Powitajki przy kawie 80

22 lutego 2026 07:00 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Deszcz dzwoni o szyby. Tak było wczoraj przez cały dzień i tak ma być włącznie do środy. Dopiero od czwartku ocieplenie i bez opadów. Mamy wsztstko więc będzie siedzenie w domu ewentualnie napiszę do synowej i.mi zrobi zakupy. Nie będę dźwigać z przeszło km ciężkich toreb. 
Dziś dzień jak co dzień więc tylko data w kalendarzu się zmienia. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
22 lutego 2026 07:30 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Tina nie jestemaź tak poważna .Może piszę z dystansem bo nie wiem jak kto odbierze moje wypowiedzi ,lepiej nikogo nie urażać .Kapcie to moja historia wi3c mogę się śmiać do woli choć na początku wolałam się upewnić,czy czasami się nie rozlecą.Teraz dziwię się poprzedniczce że ona ich nie prała tylko suszyła i mnie też tak kazała robić:lol1:. Jednak po kilkunastu suszarniach nie pachniały zbyt ładnie i chciałam coś z tym zrobić.Przecież nie będę ręcznie prać,ja nie pralnia chemiczna:smiech2: Po waszych podpowiedziach zaryzykowałam i teraz są jak nowe ze sklepu.:hihi:

Nincia,Tina zauważyła że Ty właśnie nie bierzesz wszystkiego na poważnie ,tylko z dystansem. Lubię czytać Twoje posty. Jest w Tobie tyle radości,potrafisz się cieszyć małymi rzeczami.Tak trzymaj 👍.
I dzień dobry  przy porannej kawie. Jeszcze pół godzinki,zanim zacznie się dzień pracy. Tej dzisiaj ,oprócz przygotowania śniadania i kolacji,to nie będzie praktycznie żadnej,chyba że coś znajdę i nie do końca będę dzień święty święcić. Ale to tylko wtedy,gdy naprawdę nuda mnie dopadnie. Odmianą wyjazd do restauracji na obiad. Mleczko zamilkła,albo Internetu nie ma,albo rozkminia pracę w Szwajcarii .
Fajnego czasu,gdziekolwiek jesteś .
Spokojnej,przyjemnej niedzieli wszystkim życzę 
22 lutego 2026 07:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry :chaplin: Deszcz dzwoni o szyby. Tak było wczoraj przez cały dzień i tak ma być włącznie do środy. Dopiero od czwartku ocieplenie i bez opadów. Mamy wsztstko więc będzie siedzenie w domu ewentualnie napiszę do synowej i.mi zrobi zakupy. Nie będę dźwigać z przeszło km ciężkich toreb. 
Dziś dzień jak co dzień więc tylko data w kalendarzu się zmienia. 
Dobrego dnia opiekunowo. 

