Co dzisiaj gotujesz na obiad? 21

02 czerwca 2026 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki tłuczone z koperkiem,sznycle z piersi kurczaka,mizeria. Lody +borowki+truskawki na deser
03 czerwca 2026 09:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki, kotlet z indyka i jakies warzywa . Może sałata z dodatkami i sosem winegret. 
04 czerwca 2026 09:48 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj była pomidorowa z ryżem,placki z jabłkami ,lody,truskawki i borówki.
Dzisiaj klopsiki w sosie koperkowym,ziemniaki ,sałata. Jak zdążę ,to jakiś deserek,jak nie,to lody. Te akurat seniorce nigdy się raczej nie znudzą 
04 czerwca 2026 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie już rozmraża się fasolka  po bretońsku. Dogotuje parę ziemniaków i to finito 

04 czerwca 2026 13:01 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki z koperkiem, kiełbaska odpiekana ( seniorka z keczupem)  a sobie zrobiłam nasza polska surówkę z kapusty kiszonej. 😋 A tak stał słoiczek kapusty i stał i mnie naleciało. 😋

05 czerwca 2026 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
Zakisilam małosolne bez wody. Znałam ten przepis ale zrobiłam pierwszy raz .Są pyszne , chrupiące w słoiku z wodą nigdy takie nie będą
Podjadam i nie wiem czy będę głodna . 
05 czerwca 2026 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa jarzynowa z dodatkiem fasolki szparagowej z klopsikami. 
06 czerwca 2026 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
CD zupy jarzynowej z pulpecikami ale to później bo teraz truskawki były jedzo w. 🙈 A tak.nas naleciało z seniorka więc zupa będzie na wczesną kolację. 
06 czerwca 2026 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Kotlety z karczku
Bratkartoffeln 
Ogórek małosolny 
07 czerwca 2026 08:19 / 2 osobom podoba się ten post
Schabowe, ziemniaki i dla seniorki szparagi. Uwielbia je miłością wielka. 🤣 Mnie się już przejadły. Dla mnie robię pieczarki smażone na maselku z cebulką. 
07 czerwca 2026 09:59 / 3 osobom podoba się ten post
Ja mam dzisiaj skrzydełka drobiowe , które robię na ostro we frajerze 
Upiekę też ziemniaki po swojemu .Sałatę mam w skrzyni na tarasie ,a jej smak kilka pięter wyżej od tej z marketu .
Winko otworze . :🍷
07 czerwca 2026 14:53 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlety z karczku, 
puree kartoflane, 
mizeria na jogurcie, z przewagą grubaśnej, zielonej   cebulki nad ogórkiem 
07 czerwca 2026 19:49
Mleczko

Ja mam dzisiaj skrzydełka drobiowe , które robię na ostro we frajerze :-)
Upiekę też ziemniaki po swojemu .Sałatę mam w skrzyni na tarasie ,a jej smak kilka pięter wyżej od tej z marketu .
Winko otworze . :🍷

Ten twój erfrajer to ki diabeł? Znaczy jakiej firmy?
07 czerwca 2026 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
Synowa seniorów przyjechała z lasagne i sernikiem. 
08 czerwca 2026 07:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ten twój erfrajer to ki diabeł? Znaczy jakiej firmy?

A to Philips taki z parą . To nowy nabytek jeszcze nie rozpracowany do końca .
I tu nawiąże do pracy w opiece za granicą 
Niestety kasa w życiu się liczy .Na pewno byłabym zwolenniczką zakupow ratalnych ,gdybym nie odłożyła gotówki właśnie z tej opiekuńczej pracy .Żeby się spełnić w tym zawodzie można pracować w kraju za .......zł .Wolałam jednak jechać ,znosić rozłąkę, stres , za coś . .To coś odczuwam do dzisiaj  Korzystam z emerytury i nie uszczuplam zasobów, które są dla mnie wystarczające  .