Co dzisiaj gotujesz na obiad? 21

11 maja 2026 15:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Pojedziesz do domu i zrobisz sobie naszego polskiego schabowego 🙈

Ja nie jestem mięsożercą 
Rybę wybirram. Tylko nie śledzia , po 7 tygodniach w śledziach 
12 maja 2026 07:19 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś w planie zupa ziemniaczana z parówkami. 🙈🤣 
12 maja 2026 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
Było coś innego , sama gotowałam , kapusta kiszona z ziemniakami tłuczonymi i boczkiem, takim prawdziwym od rolnika 
13 maja 2026 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajszy boczek 🥓 
Jutro szparagi 
13 maja 2026 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki, szparagi dla seniorki z szynką ja schabowego. Ona to rozumie , że lubię mięsko bo ona nie przepada za nim. Smacznego 
14 maja 2026 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlet mielony, ziemniaki i fasolka szparagowa z maselkiem. 
14 maja 2026 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
Szparagi, sos maślany, ziemniaki , salata, truskawki 
18 maja 2026 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pieczarkowa bo dawno nie było zupy. 
24 maja 2026 09:10
U  mnie bez zupy , wątróbka z cebulką i ziemniaczki do tego miska szczypioru ze śmietaną .
Nie używam suplementów nadrabiam jedzeniem .
Jutro mam termin w laboratorium i się okaże czego mi brak . 
Miałam szczęście lekarka Ukrainka zleciła mi nieodpłatne badanie . Chodzi o witaminy i inne .
24 maja 2026 09:17 / 1 osobie podoba się ten post
Dla mnie dziś bihisik z młodej kapusty plus ziemniaczki.  Seniorka ziemniaki że śledziem. Nie jada warzyw więc nie mam zamiaru się z nią szarpać. 
25 maja 2026 13:24 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A spróbuj nie wrzucić - ukradnę kontent razem z feedem :-)

Tu się podpinam,bo o gotowaniu 
Zapas przypraw w Turcji zakupiony. Sumak też 👍. Tyle że nigdy go nie używałam i nie wiem jak ugryźć . Wszyscy sprzedawcy proponowali mi jakieś mieszanki,u każdego z nich była "najlepsza" ale uparłam się przy czystym sumaku . Nie wiedziałam że ma taki piękny kolor i bardzo przyjemny zapach. Ani mój ani ich angielski nie był na tyle dobry,żeby dokładnie powiedzieli mi co z nim robić. Każdy mówił najczęściej "sałat,sałat " a mnie najbardziej interesowały jego zmiękczające właściwości ,o których pisałaś . Podpowiedz mi coś ,proszę,jak Ty używasz tego sumaka .
Zakochalam się w prawdziwej,tureckiej herbacie. Picie jej z tych szklaneczek tulipanów ,to była dla mnie prawdziwa przyjemność. Nabyłam oczywiście liściastą  Caycur. Jak już osiądę na dłużej w domu,zaopatrzę się w podwójny imbryk do jej parzenia i będę się nią delektowała w chłodne ,jesienne i zimowe dni. Już sam jej kolor,po właściwym zaparzeniu,to ukojenie dla zmysłów 
25 maja 2026 14:04 / 3 osobom podoba się ten post
Zjadłam miskę truskawek z jogurtem greckim .Wystarczy do wieczora .
Zapach gotujących się gołąbków dobiega z kuchni nie wiem czy wytrzymam .
25 maja 2026 19:00 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Tu się podpinam,bo o gotowaniu :-)
Zapas przypraw w Turcji zakupiony. Sumak też 👍. Tyle że nigdy go nie używałam i nie wiem jak ugryźć :-(. Wszyscy sprzedawcy proponowali mi jakieś mieszanki,u każdego z nich była "najlepsza" ale uparłam się przy czystym sumaku :-). Nie wiedziałam że ma taki piękny kolor i bardzo przyjemny zapach. Ani mój ani ich angielski nie był na tyle dobry,żeby dokładnie powiedzieli mi co z nim robić. Każdy mówił najczęściej "sałat,sałat " a mnie najbardziej interesowały jego zmiękczające właściwości ,o których pisałaś . Podpowiedz mi coś ,proszę,jak Ty używasz tego sumaka .
Zakochalam się w prawdziwej,tureckiej herbacie. Picie jej z tych szklaneczek tulipanów ,to była dla mnie prawdziwa przyjemność. Nabyłam oczywiście liściastą  Caycur. Jak już osiądę na dłużej w domu,zaopatrzę się w podwójny imbryk do jej parzenia i będę się nią delektowała w chłodne ,jesienne i zimowe dni. Już sam jej kolor,po właściwym zaparzeniu,to ukojenie dla zmysłów :-)

Mieszanki Turcy :) mają dobre, ale dobrze zrobiłaś , że kupiłaś czysty sumak. Nie ma nic skomplikowanego w używaniu. Bezpośrednio do przyprawiania - gulaszu np, albo do nacierania , peklowania, mięsa, szaszłyków. Nie wiem czemu, ale jak używam przypraw tureckich, to solą przyprawiam naprawdę minimalnie, potrawy tego nie potrzebują. Turecka herbata - nie ma lepszej. 
25 maja 2026 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Zjadłam miskę truskawek z jogurtem greckim .Wystarczy do wieczora .
Zapach gotujących się gołąbków dobiega z kuchni nie wiem czy wytrzymam .:mniam:

Czy aby na pewno micha truskawek wystarczy Ci do wieczora? Wontpliwości posiadam 
25 maja 2026 20:58
tina 100%

Mieszanki Turcy :) mają dobre, ale dobrze zrobiłaś , że kupiłaś czysty sumak. Nie ma nic skomplikowanego w używaniu. Bezpośrednio do przyprawiania - gulaszu np, albo do nacierania , peklowania, mięsa, szaszłyków. Nie wiem czemu, ale jak używam przypraw tureckich, to solą przyprawiam naprawdę minimalnie, potrawy tego nie potrzebują. Turecka herbata - nie ma lepszej. 

Dziękuję bardzo