Powitajki przy kawie 80

30 października 2025 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie opiekunkowo :-)Moj dzień zaczynam od 6 h wolnego bardzo sie cieszę, bo nawet w tym tygodniu nie liczyłam na jakieś wolne ponieważ jutro jest Reformacjontag i wszystko pozamykane:yeah:Miłego czwartku życzę wszystkim .:przytula::bzy_bzy::najlepszego1:

Nie we wszystkich landach jest jutro wolne. Pallatyn nie czyli tu gdzie ja jestem. 
30 października 2025 09:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie we wszystkich landach jest jutro wolne. Pallatyn nie czyli tu gdzie ja jestem. 

U mnie chyba nie ma wolnego 🤔
Muszę to sprawdzić 
30 października 2025 09:59 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ze słonecznego Rosrath 
Nie wiem czy już pisałam ,ale mam najbardziej gadatliwą pdp ze wszystkich moim pdp 
Wczoraj już mówiłam mężowi, że jak wrócę i nie będę się odzywać ,to ma nie umawiać mi wizyty u psychiatry ,a jak będę gadała jak najęta, to ma mi nie przerywać 
Po 3 latach pracy z Józiem, od którego to słowa nie szło nawet kupić, teraz jestem w ciężkim szoku i jak to mówią Tak źle i tak niedobrze .
Mój poziom języka niemieckiego zdecydowanie poszybował w górę. 
Tracę cierpliwość do pflege ,które przychodzi jak chce i oczywiście nie ma kluczy ,czuję  się jak jakaś oddzwierna ,dzisiaj muszę tu jeszcze być i czekać na nich ,bo pdp ma mieć bandażowane obie nogi ,więc chce się dowiedzieć o której oni będą przychodzić do tego bandażowania .
Za dwie godziny obiad przywiozą i tak mi to zlecenie upływa na czekaniu i robieniu na drutach  .Najważniejsze ,że już dwa tygodnie minęły. 
Nie polecam jako zmienniczki pani Joaanny ,bo nie wiem czy ma ADHD czy inną przypadłość, bo dowiedziałam się wczoraj od syna pdp ,że ciągle sprzątała i na dodatek poruszając się przy tym  w zawrotnym tempie 
Jakoś większego wrażenia to na mnie nie zrobiło ,bo ja z tych co robią to co do nich należy i przestrzegają swoich godzin pracy .

30 października 2025 10:13 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

U mnie chyba nie ma wolnego 🤔
Muszę to sprawdzić 

Też NRW? 
W kalendarzu jest na czerwono?
30 października 2025 10:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Ja dzisiaj prace domowe ,inne . 
Jest ogrodnik, więc nie mogę wyjść . Margaretka czasem się denerwuje jak widzi obcych w ogrodzie. 
30 października 2025 10:26 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Też NRW? 

Pracujemy jutro 
30 października 2025 11:45 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry ze słonecznego Rosrath :-)
Nie wiem czy już pisałam ,ale mam najbardziej gadatliwą pdp ze wszystkich moim pdp :modlmy sie:
Wczoraj już mówiłam mężowi, że jak wrócę i nie będę się odzywać ,to ma nie umawiać mi wizyty u psychiatry ,a jak będę gadała jak najęta, to ma mi nie przerywać :smiech3:
Po 3 latach pracy z Józiem, od którego to słowa nie szło nawet kupić, teraz jestem w ciężkim szoku i jak to mówią Tak źle i tak niedobrze .
Mój poziom języka niemieckiego zdecydowanie poszybował w górę. 
Tracę cierpliwość do pflege ,które przychodzi jak chce i oczywiście nie ma kluczy ,czuję  się jak jakaś oddzwierna ,dzisiaj muszę tu jeszcze być i czekać na nich ,bo pdp ma mieć bandażowane obie nogi ,więc chce się dowiedzieć o której oni będą przychodzić do tego bandażowania .
Za dwie godziny obiad przywiozą i tak mi to zlecenie upływa na czekaniu i robieniu na drutach  .Najważniejsze ,że już dwa tygodnie minęły. 
Nie polecam jako zmienniczki pani Joaanny ,bo nie wiem czy ma ADHD czy inną przypadłość, bo dowiedziałam się wczoraj od syna pdp ,że ciągle sprzątała i na dodatek poruszając się przy tym  w zawrotnym tempie :smiech3:
Jakoś większego wrażenia to na mnie nie zrobiło ,bo ja z tych co robią to co do nich należy i przestrzegają swoich godzin pracy .