Dusiu,tym dzwoniacym o szyby deszczem,przypomniałaś mi czasy liceum. Zakochana byłam w poetach Młodej Polski. Staff i jego "Deszcz jesienny",Leśmian z "Malinowym chruśniakiem", to moje ulubione. Jeszcze nie znam daty,ale w tym roku planowane jest spotkanie klasowe,50 lat po maturze. Wyobrażacie sobie ,50 lat!!!. Starowinka ze mnie. Dobrze,że starszymi od siebie się opiekuję to i młodo się czuję
22 lutego 2026 08:28 / 3 osobom podoba się ten post
Tak sobie patrzę w kalendarz a tu za 5 tygodni Niedziela Palmowa i zmiana czasu będzie a za 6 będziemy siadać do śniadania Wielkanocnego a dopiero co było Boże Narodzenie i sylwester. 
22 lutego 2026 09:00 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w deszczową niedzielę. Śnieg już prawie ztopniał,jeszcze tylko gdzie nie gdzie jest. Pada deszcz ale jest na plusie ok.6°. Poszło by się już na spacerek ale po kałużach chodzić i jeszcze z parasolem to mi się nie uśmiecha. Pewnie następną pauzę przesiedzę w domu . Każda pora roku ma swoje wady i zalety a to jeszcze luty. "Luty obuj buty".Czekamy na słoneczko wtedy wszystko wysuszy i będzie wokoło ładnie , zielono.  Tęsknię już za wiosną ale jeszcze w marcu jak w garncu .Miłego dzionka wszystkim, ja już skończyłam śniadanie a pdp jeszcze dziamdzia pomalutku.  obowiązki wzywaj.
22 lutego 2026 09:02 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nincia,Tina zauważyła że Ty właśnie nie bierzesz wszystkiego na poważnie ,tylko z dystansem. Lubię czytać Twoje posty. Jest w Tobie tyle radości,potrafisz się cieszyć małymi rzeczami:aniolki:.Tak trzymaj 👍.
I dzień dobry  przy porannej kawie. Jeszcze pół godzinki,zanim zacznie się dzień pracy. Tej dzisiaj ,oprócz przygotowania śniadania i kolacji,to nie będzie praktycznie żadnej,chyba że coś znajdę i nie do końca będę dzień święty święcić. Ale to tylko wtedy,gdy naprawdę nuda mnie dopadnie. Odmianą wyjazd do restauracji na obiad. Mleczko zamilkła,albo Internetu nie ma,albo rozkminia pracę w Szwajcarii :-).
Fajnego czasu,gdziekolwiek jesteś .
Spokojnej,przyjemnej niedzieli wszystkim życzę :angel3:

Dziękuję Husky podniosłaś mnie na duchu bo myślałam że że mnie yrochę taki gamoń Też lubię czytać twoje i Tiny posty. 
22 lutego 2026 09:04 / 3 osobom podoba się ten post
Dlaczego wyszło mi co inne niż Gusia jakieś Husky ach ten smartek 
22 lutego 2026 09:33 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Dlaczego wyszło mi co inne niż Gusia jakieś Husky ach ten smartek :bije2:

Nieszkodzi,husky to piękne psy . I nie wiem czy wszystkie,ale najczęściej mają niebieskie oczy. Tak jak i ja
22 lutego 2026 13:12 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w deszczowa niedzielę spokojnego i miłego popołudnia wszystkim 
23 lutego 2026 07:01 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego poniedziałku życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
23 lutego 2026 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,nowy tydzień czas start. Oczywiście od kawusi zaczynamy. Niedziela za nami i bardzo dobrze,będziemy mniej siedzieć a więcej się ruszać . Idzie wiosna,prognozy szaleją,od środy zapowiadają znaczny wzrost temperatury. Oby wyszło nam to na zdrowie. Senior ma dzisiaj dzień wyjazdowy,jak Go znam,już pod prysznicem stoi. Sprężam się więc i do pracy. Dobrego,spokojnego poniedziałku życzę 
23 lutego 2026 07:35 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie poniedziałkowo.Pogoda nadal angielska,ale wolę taką niż zimno i mróz.Przedemną baardzo pracowity dzień.No to narka 
23 lutego 2026 07:37 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam serdecznie poniedziałkowo.Pogoda nadal angielska,ale wolę taką niż zimno i mróz.Przedemną baardzo pracowity dzień.No to narka :pije kawe2::nerwowa1::najlepszego2:

Jakieś zadania specjalne?
Oby nie za bardzo wysiłkowe bo odcierpisz 
23 lutego 2026 07:38 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jakieś zadania specjalne?
Oby nie za bardzo wysiłkowe bo odcierpisz :-(

Tak,Senior juz mi wczoraj zapowiedział,co muszę dzisiaj zrobić 
23 lutego 2026 07:42 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Tak,Senior juz mi wczoraj zapowiedział,co muszę dzisiaj zrobić :zaskoczenie1:

Wow,ale jak muß to muß,trzymaj się