Jak znaleźć pracę opiekuna za granica?

20 kwietnia 2017 12:12
Ja ostatnio i to całkiem przypadkowo wpisałem sobie w Google Pracaniemcy24.de i znalazłem całkiem nie głupią ofertę pracy więc proponuję zacząć tam ;)
20 kwietnia 2017 14:01
Polonus

Ja ostatnio i to całkiem przypadkowo wpisałem sobie w Google Pracaniemcy24.de i znalazłem całkiem nie głupią ofertę pracy więc proponuję zacząć tam ;)

U mnie ta strona jakos nie dziala :( 
27 kwietnia 2017 13:25
A jak wygląda sytuacja gdy sama mam 4 letnie dziecko i z nim chciałabym wyjechac i tam na miejscu opiekowac sie dziecmi .... znajomej sie tak udało do anglii.. mieszka ze swoja córka u tej rodziny której dziecmi sie opiekuje
07 maja 2017 17:45
Jest wiele agencji, które pomagają znaleźć pracę tego typu. Jedną z nich można znaleźć chociażby tu: Agencja Opiekunek Osób Starszych Felizajob. Myślę, że korzystanie z takich pośredników jest o wiele bezpieczniejsze niż szukanie pracy na własną rękę...
16 maja 2017 10:30
Cześć, potrzebuję dość szybkiej pomocy. Jak uważacie, czy warto szukać pracy na własną rękę w Niemczech, czy raczej korzystać z agencji? Koleżanka mi polecała Pro Care, bo jej mama jeździła z nimi i raczej nie narzekała. Mieliście z nimi do czynienia? Może jakaś inna firma? Z góry dzięki za pomoc:) PS. Mam nadzieje ze to odpowiedni temat.

Dyskusja = https://www.opiekunki24.pl/opinie-o-agencjach/2860/ambercare24/page/1#641147
27 maja 2017 11:26 / 5 osobom podoba się ten post
Dla tych co szukają roboty.Tym razem postanowiłam szukając pracy zrobić inaczej niż zawsze.Czyli nie ogłaszałam się na pracowych stronach tylko czytałam ogłoszenia agencji,głównie na forum i dzwoniłam.Zaczęłam 5 maja i dopiero ok.16-ego znalazłam to co mi odpowiadało.Jako ,że zwykle robię właśnie na odwrót-ogłaszam się i dzwonią do mnie to uważam ,że ten mój stały sposób poszukiwania jest zdecydowanie szybszy i kasy na telefony nie tracę:)No i znalezienie roboty zajmuje mi góra, tydzień.Więc jak ktoś potrzebuje szybko coś znaleźć to polecam ogłaszać się samemu:)
27 maja 2017 12:19
kasia63

Dla tych co szukają roboty.Tym razem postanowiłam szukając pracy zrobić inaczej niż zawsze.Czyli nie ogłaszałam się na pracowych stronach tylko czytałam ogłoszenia agencji,głównie na forum i dzwoniłam.Zaczęłam 5 maja i dopiero ok.16-ego znalazłam to co mi odpowiadało.Jako ,że zwykle robię właśnie na odwrót-ogłaszam się i dzwonią do mnie to uważam ,że ten mój stały sposób poszukiwania jest zdecydowanie szybszy i kasy na telefony nie tracę:)No i znalezienie roboty zajmuje mi góra, tydzień.Więc jak ktoś potrzebuje szybko coś znaleźć to polecam ogłaszać się samemu:)

A gdzie się ogłaszalaś? Na Poloniuszu?
27 maja 2017 12:58 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

A gdzie się ogłaszalaś? Na Poloniuszu?

Też.I na Pajęczynie.
27 maja 2017 13:50 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Też.I na Pajęczynie.

A jak się poda nr telefonu to pewnie wszelkiej maści oszuści też dzwonią? 
27 maja 2017 15:01 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A jak się poda nr telefonu to pewnie wszelkiej maści oszuści też dzwonią? :telefon1:

Nie zdarzyło mi się,raczej agencje.Na prywatne zlecenie z takiego telefonu i tak bym nie pojechała:)
13 czerwca 2017 00:21

Tak, to mój pierwszy wyjazd. Coraz bardziej skłaniam się ku agencji, przejrzałam już chyba cały rynek w tymm temacie i serio skłaniam siea coraz bardziej ku Procare24. Najszybciej odpowiadaja na pytania, mają dość dobre wrunki i mogę zaczynać już od lipca. @
74Sandra, masz jakies doświadczenia? Mogłabyś pomoc? Na wlasną rekę mimo wszytsko się boje.
13 czerwca 2017 08:16
MilenaW

Tak, to mój pierwszy wyjazd. Coraz bardziej skłaniam się ku agencji, przejrzałam już chyba cały rynek w tymm temacie i serio skłaniam siea coraz bardziej ku Procare24. Najszybciej odpowiadaja na pytania, mają dość dobre wrunki i mogę zaczynać już od lipca. @
74Sandra, masz jakies doświadczenia? Mogłabyś pomoc? Na wlasną rekę mimo wszytsko się boje.

Ja akurat tylko o nich wcześniej czytałam, ale zastanawia mnie od jakiej kwoty odprowadzane są skladki w PL, bo coś na ich stronie nie mogę znaleźć tej informacji. Dla mnie jest to istotne, bo mam już swoje lata :) MilenaW, wiesz coś na ten temat??
13 czerwca 2017 09:47 / 5 osobom podoba się ten post
Świeżynka na żadne premie nie ma co liczyc ,agencję aż takie hojne nie są.
B.często są w ogłoszenich krótkie zastępstwa,miesiąc a nawet 2-3 tyg.Na długi turnus pierwszy raz nie jedź.Chodzi o to ,zeby załapać temat i zdecydować -dla mnie  ta robota czy dać sobie spokój.

ps.Sandro-foch morderca mię dopadł był......
13 czerwca 2017 09:58 / 8 osobom podoba się ten post
A miałeś wykupić całego Pizdeusza:):):)albo przynajmniej pakiet akcji kontrolnych:)a nie tylko ogłoszenia ,w dodatku  tylko z działu "Erotyka dla Piernika":):):):):) ha ha ha
13 czerwca 2017 10:32 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

A miałeś wykupić całego Pizdeusza:):):)albo przynajmniej pakiet akcji kontrolnych:)a nie tylko ogłoszenia ,w dodatku  tylko z działu "Erotyka dla Piernika":):):):):) ha ha ha