako opiekunka . Nawet powołałam się na Eryke S .
Ja pierniczę, było wesoło .
Dzięki , że mi przypomniałaś.:serce:
Ten bardziej mi utkwil w pamięci bo sie dalysmy nabrac prawie wszystkie. A nasza kolezanka odpisala i zapytala czy to nie chore króliki te Niemce :lol3:
Ten drugi tez gdzies był ale nie w tym samym wątku.
Gusia PRIMA APRILIS :-):-):-)
Udał Ci się żart :-). Ciągle tyle zmian w tych emeryturach,że skłonna byłam uwierzyć :smiech3:
Lubię żarty bezbolesne :-)
Mam :lol3: " Z dzisiejszej prasy-data jak data-wyczytałam w Regionazeitung Westdeutsche,że na wniosek Min.Finansów Herr Wolfganga Schouble zostaną dodrukowane banknoty w nominale 10 OJRO,które posłużą tylko i wyłącznie na wypłatę wynagrodzenia dla BETREUER/IN.Na awersie banknotu jest zdjęcie VORDERTIEL von OPA a na rewersie HINTRETEIL von Oma tym oto sposobem mają ułatwic pracę ZOOL-om w wyłapywaniu pracownic na czarno,ktore będą miały tylko normalne banknoty."
O tym zapomniałam , myślałam o obywatelstwie niemieckim po 10 latach pracy jako opiekunka . Nawet powołałam się na Eryke S .
Ja pierniczę, było wesoło .
Dzięki , że mi przypomniałaś.:serce:
Ten też mam - pod twoim wpisem był wpis jednej z forumowiczek, że wiele opiekunek pewnie i tak do związku wypędzonych nie wstąpi :lol2:
"Frau Erika Steinbach zaproponowała rozważenie możliwości przyjęcia opiekunek z ponad 10-letnim stażem w poczet członkow Stoważyszenia Wypędzonych.Zostając członkiem nabywa sie prawa w trybie natychmiastowym do pobierania zasiłku socjalnego dla bezrobotnych,Witwe-rente i na starość opiekunkę pod warunkiem,że Polkę.Tym samym zlikwiduje się nadwyżkę budżetową.W razie nie przyjęcia propozycji nadwyżka będzie przekazana na Cypr."