Ja też mojej  zastępczyni na okres urlopowy nie polecam. Wyciągnęłam ja , bez znajomości dobrej języka tutaj , przekonałam rodzinę . I teraz mam pasztet . Chce sprawiedliwości. Czyli jak ja pracuję 5 miesięcy to ona też chce 5 pracować.  No chce mnie wykopać 
30 października 2025 11:45 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Też NRW? 

Tak jest wolne .Ja mam płaconą dodatkową dniówkę za wolne ,więc się cieszę 
30 października 2025 12:09 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Tak jest wolne .Ja mam płaconą dodatkową dniówkę za wolne ,więc się cieszę :-)

Muszę coś dokupić , jajka  , Margaretka zjada jedno jajko dziennie  sobota też wolne, niedziela , nie przeżyjemy 
30 października 2025 12:18 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja też mojej  zastępczyni na okres urlopowy nie polecam. Wyciągnęłam ja , bez znajomości dobrej języka tutaj , przekonałam rodzinę . I teraz mam pasztet . Chce sprawiedliwości. Czyli jak ja pracuję 5 miesięcy to ona też chce 5 pracować.  No chce mnie wykopać :chaplin:

Jpd kolejna mądra inaczej ,ale uważaj ,bo niektóre mają taki dar przekonywania rodziny, że różnie to bywa .
Potwierdza to tylko to ,że bardziej wrednego narodu niż my Polacy to nie ma ,oczywiście są wyjątki od reguły. 
30 października 2025 12:55 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Jpd kolejna mądra inaczej ,ale uważaj ,bo niektóre mają taki dar przekonywania rodziny, że różnie to bywa .
Potwierdza to tylko to ,że bardziej wrednego narodu niż my Polacy to nie ma ,oczywiście są wyjątki od reguły. 

A tyle osób mnie przestrzegali na początku ,😀  Luke też mówił , nie bierz kogoś z prywatnej znajomości , firma przyśle   jak zgłosisz chęć zjazdu . 
No ale ja leniuch jestem , nie musiałam co urlop nowej osoby wprowadzać , tylko dwa razy w roku . 
Podle to jest , nie wkurzam się bo myślę o zmianach . 
Podaj palec to rękę stracisz . 
30 października 2025 14:52 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja też mojej  zastępczyni na okres urlopowy nie polecam. Wyciągnęłam ja , bez znajomości dobrej języka tutaj , przekonałam rodzinę . I teraz mam pasztet . Chce sprawiedliwości. Czyli jak ja pracuję 5 miesięcy to ona też chce 5 pracować.  No chce mnie wykopać :chaplin:

Nie daj się - ja też walcze 💪💪💪
30 października 2025 15:16 / 2 osobom podoba się ten post
magmab

Nie daj się - ja też walcze 💪💪💪

Brzydzi mnie taka sytuacja. 
30 października 2025 15:55 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

A tego to ja juz nie wiem czy wszędzie czy nie ,
30 października 2025 16:07 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem o co Wy tak walczycie. Ja nigdy nie biorę nikogo znajomego na sztele. Od tego jest firmą i koordynator żeby znalazł zastępstwo a że rodzina wybiera to co mnie to obchodzi? Dla mnie i papież może przyjechać bylebym ja wyjechała i czasie bo od tego często zaleza moje terminy w Polsce. Tutaj akurat nikt nie będzie potrzebny na święta . Syn i synowa zajmą się seniorami. A czy ja tu wróce na 4 stycznia?  Tak jest potrzebna od stycznia opiekunka. Mój powrót będzie zależało od stopnia leczenia seniorki bo niestety mimo opieki psychiatry i stwierdzonej kilka lat temu depresji uważam, że jest jeszcze jakiś inny problem z " jej głową" , który musi być poddany leczeniu u neurologa wraz ze zrobieniem tomografii komputerowej głowy.  Mam nadzieję, że syn weźmie sobie do serca moje komunikaty  z mojej obserwacji bo inaczej jest wpaść na 5 minut i widzi się co innego niż widzę ja będąc tu całe dnie i już 3 ci tydzień.