Powitajki przy kawie 80

01 listopada 2025 13:33 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry opiekunkowa.Ja jeszcze w domu.W czwartek pojechaliśmy na groby naszych bliskich,posprzątać,wcześniej zajrzeliśmy do lasu na grzybki ale rewelacji nie było. Na obiad wczoraj schabowe z kani musiały być.i i trochę się ususzyło w suszarce. Dziś więc siedzimy w domu bo groby bliskich mamy ok.170km. Dziś jest ładna słoneczna pogoda. Można się przejść na spacer.Wszystkim życzę spokojnego dnia. 

Ninciu czytałaś , Kilka poleca swoje miejsce pracy ? Może zamiast wracać do swojej poprzedniej pdp  , tam byś się wybrała .  W okolicy. 
01 listopada 2025 16:59 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Odnośnie mojej pdp to było fajnie na początku ale niestety demencja postępuje. Teraz robi się coraz gorzej,chodzi za opiekunką cały czas nie może usiedzieć na miejscu,jak gdzieś zniknie opiekunka to zaraz jest wołanie.Agresywna nie jest ale to łażenue za opiekunką jest męczące.Nocki też już są często nie przespane bo ona nie śpi tylko chodzi.Widzimy że rodzina wymiguje się od podawania leków .Jak nie będzie współpracy z rodziną to niestety my już tam nie wrócimy. Dlatego pytałam kto może wypisać takie leki bo córka mówi że lekarz zalecił spacery i to ma wystarczyć a my dwa razy dziennie idziemy z nią na spacer i nic to nie pomaga.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi co powinno się zrobić w takich sytuacjach

Wy jako osoby z prawnego punktu widzenia postronne i tak z tym nic nie zrobicie. Rodzina musi się do lekarza zwrócić. Czy to otwarcie zrobiła nie piszesz. Wasza podopieczna już traci orientacje czasowo-przestrzenna. Ma stany lękowe , dlatego wola jak jest sama i chodzi za wami. Z mojego punktu widzenia jest niepojęte, żeby nie dostrzec że podopieczna cierpi, ale różni są ludzie. Może jej rodzina tego nie pojmuje, nie próbuje się wczuć w jej stan.Czy argumentacja że pdp źle się czuje w obecnym stanie poskutkuje? Nie wiadomo, ale próbujcie. Jesli się dadzą przekonać, reszta w rękach lekarzy.
02 listopada 2025 05:02 / 5 osobom podoba się ten post
Witam we wtorek 2 listopada-Zaduszki.Dzisiaj na szczęście spało mi się dobrze.Już miałam obawy,że nie dokończę oglądania filmu,bo przysnęłam na chwilę. Dałam radę.Film z kategorii dramatów,oparty na faktach. A teraz lecę na kawę a Wam życzę spokojnego dnia. 
02 listopada 2025 05:21 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Jakoś dzis od 4.20 nie mogę usnąć, a wstałam tylko do toaletyNo ale trudno przywitam sie z wami szybciej . Miłej niedzieli życzę wszystkim spokojnej szybko mijającej dla pracujących uśmiechniętej dla wszystkich 
02 listopada 2025 06:16 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam we wtorek 2 listopada-Zaduszki.Dzisiaj na szczęście spało mi się dobrze.Już miałam obawy,że nie dokończę oglądania filmu,bo przysnęłam na chwilę. Dałam radę.Film z kategorii dramatów,oparty na faktach. A teraz lecę na kawę:pije kawe2: a Wam życzę spokojnego dnia. 

Dziś jest niedziela 😁😜
02 listopada 2025 06:19 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziś jest niedziela 😁😜

Rany Julek,to skąd ja ten wtorek wzięłam 
02 listopada 2025 06:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielę.  Dziś dzień świąteczny ale dla nas codziennie to samo. Przede mną jeszcze 6 niedziel. 🤫 
Wczoraj tutaj tak padało, że aura pasowała do dnia. ☔☔☔ Ciekawa jestem jaka dziś pogoda nastanie. Może uda się pójść na spacer. 
Wszystkim życzę dobrego i spokojnego dnia.☕

Edit. Leje jak z cebra ☔😥

02 listopada 2025 07:44 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Oby dzisiaj było lepiej z pogodą , wczy wyszłam na spacert , ale w kurtce deszczowej . 
Dusiu wczoraj to był dzień na futra  i kożuchy . 
Miłego dnia 🤗 
02 listopada 2025 09:37 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Oby dzisiaj było lepiej z pogodą , wczy wyszłam na spacert , ale w kurtce deszczowej . 
Dusiu wczoraj to był dzień na futra  i kożuchy . 
Miłego dnia 🤗 

Wolę chłodniejszy dzień bo ubiorę czapkę niż strugi deszczu . 😁
02 listopada 2025 10:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
Zbliża się ten szczęśliwy dzień 
Dziś sobie śpiewam,,ta ostatnia niedziela..."
Trochę ich tu było, nie to żebym miała wiele powodów do narzekania, ale cieszę się że już kończę turnus
Życzę wszystkim przyjemnej niedzieli, a pracującym żeby jak najszybciej też mogli sobie pośpiewać....
02 listopada 2025 12:38 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo.U nas jest b.  ładny dzień ciepło i słonecznie. Wszystkim życzę spokojnego dnia.Kiki zlecenie jest interesujące bo ja z tych co można na zewnątrz a czasami w pokoju gdy mróz. Termin mi nie pasuje za bardzo bo ja chciałabym na święta być w domu z rodziną.Jednak należy to dobrze przemyśleć.
02 listopada 2025 14:11 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , zmęczona jestem na maxa, wróciłam do domu i muszę odpocząć . Dzień brzydki, deszczowo i ponuro. 
Wam dobrego dnia żecze i wspomnicie Luke . Brak tego człowieka na forum . Takie życie .
Nie znasz dnia ani godziny sprawdza się w 100 % . 
02 listopada 2025 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Witam we wtorek 2 listopada-Zaduszki.Dzisiaj na szczęście spało mi się dobrze.Już miałam obawy,że nie dokończę oglądania filmu,bo przysnęłam na chwilę. Dałam radę.Film z kategorii dramatów,oparty na faktach. A teraz lecę na kawę:pije kawe2: a Wam życzę spokojnego dnia. 

Zakochana jesteś ? Czy szczęśliwa  ? W obu przypadkach czas się nie liczy 
02 listopada 2025 14:23 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zakochana jesteś ? Czy szczęśliwa  ? W obu przypadkach czas się nie liczy :bravo:

Ani to,ani to.Zaspana byłam. 
02 listopada 2025 14:39 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry , zmęczona jestem na maxa, wróciłam do domu i muszę odpocząć . Dzień brzydki, deszczowo i ponuro. 
Wam dobrego dnia żecze i wspomnicie Luke . Brak tego człowieka na forum . Takie życie .
Nie znasz dnia ani godziny sprawdza się w 100 % . 

Zapaliłam wczoraj Koledze lampeczkę pod krzyżem. 
Teraz spacerek , potem odsłuchań Luke wiadomości . Tyle się usmieliśmy zawsze . Ostatnie - odezwę się już z domu - i już się nie odezwał.